avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate ecaliopi

Activitate ecaliopi

Care este baza legală de încetare din funcție a administratorului public al primăriei de comună, respectiv uatc, în situația emiterii deciziei pentru pensia limită de vârstă? Mai poate acesta continua activitatea, prin cumulul acestei pensii cu salariul?
Cum se procedează în situația în care la nivelul instituției publice există postul de ,,consilier achiziții publice, resurse umane""? Cum poate fi determinată ponderea atribuțiilor aferente fiecăruia dintre cele două domenii? Dacă aceasta este de 50% pentru fiecare , care este calea de urmat (deci, nu este ,,peste 50%, așa cum presupune art. 610 al OUG 57/2019)?
Cine sunt mostenitorii unui tanar, necasatorit? Sunt in viata parintii si mai are un frate, major.
Autorul detinea o societate. Care este procedura de preluare a acestei societati de catre unul dintre parinti ori de catre frate? Notarul a facut trimitere la Reg Comertului, unde i s a recomandat parintelui sa inchida societatea. Se doreste insa preluarea acesteia, intrucat societatea are activitate in desfasurare, rulaje pe conturi bancare, etc.
La intocmirea anexei 24,se mentioneaza societatea? In baza carui document (CIF, anexa balanta)? Cum sa procedeze urmasii?
Răspuns la discuția CONSILIER PRIMARIE COMUNA
nu ar beneficia de majorarea de 20%?
Răspuns la discuția Executare silita
Studiati si Decizia CCR nr. nr. 895 din 17.12.2015, care modifică Legiea nr. 134/2010 Codul de procedură civilă, referitor la art 666, declarat neconstitutional. Deci executorul va trebui sa obţina o sentinţă a instanţei, altfel nu mai are dreptul să infiinţeze poprire, fără a vă fi oferit o cale de apărare. Aşa cel puţin înţeleg eu modificarea asta, o fi corect? Nu sunt specialist...
Potrivit deciziei CCR nr. 895 din 17.12.2015, art. 666 din L 134/2010 a fost declarat neconstitutional (.[ link extern ] ).
Este corect ca acele popriri, reprezentand executari silite in baza incheierilor efectuate la contractele de credit, sa fie sistate (suspendate ), urmand ca acestea sa fie solutionate de catre instantele de judecata?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Recrutare functionari publici
Cred ca art. 15 , HG 611/2008 va poate fi util
Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Solicitati primariei o ancheta sociala, apoi mergeti din nou la DGASPC judetul de care apartineti. Incercati sa faceti efortul financiar necesar obtinerii certificatului de incadrare in grad de handicap ( asigurare medicala, alte acte medicale necesare, potrivit legii,), altfel nu cred ca veti rezolva. Primaria localitatii de domiciliu, prin compartimentul de asistenta sociala, va va sprijini sigur.
Răspuns la discuția Promovare functionari publici
In grad profesional superior, fosta tr 3. Daca nu se modifica, intre timp,ceva.
Răspuns la discuția Promovare functionari publici
Trepte de salarizare nu mai exista. In cazul promovarilor in 2014, - in grad profesional, dar deja sunteti superior- in anul 2014 se ia in calcul ( fosta) tr de salarizare 3, O.U.G. 103/2013 , daca nu gresesc.