avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate ana5000

Activitate ana5000

Răspuns la discuția ce sanse sint?
I-au sustinut spusele prin declaratie care ar trebui sa fie inregistrata la biroul notarial la care a fost efectuata si tranzactia dreptului de proprietate. Stii care ste acest norat ?

Mai complicat ... nu prea am timp acum , incer sa revin maine cu un raspuns
Un lucru imi este cert pana acum, din ce inteleg si anume faptul ca terenul fiind pe numele tatalui matusii, el este proprietar iar sotul matusii probabil are o autorizatie de constructie si deaceea figureaza la registrul agricol. Acestea fiind spuse eu vad un ca mostenitorii clari fratele matusii si copii acestuia iar sora unchiului ar avea drept asupra constructiei.

Pentru un raspuns mai clar spune-mi te rog cine esti tu in aceasta poveste
In toata aceasta poveste tu cine esti ? si ce vrei ?

Inteleg ca

"Fiind deja bolnav boala se agraveaza si un an mai tirziu survine decesul.
In 2008 cumparatorul{prieten cu ,,ruda" binevoitoare,ruda ajunsa intre timp in conducerea primariei din localitate} da in judecata copii lui X si Y pentru a fii recunoscut proprietar. "

Deci el a actionat in judecata ? In momentul in care a fost facut contractul cu x acest binevoitor nu a stiut ca x si y au copii ? Si ca trebuie sa le respecte partea de mostenire? Eu cred ca binevoitorul nu este cumparator de buna credinta oricum.

Ar fi bine sa ceri repunerea in situatie anterioara semnarii contractului astfel incat sa eviti plata unor taxe de timbru la val. de piata a terenului, expertize, etc. Ceri repunere in situatie anterioara si timbrarea la val contractului. Eu zic ca mai bine il actionezi si tu pe el . Poate reusesti sa dovedesti ca in mom incheierii contractului binevoitorul cunostea situatia de fapt si anume ca exista mostenitori rezervati ( descendenti)

Ti-am spus ca am reusit sa inteleg prea bine speta ta .

Mai da-ne detalii.

Oricum acest x este vinovatul in aceasta poveste ("
In 1991 X{86 ani} sfatuit de o ,,ruda"binevoitoare,minte ca nu are copii si vinde casa in care locuise cu Y") - parerea mea ca totul pleaca de aici.
Mai departe inteleg ca acet X a decedat - deci orium nu mai poate raspunde pt faptele sale. Dar precis nu numai x a delarat acet lucru trebuie sa mai existe cel putin o declaratie inafara de a lui x, precis in mom in care x a delarat ca nu are copii a avut nevoie de martor/martorii care sa ii sustina spusele.

Mai astept detalii si vb .

Totul se rezolva cu calm si rabdare.
Greu de urmarit si inteles povestea ta ... am incercat sa citesc si m-am pierdut in y si x ... am inteles ca nu vrei sa dai nume ... poti spune mama , tata mama vitrega , etc

Iti promit ca dupa ce inteleg povestea incerc sa te ajut cu un raspuns
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

As dori sa stiu de ce nu apare numele partilor pe Ecris ?
Eu am trimis dosarul prin posta. Deci banuiesc (daca nu apare numele) ca al meu este inregistrat pe Ecris dupa obiectul dosarului.

Cum pot face sa ma asigur ca este al meu deoarce trebuie sa iau si certificatul de grefa.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția titlu de proprietate
Cred ca cel mai bine va adresati unui cabinet notarial.

Acolo veti primii si costul exact
Legat de raspunsul dumneavoastra as vrea sa stiu daca aceasta verificare se poate face online sau doar F2F?

Multumesc pentru amabilitate si interesul manifestat fata de problema mea :D
Multumesc frumos pentru raspuns