In urma controlului Curtii de Conturi, a rezultat o suma ce nu trebuia platita angajatilor . Avand in vedere ca exista trei categorii de persoane implicate ( functionari publici, angajati contractuali, persoane pensionate ) care este modalitatea si temeiul legal de recuperare a acestor sume impuse institutiei prin raportul curtii de conturi pt. fiecare categorie de persoane.
Prin contractul colectiv de munca a fost convenita o norma de hrana de 150 lei/luna pentri o directie a unei primarii. In urma unui control al Curtii de Conturi in urma cu 2 ani, s-a dispus recuperarea sumelor acordate pana in acel moment, fapt care continua pana in prezent. In conditiile actualei amnistii fiscale acordate bugetarilor, credeti ca este normal sa se opreasca in continuare aceasta suma, pe considerentul ca nu ar reprezenta "drepturi salariale" ?
Procesele verbale de contraventie fac parte din documentele care pot fi aduse la cunostinta unui petitionar, conform legii nr.544/2001 ? Precizez ca o persoana solicita relatii despre modul cum a fost sau nu sanctionat un vecin cu care are diferite probleme si pe care l-a reclamat in repetate randuri.
Carnet de conducere ridicat pt. depasirea vitezei legale, pierdut procesul in ambele faze ( prima instanta si cale de atac) ; ce se intampla daca nu predau carnetul ?
Dupa parerea dvs, un functionar public are dreptul sa-si reclame seful la comisia de disciplina, sau ar trebui sa se adreseze instantei ? conflictul consta in mutarea functionarului pe un post care nu-i convine. Mutarea este temporara
V-as ruga sa-mi precizati sunt normele dupa care sunt salarizati in prezent functionarii publici. Legea nr.284/2010 este aplicabila, sau a fost suspendata de vreo ordonanta?
Cred ca trebuie sa va adresati in scris societatii respective, si in functie de raspuns, sa actionati : in instanta pe obligatia de a face, sau chiar o plangere penala pt. abuz, depinde..