avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate olympya

Activitate olympya

Răspuns la discuția succesiune
buna ziua,nva multumesc pentru raspuns.nMai am o intrebare la dvs : din cate inteleg ,Pe aceasta camera trebuie sa dezbat din nou succesiunea. Cu hotararea de la instanta in care s-au constat cotele si faptul ca constructia este a tatatului nu potSpuneti-mi, va rog daca aceasta succesiune trebuie dezbatuta prin notar sau prin instanta? trebuie sa-l mai chem pe fratele meu, avand in vedere ca a facut o declaratie de renuntare?nNoi am dezbatut o succesiune dupa tata, (doar pe o masina ca atata avea pe numele lui :D) de pe urma careia am un certificat de mostenitor. Acest certificat de mostenitor relateaza ca sunt singurul care a acceptat succesiune, fratele meu renuntand la mostenirea tatalui.
Discuție succesiune
buna ziua,
- in urma unei decizii judecatoresti s-a constat ca 1/2 din din masa succesorala apartine matusii si 1/4 revine fratelui meu si 1/4 imi revine mie.
- s-a mai constat ca din masa succesorala nu face parte constructia in suprafata de 22 mp ridicata de tatal meu pe proprietatea defunctilor.(bunicilor)
- fratele meu a dat o declaratie ca renunta la mostenirea dupa tata.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea sa inscriu aceasta constructie pe numele meu si care ar fi pasii de urmat. Mentionez ca nu exista autorizatie de constructie pe aceasta constructie, eu avand doar o schita(cadastru)dar nedepusa la ocpi.
Va multumesc.
buna ziua!
in urma unui proces de constatare a calitatii de mostenitor , reclamanta a platit o taxa de timbru de 50 lei si atat. Paratii au contestat calitatea reclamantei dar instanta a stabilit ca reclamanta a acceptat tacit succesiunea.
Am facut apel si am primit o adresa prin care instanta imi solicita sa platesc o taxa de timbru de 3000 lei.
va rog sa ma lamuriti... De ce trebuie sa platesc o astfel de taxa avand in vedere ca reclamanta la cererea de chemare in instanta a platit doar 50 lei reprezentand doar stabilirea calitatii de mostenitor. Taxa de timbru la apel nu este de 50% din taxa de timbru de la cererea de fond?
va multumesc anticipat.

Raportează abuz Răspunde Citează Editează
mesajul poate fi editat în termen de 30 minute
buna ziua!
am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Pe scurt: bunicul decedeaza in 2004- iar succesiunea nu se dezbate.. Tatal meu decedeaza si el in 2009 si fac la notar o declaratie de renuntare dupa bunurile lui tata , astfel fratele meu devine mostenitor dupa tata. Bunica decedeaza in 2012. Succesiunea dupa bunici nu se dezbate. Daca am dat acea declaratie de renuntare dupa tata mai am dreptul la bunurile dupa bunic? Dar dupa bunica?
buna ziua!
va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o succesiune. treburile stau in felul urmator:
- imobil proprietate comuna bunici. Bunicii au 2 copii. Bunicul moare in anul 2004,iar in 2005 tatal meu vine si se muta cu bunica. Incepe si renoveaza casa batraneasca si mai construieste inca o camera si un hol, dar fara autorizatie de constructie. Fata bunicii(matusa mea- plecata in Germania) vine in 2006 (dupa ce tata a renovat si construit) si o pune pe bunica si face un act in care sa precizeze ca timp de 37 ani, bunica si bunicul au primit cu titlu de ajutor financiar, pe fiecare luna, suma de 100 euro, valoarea finala fiind de 40000 euro- suma ce a fost folosita de bunici atat ptr nevoi zilnice cat si pentru intretinerea imobilului.(ceea ce nu este adevarat ). Dupa ce a pus mana pe declaratia bunicii, matusa a plecat inapoi in Germania. Tata si cu mine avem grija de bunica. In aprilie 2009 tatal meu moare.( mentionez ca dupa moartea tatalui am facut succesiunea, el avand pe numele lui o masina si sunt unicul mostenitor deoarece fratele meu a renuntat la succesiunea dupa tata). Dupa bunic nu s-a dezbatut nici o succesiune.
in septembrie 2009 matusa vine in tara, isi aduce ceva mobila si se muta in camera contruita de tata, dar 1 luna sta in tara si 3 in Germania, iar grija de bunica tot eu si cu sotia mea avem.( eu locuiesc cu sotia la parintii sotiei). In ianuarie 2012 bunica moare- cheltuielile de inmormantare fiind suportate tot de mine, am platit impozit, ma ingrijeam de casa- taiam via, am reparat tabla pe casa etc, dar nu locuiam in imobil. Succesiunea dupa bunici nu s-a efectuat.
Eu am fost la notar si am facut acceptare expresa. In iulie 2013 matusa face o declaratie la notar cum ca a acceptat succesiunea dupa defuncti, in mod tacit prin preluari de bunuri
In iulie 2014 aflu ca matusa ma da in judecata, pe mine si pe fratele meu in care doreste sa se constate ca nu face parte din succesiune, camera si holul construit de tata, sa se dispuna iesirea din indiviziune, sa i se atribuie imobilul.
Tot in 2014 face o ordonanta presedintiala prin care solicita ca eu sa nu mai intru in imobilul respectiv, si sa i se atribuie ei acest imobil provizoriu pana la solutionarea dosarului de fond. Prin ordonanta i se respinge cererea ca inadmisibila.
Intrebarea mea este ce sanse am in acest dosar avand in vedere ca tatal meu a acceptat in mod tacit( asa consider eu) succesiunea dupa bunic si a si renovat imobilul iar eu am acceptat in mod expres succesiunea dupa bunica.

