Buna ziua. Intrebarea mea tine de medicina muncii. Lucrez de 2 ani in retail la o firma internationala care comercializeaza imbracaminte si incaltaminte. De curand am aflat ca vor sa semnam o declaratie pe proprie raspundere ca suntem sanatosi fizic si psihic si apti de munca. Spuneti-mi, va rog, este legal? Mentionez ca ni se face medicina muncii 1 data/an. Am avut si cativa colegi care au fost pe concediu medical, eu nu, dar nu se stie niciodata. Multumesc
Buna ziua. Am achizitionat in luna mai anul acesta un apartament intr-un bloc nou, aflat in constructie. Data de predare a apartamentului inscrisa in contract este 30.09.2021. Evident, inca nu este gata nici pe departe. Am vreo sansa la despagubiri pentru nerespectarea termenilor contractuali? Pentru ca sunt hotarata sa iau masuri juridice impotriva lor. Multumesc
Va multumesc frumos.
Stiu despre ceea ce ma asteapta de cel putin 2 luni si din acest motiv am refuzat sa plec asteptand decizia conducerii societatii.Intre timp am cautat si alt loc de munca, dar inca nu am gasit.Temerea mea este sa nu incerce sa faca vreo ghidusie si sa ma lase fara ajutor de somaj. Nu doresc sa ajung in instanta sau sa bat usile ITM-ul pierzand timpul aiurea intr-un razboi pe care eu il vad inutil, dar avand in vedere caracterul persoanelor care fac parte din conducerea societatii ma astept oricand la o marsavie de aceea doresc sa fiu cat mai bine informat sa pot riposta , la o adica. Nu doresc nimic din ceea ce nu mi se cuvine sau sa se comita vreo ilegalitate, dar atata timp cat stiu ca nu am facut nici o ilegalitate si nu am adus nici un prejudiciu societatii sub nici o forma macar sa fiu tratat cu o minima corectitudine. Oricum concedierea asta a mea este total nefondata si fara temei din punctul meu de vedere.
Inca o data multumesc
Buna seara,
ma aflu intr-o situatie , cel putin ciudata, alt epitet nu gasesc acum. Cu 1 an in urma am fost angajat de o firma care a castigat finantare pe un proiect, fapt care a condus la crearea unor locuri de munca specifice proiectului. Avand diploma de calificare angajarea mea s-a facut pe un post X-cu fisa postului aferenta, insa munca mea efectiva este cu totul si cu totul alta nu are nimic de-a face cu cele scrise in contractul de munca. In acest moment sunt in pozitia in care s-a angajat o persoana care imi va lua locul-postul pe care a fost angajata nu este cel inscris in contractul meu de munca-, eu urmand sa fiu concediat. Nu mi s-a comunicat nimic despre acest fapt insa verbal " vestea" a fost comunicata unor colegi de ai mei, este doar o chestiune de timp pana voi fi anuntat ca sunt pusa pe liber. Ceea ce as dori eu sa aflu este daca exista vreo sansa sa beneficiez de ajutor de somaj si de preavizul de 15 zile-acesta din urma fiind stipulat in contractul de munca si daca da, in cazul in care refuza sa-mi desfaca contractul de asa maniera incat sa beneficiez de ele ce masuri pot lua? mentionez ca nu am fost sanctionat in nici un fel-nici macar verbal, ca nu am avut abateri disciplinare sau de conduita, mi-am vazut de treaba.
Va multumesc.
Buna seara.
Am nevoie de lamuriri in urmatoarea problema:in ianuarie acest an am aflat ca sotul meu are,eu nu cred asta,dar el e convins,un copil in afara casniciei iar el impreuna cu doamna in cauza au hotarit ca vor sa creasca acel copil impreuna.Tatal copilului a parasit casa ei iar sotul meu s-a mutat acolo.Ca dupa nici o luna sa se intoarca spunind ca ma iubeste si ca nu poate trai acolo chiar daca exista copilul si-l iubeste.Si de aici a inceput o intreaga tevatura:s-a tot mutat de vreo 3-4 ori deoarece dinsa il santajeaza la greu cu copilul.Evident,in ciuda cererilor mele repetate nu s-a facut nici un test de paternitate.Acum iar a plecat de vreo citeva zile iar eu am decis ca am facut tot ce omeneste era posibil sa imi salvez casnicia si ca sunt obligata sa divortez altfel ajung sa fac vreo timpenie la limita penalului din cauza nervilor intinsi la limita.Intrebarea mea este:pot sa-l dau in judecata pentru parasire de domiciliu?Si mai am vreo 2 intrebari si am terminat:pot s-o chem pe ea ca martora?Dar s-o dau in judecata?Cred ca asta mi-ar placea cel mai mult dar nu stiu pe ce temei si ultima intrebare:in urma divortului pot sa cer sprijin financiar din partea lui?Am niste credite pe numele meu a caror rata lunara nu am cum s-o platesc singura sub nici o forma altfel ajung clar pe drumuri.Mentionez ca nu avem copii si sintem casatoriti de vreo 16 ani.
Multumesc frumos