avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate navzarp

Activitate navzarp

Răspuns la discuția Partaj in caz de divort
Esti extraordinar ! In primul rand trebuie sa fii mai calm. (prea multe !!!!!! la sfarsitul propozitiei) In al doilea rand eu nu stau sa agat clienti pe aici. Nu am timp de asa ceva. Fiind weekend am scris cateva idei, de dragul spetelor. Si hai sa fim seriosi... clienti pe net. In alta ordine de idei... ce ar fi sau nu indicat... ma priveste. Sa intru in conflict ? Cu cine...cu tine ? Eu ? Pentru ce anume ? Eu cred ca ar trebui sa ne vedem de treburile noastre si sa incercam sa vedem barna din ochii nostri. Nu mai fa educatie la altii. Nu e cazul. Uite, iti promit ca daca suna domnul, te recomand. E bine asa ?
Hai, weekend placut si tie.



navzarp , este inadmisibil ce faci dumneata ! nu este corect sa - ti faci rost de clientela prin astfel de metode ! Citeste cu atentie legea de organizare si exercitare a profesiei de avocat si statutul ! Nu se cade , si nu ar fi indicat , sa intri in conflict cu ai tai colegi pentru ca folosesti astfel de metode pentru a- ti face rost de clientela !!!!!!!
Foto se pot folosi, dar aveti mare grija sa treceti electronic pe poza ora, data. Oricum, mare branza cu foto nu faceti. Se pot contesta f. usor. Eu unul am reusit de fiecare data sa le fac praf in instanta probele cu foto aduse de parti. Cel mai bine este de incheiat un proces verbal la data cand s-a perfectat vanzarea-cumpararea, cu starea imobilului, si un inventar sumar, dupa cum v-ati inteles, si normal alt p-v la 01.11. Martori, si e totul ok. Trebuie sa va preconstituiti probe pentru un eventual proces.


Multumim pentru raspunsuri. Am inteles pana acum ca nu ii putem "tulbura".
Dar ce ziceti de obligatiile fostului proprietar pana la data de 1 nov.?
Ma refer aici la cheltuielile curente de intretinere (apa, energie electrica, gaze, etc.). Banuiesc ca e de la sine inteles ca va trebui sa-mi prezinte in fiecare luna facturile corespunzatoare.
Si tot din aceeasi categorie, cum ma pot apara eu ca starea apartamentului e aceeasi de la data vizionarii si cumpararii acestuia, si ca fostul proprietar nu i-a deteriorat peretii, instalatiile, etc.? Poate reprezenta o proba intr-un eventual act juridic fotografiile societatii care a facut evaluarea apartamentului?
Nu am imprumutat nimic. Am aratat modalitatea in care se poate face un proces. problema este ca da, intr-adevar dreptul de abitatie trebuie rezervat expres. M-am exprimat in acest fel, pentru a intelege partea cum anume trebuie sa procedeze. Ei sunt proprietari deplini. Citeste cu atentie ce am scris. N-am spus ca au nuda proprietate, asa ai interpretat tu. Normal ca este un decalaj, prin acrodul partilor, referitor la predarea respectiv primirea bunului. Nici o problema. Iar in civil, pot merge pe evacuare, pe 581 fara probleme, in cazul in care, evident nu pleaca de acolo. Si nu ma poti contrazice, ca poti cere lipsa de folosinta numai dupa ce i-ai notificat in conditiile legii. Ce am spus aiurea ? Daca nu pleaca de acolo, pe penal nu e tulburare de posesie ? Eu nu sunt penalist, dar as fi curios sa stiu care sunt motivele pentru care ma conbati pe penal .

ciao.




.
nu mai imprumuta exemple din doctrina si jurisprudenta care n-au nicio legatura cu speta noastra!
nu e vorba de constituirea unui drept de abitatie ci de un simplu decalaj intre obligatia de a transfera proprietatea si cea de a preda bunul.
pana la implinirea acelui termen, cumparatorii nu au doar nuda proprietate, cum gresit sustii tu, ci sunt proprietari deplini.
si ai putea sa mai aprofindezi si infractiunea de tulburare de po0sesie.
Răspuns la discuția Partaj in caz de divort
Salut.

