avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate mclaudiu

Activitate mclaudiu

Multumesc!
Treaba cu casa de marcat, ne pune in incurcatura...!
Dar trebuie sa o rezolvam, cumva !

Inca o data multumesc!
Buna tuturor!:sorry:
Cu ce fel de document(chitanta de mina/tiparita sau poate exista formular tipizat ) as putea efectua o plata catre o persoana fizica?Nu e PFA si nici I.I.
Am infiintat o asoc. nonprofit, a parintilor, la o gradinita, unde incasez bani si eliberez chitante, apoi, cu acesti bani platesc profesorii ce desfasoara la gradinita diverse activitati(limbi straine, sah, gimnastica etc.) si in plus am incheiat si contracte intre asociatie si ei(conventie de asociere didactica)
Mare parte dintre ei sint PFA-uri sau au SRL dar am si cazuri care sint simple persoane fizice, deci pot spune ca lucreaza la "gri" !
In cazul acestora din urma, ce document pot folosi ca sa pot dovedi ca i-am platit.Pot face ceva de mina/tiparit sau gasesc ceva tipizat in comert?
Multumesc!
Răspuns la discuția Art. 72 din Legea nr. 76/2002
Buna ziua!

Multumesc de raspunsuri!
Ca de fiecare data, promte si la obiect!
O seara buna !
Răspuns la discuția Art. 72 din Legea nr. 76/2002
Buna ziua !

Multumesc de raspunsuri!

O precizare va rog!
Sotia a apucat sa depuna actele si sa fie deja inscrisa ca beneficiara a dreptului de somaj, chira a primit si ridicat, drepturile banesti cuvenite, pe o luna si o fractie din a 2-a .

Este posibil ca, in functie de data angajarii, sa trebuiasca chiar sa returnam o parte din bani....

Mai am o intrebare : Daca la contractul pe perioada determinata, cum il are sotia mea, dupa cele 12 luni, angajatorul prelungeste in continuare contractul, cu un altul, tot pe 12 luni sau altul pe durata nedeterminata, am putea cere retroactiv acele beneficii( 30 % din venitul de somaj, intrucit si-a gasit singura un loc de munca intr-o perioada mai mica de 30 de zile de la depunerea cererii de inscriere la somaj)?.....
...Ma gindesc ca ar fi o situatie asemanatoare cu ce in care o persoana, are are contract pe durata nedeterminata, dar dupa 6 luni este concediat sau isi da demisia si atunci ii inceteaza plata celor 30 %, dar a avut dreptul la ei doar pt. ca in lege scrie ca, daca pe contract scrie ca e pe durata nedeterminata, ai dreptul la cei 30 %, dar cine garanteaza ca ramii angajat pina cind iti expiara perioada pt. care ai dreptul sa primesti cei 30%...??

Doar faptul ca , pe contract apare durata determinata de 12 luni, nu inseamna ca dupa trecerea celor 12 luni vei deveni din nou somer...cum si invers,....daca contractu e pe durata nedeterminata, inseamna ca vei fi angajat mai mult de 12 luni astfel ca vei beneficia de prevederile legii....

Multumesc!



LA MULTI ANI !
...tuturor si in special " ION "- ilor.....

Sotia mea a fost in somaj, dara reusit sa se angajeze mai devreme de cele 30 de zile conf. legii 76 si ca atare am depus actele pentru a beneficia de acea diferenta de 30 % din cuantumul ajutorului de somaj.
Intrucit angajatorul i-a facut contract de angajare pe durata determinata de fix 1 an (12 luni), am depus pe linga celelalte acte la dosar si o adeverinta din care reiese ca postul pe car ea a fost angajata este un post de sine statator, ocupat prin concurs si nu este creat prin plecarea in concediu medical sau de crestere si ingrijire copil a altui angajat.
Mai mult ca sigur, angajatorul s-a bazat pe noul cod al muncii si a intocmit contract de angajare pe perioada determinata.
Intrebarea mea este daca poate sau nu beneficia de acel venit de completare?
Cine garanteaza pentru "AJOFM" , ca daca contractul angajatului, este pe perioada nedeterminata, angajatorul nu-si va concedia angajatul inainte de cele 12 luni calendaristice prevazute in lege pentru a beneficia de acei 30 % ?
Nu cumva legea 76, fiind facuta in 2002, nu mai este actualizata, ca sa tina cont de noile prevederi ale codului muncii( angajari pe perioada determinata si apoi posibilitatea de incheiere de contracte de munca anuale, adica sa ti se incheie cite un contrac de munca anual, pe cite 12 luni ), astfel cei de la AJOFM se bazeaza pe o lege emisa inainte de emiterea noului cod al muncii ?
Ce pot face in acest caz?

Multumesc!

P.S.: In raspunsul de respingere primit de la AJOFM, mi se spune ca am drept de contestatie in 30 de zile, la instanta judecatoreasca competenta.Cine este aceasta instanta si ce implica contestati (taxe, avocati etc. ) ?? :(
Răspuns la discuția Reintoarcerea din CIC
Multmesc !
Mai mult de cit lamurit !
Sa auzim de bine !
Răspuns la discuția Reintoarcerea din CIC
Buna ziua!

Multumesc de raspunsuri!

Am inteles ca au dreptul sa reduca personalul si celelalte, dar nu inteleg de ce, daca se mentine o activitate careia i se reduce doar personalul, pentru surplusul de personal sa nu se dea un concurs pentru postul sau posturile ramase in acea activitate ?

Se poate reclama undeva ca activitatea s-a mentinut, dar s-a redenumit functaia aferenta si s-a redus numarul de posturi, fara sa se organizeze un concurs pentru ocuparea acestora ?

Inca o data multumesc!
Buna tuturor!
Sint nou nout aici !Scuze dac mai gresesc.
Exista vre-un articol de lege care sa oblige angajatorul ca la intoarcerea din CIC sa te primeasca la serviciu si sa nu te concedieze 6 luni, bineinteles daca nu faci prostii in acest timp ?
Sau sint simple povesti in popor ?:sorry:
Sotia mea este in asemenea situatie!
S-a intors de exemplu azi si a 2-a zi, i s-a inminat o notificare, in care i se spune ca i s-a desfiintat postul din decembrie 2009( nu e precizata data ), luna in care a intrat in CIC si cu toate ca in acelasi loc se desfasoara aceleasi activitati si sint acum 2 persoane, deci nu s-a desfiintat activitatea(casier bancar), in notificare i s-au propus alte posturi bineinteles in alte judete, la sute de km.E
E legal? Nu era normal sa se de un concurs intre ea si cea care lucreaza acum in acelasi birou?!
:O
Multumesc!