avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate papinni

Activitate papinni

Bunurile sunt pe numele socrului meu ... da, puteti sa spuneti ce vreti la adresa mea...

In urma cu ceva ani m-a casatorit, am si doi copii...In incercarea de a realiza ceva in viata am investit un imprumut de nevoi personale in construirea unui spatiu comercial pe care am incercat sa-l facem sa mearga dar din pacate nu am reusit, astfel incit in momentul de fata acesta este inchiriat...Si acum apar problemele. Terenul apartine socrilor mei care de la inceputul casatoriei au incercat mai mult sau mai putin explicit sa se asigure... In ceea ce priveste constructia am pastrat toate bonurile referitoare la executia acesteia dar, subit, acestea au disparut cind am fost plecat din tara pentru o perioada...singurele persoane care ar fi avut acces la acestea fiind sotia si socrii mei... Ma gindesc totusi ca multe plati le-am facut cu cardul si pentru majoritatea tranzactiilor pot obtine un extras de cont... Din pacate sotia mea este din ce in ce mai hotarita sa divorteze...Creditul este pe numele meu ceea ce implica plata acestuia de catre mine ...asta nu ar fi nici o problema, o fac chiar bucuros... Singurul lucru pe care il doresc este ca toate beneficiile rezultate din exploatarea acestui spatiu, (in momentul de fata chiria) sa ajunga la copii mei... chiar daca socrii invoca dreptul de proprietate asupra terenului. Nu stiu daca faptul ca sunt minori constituie un impediment...
Răspuns la discuția Proiect pentru ONG...
Atunci inseamna ca este vorba doar de o problema de convingere...
Răspuns la discuția Proiect pentru ONG...
In mod normal este vorba despre dezvoltarea unei activitati care sa sustina ONG-ul, profitul va trebui sa mearga in totalitate catre ONG pentru atingerea obiectivelor acestuia. Din pacate, pentru o asociatie nu se poate preconiza ca peste o perioada oarecare de timp sa aibe aceeasi conducere, implicit aceeasi strategie. In plus, in cazul in care asociatia se inchide dupa o perioada de timp nederminata bunurile acesteia se impart catre alte asociatii cu acelasi profil... ce garantie poate avea un membru al asociatiei care a contribuit moral si material la dezvoltarea unui proiect ca in timp nu se pierde din scopul pentru care a luat fiinta asociatia si ca obiectivele sale nu sunt transferate si transformate??? Probabil ca pare complicat si nu este decit o incercare de stabilire a unei directii dar cred ca din aceasta cauza a aparut si legea, pentru a respecta niste obiective si a obliga la respect.
Răspuns la discuția Proiect pentru ONG...
Desi nu sunt avocat una dintre solutii ar fi infiintarea unui SRL, deoarece orice ONG poate desfasura si activitati economice care sa aibe legatura cu scopul asociatiei si obiectivele sale, iar reprezentarea sa fie in functie de aportul fiecaruia. Ceea ce este totusi evaziv doarece ONG-ul pentru a dezvolta un proiect se bazeaza pe fonduri si sponsorizari viitoare...
La multi ani!!!
Va salut din nou si va aduc in atentie o mica dilema pe care o am... De ceva timp incerc sa pun pe picioare o asociatie care sa faciliteze accesul si sa dezvolte o activitate recreationala... Oricum, in cadrul unor discutii unul dintre membrii fondatori a propus un proiect privind demararea unei activitati care sa permita autofinantare cit si reclama pentru atingerea obiectivelor asociatiei. Din pacate, pentru asociatie, nu prea stiu care ar fi calea legala cea mai convenabila deoarece asociatul a investit ceva in proiect, macheta si a avut cheltuieli privind realizarea acestora. In plus, ar trebui sa se ocupe de proiect datorita cunostintelor sale in domeniu. Desi contributia sa de pina acum nu este mai mare de 5% in comparatie cu ceea ce reprezinta costurile de realizare a proiectului, o sugestie ar fi, daca se poate? sa fie cooptat cumva in proiect ca o garantie morala a faptului ca, in timp, atit investitia cit si munca sa nu vor capata alta destinatie decit cea stabilita initial in cazul schimbarii conducerii sau a dizolvarii asociatiei... Va multumesc!!!
Va multumesc mult. Pare destul de logic. Inca o intrebare daca imi permiteti, in ce lege se regaseste art. 26?
Am citit cu atentie citeva postari referitoare la problemele unor cetateni cu privire la decontarea si executia unor lucrari de catre asiguratori. Indiferent de situatie , ca esti vinovat sau nu, ar fi bine sa nu ai parte de un accident... Asi vrea sa stiu si eu daca in cazul RCA, pe durata reparatiilor, asiguratorul este cumva conditionat de lege sa asigure, in anumite conditii, masina la schimb?
A existat cumva o lege in perioada 1950-1975 privind redactarea actelor de vinzare-cumparare referitoare la terenuri, imobile care sa conditioneze incheierea acestora la o suprafata minima de 150 mp?
In mod normal, conform art.21 din OG 26/2000 "(1) Adunarea generala este organul de conducere, alcatuit din totalitatea asociatilor." La unele asociatii, in statut am intilnit ca si formulare faptul ca "Adunarea generala este alcatuita din totalitatea membrilor fondatori" este justificata si legala o astfel de formulare???