avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate bebeto478

Activitate bebeto478

Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de 12.05.2011) in care eu am cerut amanare pentru angajare avocat
Mentionez ca s-a facut ancheta sociala la domiciliul meu unde eu doresc sa locuiesc cu minora dupa divort, pentru ca sotia mea in cererea de divort a dat aceasta adresa pt ca ea nu a vrut sa spuna unde va locui dupa divort, lucrul acesta spunandu-l doar in ziua in care am avut prima infatisare si in care avocata ei a cerut sa se faca ancheta la domiciliu unde va locui cu minora, dar raportul anchetei sociale efectuate la domiciliu meu nu era depus la dosar in ziua in care am avut prima infatisare si acesta a fost trimis abia a doua zi, culmea exact dupa prima infatisare.
Pe 20.10.2011 am avut prima infatisare proces incredintare minor prin ordonanta presedintiala pe care eu am depus-o pe data de 06.10.2011 si la acest proces nu s-a prezentat nici sotia mea si nici avocata acesteia, urmatorul termen fiind pe data de 17.11.2011, termen la care eu voi aduce martorul meu, se va face ancheta sociala si va fi citata iar parata.....ideea este ca imediat in ziua in care am avut prima infatisare pentru ordonanta presedintiala de incredintare minor, am fost contactat de avocatul sotiei mele care mi a solicitat sa dau o declaratie in scris prin care sa renunt la ordonanta presedintiala pentru incredintarea copilului sau eventual sa fiu de acord ca ambele procese, si cel de divort si cel pentru ordonanta presedintiala, sa fie judecate in acelasi proces; eu am refuzat ambele variante, dorind sa merg in continuare si cu procesul pentru ordonanta presedintiala si sa fie si separat de procesul de divort
Doresc sa stiu urmatoarele:
-ce se intampla daca sotia mea nu se va prezenta nici la al doilea termen de judecare al ordonantei?
-de ce avocata sotiei mele mi-a cerut sa renunt la ordonanta printr-o declaratie scrisa?
-de ce avocata sotiei mele a cerut instantei sa se judece ambele procese, cel de divort si cel al ordonantei presedintiale, intrun singur proces?ce se urmareste de fapt/
Va multumesc,
Daca nu am avocat pot sa vad ce contine un dosar de divort care a fost depus de catre sotia mea? Cum pot sa vad referatul facut de catre cei de la autoritatea tutelara in urma anchetei sociale efectuate la domiciliu meu?
Si doresc sa mai stiu ce se intampla daca sotia nu se prezinta la termenul de judecata al unei ordonante presedintiale de incredintare minor, ordonanta pe care am depus-o eu
Răspuns la discuția divort
ce inseamna acea cerere reconventionala?cand o pot depune?
eu nu am inca un avocat,vreau sa vad ce se intampla in prima zi a procesului de divort;sotia a spus chiar si celor de la autoritatea tutelara ca nu are avocat, dar mie mi-a zis ca cererea de divort a fost depusa de catre avocatul ei, ca ea nici nu stia ce e scris acolo, dar acum sustine ca nu are avocat, chiar daca eu i-am gasit cartea de vizita a acelei avocate,
Discuție divort
daca pe 19.10.2011 este prima infatisare pt divort si sotia mea isi va retrage dosarul eu pot merge mai departe cu divortul?mentionez ca:
- la domiciliu comun s-a facut o ancheta de catre autoritatea tutelara pt ca sotia mea nu are alt domiciliu unde ar putea sa locuiasca dupa divort si a trecut aceasta adresa pe cererea de divort
- am depus o ordonanta presedintiala prin care am solicitat incredintarea pe toata perioada desfasurarii procesului de divort a fiicei noastre minore,de 4 ani si am avut ca termen data de 15.03.2012; am depus o cerere de preschimbare a acestei date si mi s-a dat ca termen data de 20.10.2011, a doua zi dupa prima infatisare a procesului de divort, cand vreau sa stiu daca se va tine cont de faptul ca eu am depus acea ordonanta si termenul este a doua zi a procesului de divort
Pot eu sa merg mai departe cu toate aceste demersuri, inclusiv cu divortul?
Ce pot face?
Discuție divort
va rog sa mi spuneti ce se intampla daca intr-o cerere de divort se constata ca au fost facute declaratii false