avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate bianca-bianca

Activitate bianca-bianca

Răspuns la discuția vechime neintrerupta 5 ani
multumesc! vazusem pe site-ul inm-ului ca, printre actele necesare inscrierii, trebuie si o declaratie pe proprie raspundere ca am 5 ani vechime neintrerupta...asta m-a pus pe ganduri.
Pt. a putea candida la examenul din noiembrie, la magistratura, trebuie sa am 5 ani vechime neintrerupta in domeniu? Pt. ca eu am lucrat din noiembrie 2005 pana in ianuarie 2009 ca si consilier juridic, mai precis pana pe 10 ianuarie 2009, iar pe 29 ianuarie 2009 mi s-a emis Decizia de inscriere in Tabloul avocatilor....asadar apare o intrerupere de 19 zile... Mai pot candida?:((
Răspuns la discuția penalitati de intarziere
s-a platit debitul principal, prin executor judecatoresc, in urma unei somatii de plata emise de catre instanta. Odata cu debitul, s-au achitat si penalitati, insa aceste penalitati au fost calculate pana la data introducerii actiunii in instanta. Normal, pana la momentul in care am achitat debitul principal, au mai trecut vreo 4-5 luni. Acum, se cere aceasta diferenta de
penalitati, de la data introducerii actiunii si pana la achitarea debitului prin executor.
Se pot percepe penalitati, chiar daca contractul a expirat? Pentru un contract care a ajuns la termen la 31.12.2009, se mai pot percepe penalitati pentru perioada ulterioara, daca debitul principal s-a achitat in februarie 2010?#-o
Răspuns la discuția contribuabil inactiv
dar pt. cei care emit aceste facturi, nu exista nicio sanctiune???
Buna ziua! In urma unui control de la finante, mi s-au stabilit obligatii suplimentare de plata, constand in TVA suplimentar si impozit pe profit, plus majorari si penalitati. Toate datorita faptului ca am lucrat cu un contribuabil declarat inactiv. Mi s-a imputat faptul ca trebuia sa verific societatea cu care am lucrat pe site-ul ANAF-ului. Insa nu m-am gandit la asta, deoarece respectiva societate mi-a emis facturi care contineau toate elementele, pe care le-am inregistrat in contabilitate. Stiam ca acesti contribuabili inactivi nu mai au dreptul sa emita facturi. Am sanse daca solicit anularea deciziei de impunere? Procedura prealabila am parcurs-o... :O
Buna seara! Daca invoc la o plangere contraventionala pt.viteza faptul ca pe poza se vede anul 2012, am sanse de castig? Multumesc!!!
Răspuns la discuția firma radiata
Va multumesc mult!!! =D>
Discuție firma radiata
S-a vandut un apartament, cu factura de la o societate la alta. Acum, societatea cumparatoare vrea, la randul ei, sa vanda apartamentul, insa pt. a face cadastru are nevoie de un act autentic. Bineinteles, trebuie facuta o actiune prin care sa solicit instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Problema e ca societatea-vanzatoare e radiata....pe cine X-( sa chem in instanta? Multumesc!!!X-(
Buna ziua! Am si eu o nedumerire. Am divortat in Italia, in anul 2010. Pentru a-mi schimba buletinul in Romania, am introdus actiune de recunoastere a hotararii straine, la Tribunal. Deoarece fostul sot nu a fost de acord cu divortul, instanta imi pune in vedere sa aflu domiciliul sotului pt. a-l cita, dar eu nu mai vorbesc cu el de 2 ani. A fost prezent doar la 2 termene la divort, in 2008, apoi nu a mai venit si divortul s-a pronuntat din vina lui. Cum sa procedez? Daca aduc dovada ca a primit hotararea si ca nu a facut recurs, se poate? Multumesc.