avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate boian

Activitate boian

Poate aveti dreptate cu motivarea poate nu. Cand am timp o sa incerc sa public motivarea hotararii, momentan nu pot ca sunt in deplasare. Ce imi amintesc e ca in motivarea hotararii se inscrie in principal ca trebuie sa platesc serviciile legate de apa meteorica intrucat am semnat contractul. Ori actiunea mea s-a intemeiat pe clauzele abuzive cuprinse in contract deci era logic sa existe un contract incheiat, semnat. Instanta ar fi trebuit sa motiveze ca nu exista clauze abuzive in contract nu ca am semnat acel contract. Astfel ar fi trebuit sa combata motivele mele privind clauzele abuzive (un minim de motivare). Daca mi s-ar fi oferit un motiv de acest gen asi fi putut acccepta sentinta. Dar cu simpla motivare ca am semnat contractul instanta nu m-a convins. De aceea consider ca ar fi un abuz al instantei. Cu stramutarea stiam ca este motiv calitatea partilor. Ori o primarie si un consiliu judetean ce incaseaza bani pe apa de ploaie pot fi motive de banuiala legitima. In plus contractul lor nu respecta contractul cadru deci legea. Oricum mi s-a luat si sper sa apara unul mai viteaz ca mine.
Am pierdut la instanta. N-au inteles nimic sau s-au facut ca nu inteleg. Nu cred ca am efectuat bine actiunea. Trebuia cel putin sa cer o stramutare avand in vedere ca ma judecam cu Primaria locala si Consiliul Judetean care sunt actionari principali la firma cu apa.
Multumesc de raspuns dar eu intreb altceva. Nu ma intereseaza dreptul la recuperare ci dreptul la refacerea capacitatii de munca. Ma confrunt cu zile de munca epuizante, consecutive de 12-16 ore lucrate si nu vreau sa-mi distrug sanatatea, familia etc. Consider ca nu suntem in sclavagism. Legea 188/1999 se completeaza cu prevederile legislatiei muncii. Chestia cu 40 ore/saptamana e si in legea 188/1999 si in legea 53/2003. Chestia cu 12 ore lucrate urmate de 24 ore repaos este numai in Codul Muncii. Deci completeaza prevederile Legii 188/1999. V-asi ruga sa raspundeti la intrebarea mea. Oricum la bugetari orele suplimentare nu se platesc si nu asta ma intereseaza ci sa nu fiu exploatat si sa impun sefului respectarea Codului Muncii.
Sunt interesat sa aflu parerea unor specialisti despre posibilitatea de a considera ca prevederea art. 115 alin 2 din Codul Muncii ca o perioada lucrata de 12 ore este urmata de o perioada de repaus de 24 ore este un liber de drept sau este conditionata de vointa angajatorului de a acorda sau nu acest liber. Daca angajatorul nu vrea sa acorde acest timp de recuperare a capacitatii de munca iar eu imi iau liber de la mine putere si angajatorul ma pune absent sau ia masuri disciplinare credeti ca in justitie voi putea castiga anularea acestor masuri pe care eu le consider ilegale si abuzive? Precizez ca sunt functionar public.
Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
Cred ca plata nu constituie o prestare de servicii in sensul TVA. Nu ai cum sa inregistrezi o cheltuiala si nici ei un venit, Deci nu cred ca trebuie sa o declari nefiind o operatiune impozabila. Factura ai putea sa o consideri ca un ,,proces verbal de compensare" ce sta la baza notei 404=411
Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
404=411 Cred ca aceasta nota poti sa o justifici cu ,,factura" ce o vor emite. Deci nu mai ai de facut nici o inregistrare.
Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
OK. Si ce or sa scrie parteneriiin factura ce o vor emite pentru suma platita?
Răspuns la discuția Inregistrare factura externa
daca ai facut inregistrarea ,,411-704(prestarile de servicii),, presupun ca ai emis o factura de prestari servicii pe care le-ai prestat? Sau nu ai prestat inca serviciile de transport si nu ai emis factura colaboratorului client?
Răspuns la discuția Acordare termen dosar
Dupa Noul Cod de procedura civila nu se mai da termen la data introducerii actiunii. Actiunea se comunica paratului care are un termen de (parca) 25 de zile sa depuna intampinarea. Daca paratul depune in termen intampinare intampinarea se comunica reclamantului, adica dvs care aveti un termen de 10 zile sa depuneti, daca doriti, un raspuns la intampinare. Abia apoi se stabileste primul termen de judecata. Deci rabdare caci asa a urgentat judecarea proceselor noul cod de procedura civila. Atentie! in unele procese e obligatorie sedinta de informare la mediator, inainte de a depune actiunea, dar se pare ca informarea despre mediere o poate face si judecatorul.
Garda Financiara s-a desfiintat in 30.10.2013 si practic in luna octombrie 2013 nu au prea facut controale. Deci nu aveau cum sa mai vina dupa aceasta data si ori discutati abia acum de intamplari mai vechi ori cineva va pacaleste. ATENTIE