Daca nu am avocat pot sa vad ce contine un dosar de divort care a fost depus de catre sotia mea? Cum pot sa vad referatul facut de catre cei de la autoritatea tutelara in urma anchetei sociale efectuate la domiciliu meu?
Si doresc sa mai stiu ce se intampla daca sotia nu se prezinta la termenul de judecata al unei ordonante presedintiale de incredintare minor, ordonanta pe care am depus-o eu
Sunteti parte in proces, deci puteti vedea dosarul. Cu buletinul la Dvs, mergeti la arhiva judecatoriei si solicitati sa studiati dosarul. De asemenea,puteti xeroxa file din dosar.
Cred ca sotia va fi chemata de catre instanta, printr-o a doua citatie.
Cand e vorba de un minor, instanta doreste sa stea de vorba cu ambii parinti.
Raspunsurile in ordinea intrebarilor:
1.Da, puteti studia dosarul in arhiva instantei.Dosarul se da la studiu pe baza de CI.
2.Ancheta sociala va fi depusa la dosar, iar continutul acesteia il puteti lectura fie intre termene, fie in ziua termenului de judecata, cu jumatate de ora inainte de inceperea sedintei.
3.Este necesar ca procedura de citare cu parata sa fie legal indeplinita pentru a putea propune probe si apoi la urmatorul termen sa le administrati.
Minori si familie
GinaDeac
Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta a 2 aspecte:
1. In conditiile in care prin ordonanta presedintiala, instanta dispune ... (vezi toată discuția)