buna ziua!problema mea este putin mai complicata... bunicul meu a decedat in 2004, iar tatal meu s-a mutat cu bunica pentru a o ajuta si a nu fi singura. Tata a renovat casa bunicii(termopane, incalzire centralizata, zugraveli etc). In 2009 tata decedeaza. Succesiunea dupa bunic si tata nu s-a facut. Fratele meu a facut renuntare dupa tata.Bunicii mei au 2 copii: pe tata si pe matusa mea care nu are copii si traieste in Germania din 1977, ea vand numai cetatenie germana.Dupa moartea tatalui meu matusa a venit sa-si revendice mostenirea dar bunica nu a vrut sa faca nici o succesiune , spunand ca dupa ce moare ea sa ,, facem bors''. Matusa s-a mutat cu bunica dar mai mereu era plecata prin Germania, iar in timpul cat era plecata eu si sotia mea vedeam de bunica.In 2012 bunica a decedat si matusa s-a dus la notar sa deschida succesiunea numai ca nu poate, deoarece la mostenire trebuie sa vina si fratele meu, dar el se afla in alta tara si din motive personale nu poate sa vina in tara, deocamdata, fapt ce a infuriat-o pe matusa care acum ne ameninta ca ne da in judecata pentru ca ea vrea sa-si vanda partea sau noi sa o despagubim.Intrebarea mea este urmatoarea:
daca se va ajunge la judecata noi putem sa cerem privarea matusii de succesiunea dupa bunic pentru ca ea nu a acceptat nici tacit nici in mod expres ? Se poate acest lucru? Nu am vrea sa -i facem rau chiar dorim sa stea in toata casa bunicii pana cand n-o mai fi, dar cand o vedem atat de rea si de avara, am dori sa-i dam o lectie.
va multumesc.
Discuție succesiune
buna ziua!
problemea mea este urmatoarea:
trebuie sa dezbat succesiunea cu matusa mea dupa bunicii mei.Eu am facut o acceptare expresa la notar in ianuarie 2012 cand a murit bunica( tatal meu-fiul bunicii a murit in 2009, ramanand doar eu si matusa mea ca succesori).
datorita unor certuri intre mine si matusa eu nu mai vreau sa dezbat succesiunea.
va rog sa-mi spuneti daca ,poate si cum,sa ma oblige sa facem succesiunea.
in cazul in care ajungem in instanta si nu ma prezint ce se poate intampla?

va multumesc.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
chiar daca ea nu are adresa la imobilul respectiv?Ea avand cetatie germana si nu romana,
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
va multumesc pentru raspunsuri , dar as mai avea o intrebare
au trecut cele 6 luni de la moartea bunicii, eu am acceptat in mod expres succesiunea la notar,am platit impozitul imobilului pe numele meu,m-am dus la administratia financiara si am declarat ca bunica e moarta, ea fiind scutita de impozit, iar doamna de acolo m-a pus sa fac o cerere prin care eu am fost trecuta ca platitor de impozit la imobilul respectiv; iar matusa mea nu a acceptat in mod expres succesiunea. Ea poate fi decazuta din drepturile de succesor?Mentionez ca ea sta in acest imobil si-si plateste facturile de lumina,gaz,etc.
MULTUMESC.
buna ziua!
am niste nelamuriri in ceea ce priveste dezbaterea unei succesiuni.Eu si matusa mea suntem singurii mostenitori ai bunicilor mei.(prima oara a murit bunicul,apoi tata si bunica fiind ultima).Imobilul bunicilor a fost bun comun,fiind trecuti amandoi in actul de vanzare cumparare.Matusa mea(fiica bunicilor) doreste sa facem succesiunea, dar eu stiu ca acest imobil se va imparti juma-juma , insa nu inteleg cum se va imparti acest imobil,pentru ca are 3camere,baie,bucatarie.Pe actul de mostenitor va scrie cat ii revine fiecaruia ca teren si constructie?Va intreb acest lucru pentru ca ea ar vrea sa vanda partea ei, iar eu, nu.Poate ea sa vanda daca eu nu doresc, poate sa ma dea in judecata pentru ca nu vreau sa-mi vand partea?
va multumesc anticipat