avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acordare termen dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acordare termen dosar

Buna ziua..ma gasesc in fata unei probleme..am inaintat actiune pe rol ,actiunea a fost admisa,,sa atribuit rol dosarului meu..aceasta se intampla in data dev 29.08.2013..dar de atunci si pana acum nu s a dat niciun termen ijn judecarea cauzei..spuneti mi va rog exista vreo procedura care face sa nu se dea termen in momentul punerii dosarului pe rol...lasand la alegerea judecatorului de serviciu acest lucru sau e vorba de simpla bataie de joc...


Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:41, 23 Noiembrie 2013
Dupa Noul Cod de procedura civila nu se mai da termen la data introducerii actiunii. Actiunea se comunica paratului care are un termen de (parca) 25 de zile sa depuna intampinarea. Daca paratul depune in termen intampinare intampinarea se comunica reclamantului, adica dvs care aveti un termen de 10 zile sa depuneti, daca doriti, un raspuns la intampinare. Abia apoi se stabileste primul termen de judecata. Deci rabdare caci asa a urgentat judecarea proceselor noul cod de procedura civila. Atentie! in unele procese e obligatorie sedinta de informare la mediator, inainte de a depune actiunea, dar se pare ca informarea despre mediere o poate face si judecatorul.
pai ori nu s-a judectat ...ori a fost admisa..:-/ daca va referiti ca v-a fost primita asta nu inseamna ca v-a fost si admisa, ca altfel am fi toti milionari in tara asta doar dand in judecata pe cineva cu bani.

cititi noul cod de procedura civila si va lamuriti.
procedura e asa:

se inregistreaza dosarul , pe urma se atribuie aleatoriu unui complet, apoi se parcurge procedura administrativa , adica se comunica cererile reciproce cu partile si abea apoi , daca judecatorul constata ca sunt regular facute stabileste termen in 2 luni ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se da termen la un dosar inregistrat la judecatoria deva ? Puyan Puyan care este termenu in care se da termen pentru prima sedinta la un dosar inregistrat la judecatorie dosarul a fost inregistrat in data de 05.03.2014 dar ... (vezi toată discuția)
Aspecte de procedura civila Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Dragi colegi, solicit si eu o opinie, pe procedura civila, in legatura cu o speta: In calea de atac (apel) Tribunalul constata ca judecatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)