Daca se inteleg e super. Daca nu, pot incepe un proces care va dura in jur de 1-2 ani, cu cai de atac. Sunt multe probe de administrat, si situatia e complexa. In ganeral, cel care pretinde ceva in tafa instantei trebuie sa si poata demonstra. Aceasta se poate face prin orice mijloc de proba permis de lege, care va trebui sa fie concludent, pertinent si util cauzei si care sa conduca la aflarea adevarului. Prin urmare se poate proba cu martori, acte, interogatoriu, contributia majoritara a unuia dintre soti. Acum trebuie vazut in ce masura se poate face aceasta, raportat la speta. Pentru detalii, va rog sa ma contactati la tel.: 0744-378.795, 0788-714.975.


Situatie curenta: casatoriti de 4 ani, fara copii. 1 apartament (A) pe numele lui, obtinut inainte de casatorie, 1 apartament (B) luat dupa casatorie cu credit (aplicant el, sotia secundar), dar ipoteca este pusa pe apartamentul A, 1 teren (C) luat dupa casatorie cu credit cu ipoteca pe teren (aplicant el, sotia secundar), 1 apartment (D) luat dupa casatorie, platit integral, dar pe actul de vanzare cumparare apare doar ea, deoarece el lipsea din tara, 1 firma in care fiecare detine 50%. Cum se face partajul, daca nu exista pretentii speciale? Daca unul din ei cere mai mult de 50%, cum trebuie sa dovedeasca ca are dreptul la mai mult de 50%?

Multumesc,
Mircea
Salut.

Un SRL. Impozit pe profit, 16%. Nu te mai poti incadra pentru 3% pentru ca trebuie sa ai pana la 9 angajati si pana in 100.000 euro cifra de afaceri. Si oricum e mai bine cu 16%, pentru ca poti deconta orice pe firma, si impozitul se plateste la profit. Un contabil te poate ajuta mai bine. Eu sunt avocat. In schimb, raportat la clientii pe care ii am si la problemele pe care le-au avut, cu sume mult mai mari de bani, cam asta e optiunea, interpretat ca o medie.

Succese.



Asi dori un mic ajutor intr-o problema care ma depaseste putin. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, am gasit un investitor german care doreste sa investeasca in Romania in producerea si vanzarea de soft, adica : o firma mica, doi-trei programatori, un webdesign-er si cu mine pe post de administrator al afacerii (de fapt ca minge de ping-pong intre Romania si Germania:P), comenzile vin din afara, programele se fac cu mana de lucru mai ieftina (romaneasca) dupa care se vand la preturi occidentale (in Germania si in Romania). Problema la care am ajuns e urmatoarea : ar fi mai avantajos pentru el - un SRL ca microintreprindere cu 3% impozit si naplatitoare de TVA ? Sau care ar fi modalitatea optima si cea mai profitabila avand in vedere faptul ca numarule de angajati nu va depasi limita de 9, volumul afacerilor banuiesc ca va fi sub 300.000€ anual (pentru inceput), iar rulaje de marfa cu costuri aferente si Tva nu sunt.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri .

Tandros

Răspuns la discuția AJUTOR!
Buna ziua.

Staiti de vorba cu expertul cadastral si mergeti la un avocat sa faceti actiune in granituire. Trebuie transata problema, pentru ca altminteri veti avea probleme in viitor. Ca o regula, nu prea se mai dau hotarari de demolare a constructiilor, decat daca este cu foarte mult pe terenul altuia. In general se obliga la plata despagubirilor pe partea de teren incalcata, in cazul in care exista buna credinta, si s-a construit pe terenul altuia fara a se cunoaste cine era adevaratul proprietar, si partea nu avea cum anume sa cunoasca aceasta, fiind mai presus de vointa ei. (la cadastru figura alta situatie-spre ex.--masuratorile vechi nu mai corespund., ceea ce este o situatie obiectiva.)

Dar asta e a;ta discutie. Problema dvs. e simpla. ACTIUNE IN GRANITUIRE si EVACUARE in subsidiar.

Succese.


