avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters22096

Activitate ContSters22096

A isi infiinteaza o firma dand o declaratie pe proprie raspundere cum ca nu este necesar acordul vecinilor, desi locuieste la casa, sunt 3 etaje, la fiecare cate 1 proprietar.
E ok acea declaratie? Ce pot face vecinii carora nu li s-a cerut acordul pt infiintarea firmei?
Răspuns la discuția razgandire vanzator
eu zic ca arvuna e diferita de avans conform Codului civil in vigoare ... ceea ce ma intereseaza este daca promitentul vanzator poate fi obligat la restituirea unei alte sume decat aceea incasata cu titlu de avans (in antecontract zice ca daca se razgandeste, promitentul vanzator va restitui suma incasata ca avans).
Răspuns la discuția razgandire vanzator
arvuna sau avansul sunt acelasi lucru? daca in antecontract scrie ca este avans si parte din pretul final ... art. 1670 C civ "În lipsă de stipulaţie contrară, sumele plătite în temeiul unei promisiuni de vânzare reprezintă un avans din preţul convenit."
[ link extern ] /
Răspuns la discuția razgandire vanzator
exista vreun act normative care sa il oblige la mai mult decat este prevazut in antecontract?
A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat?
X il loveste pe Y cu piciorul (in sut in ...). Y face plangere penala ... nu a avut nevoie de ingrijiri medicale de niciun fel?
Ce risca X?
A a lovit pe cineva, iar acea persoana a depus plangere la politie ... A nu si-a recunoscut fapta ... daca A isi schimba declaratia ulterior, ce risca?

de fata era si B ... politia il cheama sa depuna marturie ... daca B sustine declaratia lui A ce risca? Dar daca A isi recunoaste ulterior fapta? Care va fi situatia lui B?
B este mai expus la riscuri daca A isi va schimba declaratia?
Discuție martor
intre X si Y a existat o altercatie ... de fata era si Z.
X a formulat plangere penala impotriva lui Y, Y declarand la politie ca nu l-a lovit pe X. Incidentul a fost minor, fara a necesita ingrijiri medicale ...
Daca Z zice ca nu a vazut nimic la ce se expune?
Daca Y revine ulterior asupra declaratiei si isi recunoaste fapta care va fi situatia lui Z?
Poate si Z sa isi schimbe declaratia?
Răspuns la discuția pot vedea motivarea?
motivarea va fi cuprinsa in hotarare ... hotararea se motiveaza
Răspuns la discuția Admitere INM
dap