avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate mihai0888

Activitate mihai0888

Discuție Sechestru auto
Am primit sechestru auto de la executor judecătoresc rezultat dintr-un credit neplătit pe o mașină defectă , improprie circulație pe drumurile publice care o cere prezentată la sediul dumnealui cu chei și acte în termen de 5 zile de la notificarea prealabila.
In fapt mașina nu se poate deplasa decât cu platforma. Ne mai fiind utilizată de 2 ani de zile numai există ITP valabil asigurare pe ea prezentaduse in stare avansată de degradare , problema este că executorul se află în alt județ la 100 de Kilometri distanta.
Singura ultiizare ar fi distrugerea într-un centru de casare.
In cazul de față doresc să întreb cum pot motiva acest lucru intenția este de a lua legătura cu executorul judecătoresc?
Și aș dori să ajungem la o înțelegere de plată în urma datoria trebuie plătită.
Bună ziua!
Mă confrunt cu o poprire din partea ANAF pe contul de salariu și la angajator de la angajator sa plătit integral debitul și sa emis o adeverință către banca unde îmi virează salariu în privința faptului că această sumă a fost reținută și va fi virată problema este că și banca mi-a mai reținut 1/3 din salariu și refuză deblocarea sumelor reținute fără sistare din partea ANAF.
Unde pot sesiza această nelegalitate din partea Băncii? Fiind vorba doar de venituri din salariu care nu pot fii urmărite în cotă de 1/3 și în cauză mi sa reținut 133% din salariu .
Am notificat și ANAF printr-o solicitare despre acest aspect și le-am solicitat o dispoziție pentru deblocarea veniturilor din salarii încasate de la angajator pentru că nu respectă legea.
Mulțumesc pentru răspunsul tău.
I-am făcut o solicitare in scris pentru deblocarea sumelor către angajator ce provin din concedii medicale i-am depus copii după certificatele de concedii medicale pe adresa de email a BEJ acum aștept răspunsul lui .
În orice caz voi formula contestație la executare dacă nu îmi răspunde solicitări , inclusiv plângere penală pentru abuz în serviciu dacă îmi retine din concediile medicale
Bună ziua .
Sunt in concediu medical de o lună de zile am o poprire în curs pe salariu nu am lucrat în luna în curs decât 3 zile .
Întrebarea este mi se poate retine din medical pt plată poprire credit bancar.?
În cazul că mi se oprește din medical cui mă adresez pentru recuperarea sumelor din medical , angajatorului sau executorului?
Știu că conform art 729 art. 4 NCPC nu este legal.
Bună ziua Mă confrunt cu o poprire pe un cont care l-am avut la o bancă , de acum vreo 3 ani nu știu nimic de aceea poprire nu am fost notificat de către bancă nu am avut rulaje pe cont cam 2 și 8 luni.
Am sunat in callcenter-ul bănci mi sa zis că acel cont nu mai este activ nu este nimic de plată și pot să deschid un nou cont .
La serviciu ni s-a sa solicitat să ne deschidem conturi de salariu la acceasii banca venind reprezentanți din partea bănci am semnat acte de deschidere de cont de salariu dar surpriza după 7 zile m-am trezit cu surpriza că mi-au activat tot acel cont poprit , de poprire aflând in momentul cand l-am luat pe reprezentatul băncii la intrebarii să îmi verifice după CNP contul și să îmi de-a un extras de cont pe vechiul cont .Refuzând deschiderea altui cont și card de salariu, cei din callcenter-ul bănci mi-au zis că se poate deschide un nou cont și un nou card fără să mai pot utiliza contul cel vechi.
As dori să știu dacă pot atentiona angajatorul daca refuz sa primesc salariul in contul de la aceea banca menționată este posibil că banca sa transmită extras de cont către angajator?
Mai sus, dețin și alte conturi la alte bănci și nu am această poprire de asemenea și angajat cu acte și norma de muncă întreagă și nu am primit nicio adresă de poprire.
Mai pot să notific bancă că doresc inchiderea acelui cont și că nu mai doresc redeschiderea relație de client cu ei ?
Și dacă refuză închiderea acelui cont să mă adresez OPC?
Buna ziua! am cumparat un vehicul si ma confrut cu problema ca nu il pot inmatricula fara programare online pe siteul DRPICV Gorj fiind la ghiseul institutiei si respins de functionar actele fiind toate in regula putand fii preluate .Am verificat Online pe site-ul institutie pot rezerva transcrierea dupa 48 de zile lucatoare,nu ar fii un impediment cele 48 de zile dar imi doresc sa circul cu autoturismul si nu pot legal decat 30 de zile,dupa care daca sunt prins circuland cu el netranscris mi se retine certificatul de inmatriculare de catre politie.
Ce pot face legal in acest sens?
Reinoiesc conctractul de vanzare cumparare din 30 in 3o de zile cu fostul proprietarul,de mentionat este faptul ca sa facut impunerea catre taxe si impozite.? Cer audienta la seful de serviciu inmatriculari?
Nu am niciun interes in cauza Domnu Avocat, sunt un simplu martor necrezut de un magistrat,dar drept in fata lui Dumnezeu si care apar dreptatea, pt ca viata mie ca om m-ia facut multe nedreptati, Va Multumesc! , doresc sa va spun ca Justitia e oarba si corupta,la fel si sistemul sanitar, nu dumneavoastra Avocati ca liberii profesionisti,sunteti de vina ci magistratii unii dintre ei,,medici la fel ,care condamna un bolnav la moarte.
Multa sanatate si sa nu depindem de justite (doar in cazul in care avem nevoie si nu ne putem face dreptatea singuri).si sanatate in viata noastra!

Si dumneavoastra va doresc mult success! in cariera dumneavoastra,sa aparati pe cei care nu au putere in fata legii.

Va Multumesc!
Dar se poate face o sesizare la CSM impotriva Judecatorului daca in apel se va tine cont de confirmarea mea ca martor de o persoana care sustine ca ma luat din acel loc , plus o persoana cu care vorbeam la telefon in momentul accdidentului , de retinut este faptul ca judecatorul este afin cu o parte intervenienta in dosar?
Ma refer la apel ca cred ca il va face IPJ-ul.
Va multumesc ! Mult de tot.Patitul061
Dar rog si parerea unui consultant?
Multumesc!
Doar nu sunt vinovat de asa ceva dar ca judecatorul nu a tinut cont de marturia mea partial unele afirmatii le considera bizare desi procesul verbal la anulat nu a pronuntat nimic pe baza marturiei mele.Binteles este si in taximetrist martor care ma luat de acolo in seara aia.
Hotararea nu sa pronuntat decat de o luna, presupun ca au timp si de mine, sa imi faca suprize, sa dau cu subsemnatul.#-o
Alti martori sa ma contrazica nu sunt pentru ca nu a fost nimeni pe acolo.