Intre timp au aparut noutati.Apropo,multumesc pt. raspuns!S-au confruntat cei doi cadastristi(cel al vecinului cu pricina a facut cadastrul in local iar al nostru in stereo),cei doi proprietari (vecinul si cel de la care am cumparat) iar concluzia este urmatoarea:noi avem dreptate dar vecinul nu vrea sa cedeze .Sac! nici noi! Si atunci solutia care se va adopta este:cei de la cadastru vor muta tarusul problema in asa fel incat sa ne iasa noua suprafata corecta (cea pe care de altfel am cumparat-o).Dar eu ma intreb cum va ramane cu schita cadastrala?Pt.ca daca ramane cea veche,nu corespunde realitatii.Poate pe viitor vom vinde? si atunci cu siguranta vom intampina greutati.Sunt obligati cei de la cadastru sa ne faca o alta schita?Si pt.intabulare s-a dat o copie dupa schita initiala .Ce e de facut?Dati-mi o solutie pt ca sincera sa fiu nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac in continuare.
Stimate domn/doamna:

Problema este simpla. Pana la data de 01.11.2006 nu puteti sa intrati in imobil, chiar daca sunteti prorpietari. Dupa aceasta data nu trebuie sa revendicati nimic. Aveti 2 actiuni: una in penal, alta in civil. In penal: tulburare de posesie, pe 220CP, si evacuarea pe calea ordonantei presedintiale, pentru a folosi o procedura de urgenta si a evita calea dreptului comun. In ambele cazuri, fostii proprietari vor suporta cheltuieli de judecata, lipsa de folosinta a spatiului, dupa prealabila notificare de punere in intarziere, efectuata prin executorul judecatoresc. Sfatul meu : mergeti pe civil, si doar ii amenintati cu penalul, pentru ca scopul este sa intrati in spatiu, nu sa-i purtati pe la politie...

Drepturile sunt clare: dvs. sunteti proprietar, ei au un drept de habitatie fara plata vreunei redevente lunare pana la 1 nov. Dvs. puteti vinde, sub aceasta conditie, puteti face ce vreti, numai nu puteti sa-i dati afara pana atunci, si nici sa intrati peste ei, caci altminteri ati savarsi un abuz. Cam asta e.

Succese.


Buna ziua!
Avem urmatoarea problema. Am cumparat un apartament si am fost de acord ca fostii proprietari sa mai ramana in apartament pana la 1 nov. Textul din contractul de vanzare-cumparare autentificat de notar spune: "Transmiterea proprietatii se face astazi, data autentiicarii prezentului contract, iar intrarea in stapanirea de fapt are loc la data de 01.11.2006, cand se vad preda fara nici o ala formalitate de punere in posesie.".
Vrem sa stim ce drepturi mai are fostul proprietar si ce drepturi avem noi pana la data respectiva in aceasta situatie.
Si, de asemenea, care este calea legala prin care ii putem scoate din apartament in cazul in care ei refuza (dupa data de 1 nov, bineinteles)?

Multumim pentru raspunsuri!
Stimate domn/doamna:

Problema este simpla. Pana la data de 01.11.2006 nu puteti sa intrati in imobil, chiar daca sunteti prorpietari. Dupa aceasta data nu trebuie sa revendicati nimic. Aveti 2 actiuni: una in penal, alta in civil. In penal: tulburare de posesie, pe 220CP, si evacuarea pe calea ordonantei presedintiale, pentru a folosi o procedura de urgenta si a evita calea dreptului comun. In ambele cazuri, fostii proprietari vor suporta cheltuieli de judecata, lipsa de folosinta a spatiului, dupa prealabila notificare de punere in intarziere, efectuata prin executorul judecatoresc. Sfatul meu : mergeti pe civil, si doar ii amenintati cu penalul, pentru ca scopul este sa intrati in spatiu, nu sa-i purtati pe la politie...

Drepturile sunt clare: dvs. sunteti proprietar, ei au un drept de habitatie fara plata vreunei redevente lunare pana la 1 nov. Dvs. puteti vinde, sub aceasta conditie, puteti face ce vreti, numai nu puteti sa-i dati afara pana atunci, si nici sa intrati peste ei, caci altminteri ati savarsi un abuz. Cam asta e.

Succese.


Buna ziua!
Avem urmatoarea problema. Am cumparat un apartament si am fost de acord ca fostii proprietari sa mai ramana in apartament pana la 1 nov. Textul din contractul de vanzare-cumparare autentificat de notar spune: "Transmiterea proprietatii se face astazi, data autentiicarii prezentului contract, iar intrarea in stapanirea de fapt are loc la data de 01.11.2006, cand se vad preda fara nici o ala formalitate de punere in posesie.".
Vrem sa stim ce drepturi mai are fostul proprietar si ce drepturi avem noi pana la data respectiva in aceasta situatie.
Si, de asemenea, care este calea legala prin care ii putem scoate din apartament in cazul in care ei refuza (dupa data de 1 nov, bineinteles)?

Multumim pentru raspunsuri!