navzarp , este inadmisibil ce faci dumneata ! nu este corect sa - ti faci rost de clientela prin astfel de metode ! Citeste cu atentie legea de organizare si exercitare a profesiei de avocat si statutul ! Nu se cade , si nu ar fi indicat , sa intri in conflict cu ai tai colegi pentru ca folosesti astfel de metode pentru a- ti face rost de clientela !!!!!!!
Multumim pentru raspunsuri. Am inteles pana acum ca nu ii putem "tulbura".
Dar ce ziceti de obligatiile fostului proprietar pana la data de 1 nov.?
Ma refer aici la cheltuielile curente de intretinere (apa, energie electrica, gaze, etc.). Banuiesc ca e de la sine inteles ca va trebui sa-mi prezinte in fiecare luna facturile corespunzatoare.
Si tot din aceeasi categorie, cum ma pot apara eu ca starea apartamentului e aceeasi de la data vizionarii si cumpararii acestuia, si ca fostul proprietar nu i-a deteriorat peretii, instalatiile, etc.? Poate reprezenta o proba intr-un eventual act juridic fotografiile societatii care a facut evaluarea apartamentului?
nu mai imprumuta exemple din doctrina si jurisprudenta care n-au nicio legatura cu speta noastra!
.
Situatie curenta: casatoriti de 4 ani, fara copii. 1 apartament (A) pe numele lui, obtinut inainte de casatorie, 1 apartament (B) luat dupa casatorie cu credit (aplicant el, sotia secundar), dar ipoteca este pusa pe apartamentul A, 1 teren (C) luat dupa casatorie cu credit cu ipoteca pe teren (aplicant el, sotia secundar), 1 apartment (D) luat dupa casatorie, platit integral, dar pe actul de vanzare cumparare apare doar ea, deoarece el lipsea din tara, 1 firma in care fiecare detine 50%. Cum se face partajul, daca nu exista pretentii speciale? Daca unul din ei cere mai mult de 50%, cum trebuie sa dovedeasca ca are dreptul la mai mult de 50%?
Multumesc,
Mircea
Asi dori un mic ajutor intr-o problema care ma depaseste putin. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, am gasit un investitor german care doreste sa investeasca in Romania in producerea si vanzarea de soft, adica : o firma mica, doi-trei programatori, un webdesign-er si cu mine pe post de administrator al afacerii (de fapt ca minge de ping-pong intre Romania si Germania:P), comenzile vin din afara, programele se fac cu mana de lucru mai ieftina (romaneasca) dupa care se vand la preturi occidentale (in Germania si in Romania). Problema la care am ajuns e urmatoarea : ar fi mai avantajos pentru el - un SRL ca microintreprindere cu 3% impozit si naplatitoare de TVA ? Sau care ar fi modalitatea optima si cea mai profitabila avand in vedere faptul ca numarule de angajati nu va depasi limita de 9, volumul afacerilor banuiesc ca va fi sub 300.000€ anual (pentru inceput), iar rulaje de marfa cu costuri aferente si Tva nu sunt.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri .
Tandros
Intre timp au aparut noutati.Apropo,multumesc pt. raspuns!S-au confruntat cei doi cadastristi(cel al vecinului cu pricina a facut cadastrul in local iar al nostru in stereo),cei doi proprietari (vecinul si cel de la care am cumparat) iar concluzia este urmatoarea:noi avem dreptate dar vecinul nu vrea sa cedeze .Sac! nici noi! Si atunci solutia care se va adopta este:cei de la cadastru vor muta tarusul problema in asa fel incat sa ne iasa noua suprafata corecta (cea pe care de altfel am cumparat-o).Dar eu ma intreb cum va ramane cu schita cadastrala?Pt.ca daca ramane cea veche,nu corespunde realitatii.Poate pe viitor vom vinde? si atunci cu siguranta vom intampina greutati.Sunt obligati cei de la cadastru sa ne faca o alta schita?Si pt.intabulare s-a dat o copie dupa schita initiala .Ce e de facut?Dati-mi o solutie pt ca sincera sa fiu nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac in continuare.
Buna ziua!
Avem urmatoarea problema. Am cumparat un apartament si am fost de acord ca fostii proprietari sa mai ramana in apartament pana la 1 nov. Textul din contractul de vanzare-cumparare autentificat de notar spune: "Transmiterea proprietatii se face astazi, data autentiicarii prezentului contract, iar intrarea in stapanirea de fapt are loc la data de 01.11.2006, cand se vad preda fara nici o ala formalitate de punere in posesie.".
Vrem sa stim ce drepturi mai are fostul proprietar si ce drepturi avem noi pana la data respectiva in aceasta situatie.
Si, de asemenea, care este calea legala prin care ii putem scoate din apartament in cazul in care ei refuza (dupa data de 1 nov, bineinteles)?
Multumim pentru raspunsuri!
Buna ziua!
Avem urmatoarea problema. Am cumparat un apartament si am fost de acord ca fostii proprietari sa mai ramana in apartament pana la 1 nov. Textul din contractul de vanzare-cumparare autentificat de notar spune: "Transmiterea proprietatii se face astazi, data autentiicarii prezentului contract, iar intrarea in stapanirea de fapt are loc la data de 01.11.2006, cand se vad preda fara nici o ala formalitate de punere in posesie.".
Vrem sa stim ce drepturi mai are fostul proprietar si ce drepturi avem noi pana la data respectiva in aceasta situatie.
Si, de asemenea, care este calea legala prin care ii putem scoate din apartament in cazul in care ei refuza (dupa data de 1 nov, bineinteles)?
Multumim pentru raspunsuri!