avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Investitor neamt - producere de soft - ce tip de firma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Investitor neamt - producere de soft - ce tip de firma e recomandabil ?

Asi dori un mic ajutor intr-o problema care ma depaseste putin. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, am gasit un investitor german care doreste sa investeasca in Romania in producerea si vanzarea de soft, adica : o firma mica, doi-trei programatori, un webdesign-er si cu mine pe post de administrator al afacerii (de fapt ca minge de ping-pong intre Romania si Germania:P), comenzile vin din afara, programele se fac cu mana de lucru mai ieftina (romaneasca) dupa care se vand la preturi occidentale (in Germania si in Romania). Problema la care am ajuns e urmatoarea : ar fi mai avantajos pentru el - un SRL ca microintreprindere cu 3% impozit si naplatitoare de TVA ? Sau care ar fi modalitatea optima si cea mai profitabila avand in vedere faptul ca numarule de angajati nu va depasi limita de 9, volumul afacerilor banuiesc ca va fi sub 300.000€ anual (pentru inceput), iar rulaje de marfa cu costuri aferente si Tva nu sunt.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri .

Tandros
Cel mai recent răspuns: navzarp , utilizator 13:19, 12 August 2006
Ar trebui sa faci un calcul estimativ al marjei brute a profitului, respectiv ce procent din venituri ar ramane profit brut (venituri - cheltuieli, sigur, fara a lua in calcul eventuale venituri neimpozabile sau cheltuieli nedeductibile). Daca ai obtine o marja de 50%, atunci impozitul ar fi 16% din cei 50%, deci 8% din venituri. La o marja de 30%, dupa acelasi calcul, ai plati 4,8% din venituri, iar la o marja de 20%, 3,2%. In consecinta, cel mai bine este sa iti faci o estimare a veniturilor si cheltuielilor si sa vezi care varianta este mai avantajoasa.
Salut.

Un SRL. Impozit pe profit, 16%. Nu te mai poti incadra pentru 3% pentru ca trebuie sa ai pana la 9 angajati si pana in 100.000 euro cifra de afaceri. Si oricum e mai bine cu 16%, pentru ca poti deconta orice pe firma, si impozitul se plateste la profit. Un contabil te poate ajuta mai bine. Eu sunt avocat. In schimb, raportat la clientii pe care ii am si la problemele pe care le-au avut, cu sume mult mai mari de bani, cam asta e optiunea, interpretat ca o medie.

Succese.Asi dori un mic ajutor intr-o problema care ma depaseste putin. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Germania, am gasit un investitor german care doreste sa investeasca in Romania in producerea si vanzarea de soft, adica : o firma mica, doi-trei programatori, un webdesign-er si cu mine pe post de administrator al afacerii (de fapt ca minge de ping-pong intre Romania si Germania:P), comenzile vin din afara, programele se fac cu mana de lucru mai ieftina (romaneasca) dupa care se vand la preturi occidentale (in Germania si in Romania). Problema la care am ajuns e urmatoarea : ar fi mai avantajos pentru el - un SRL ca microintreprindere cu 3% impozit si naplatitoare de TVA ? Sau care ar fi modalitatea optima si cea mai profitabila avand in vedere faptul ca numarule de angajati nu va depasi limita de 9, volumul afacerilor banuiesc ca va fi sub 300.000€ anual (pentru inceput), iar rulaje de marfa cu costuri aferente si Tva nu sunt.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri .

Tandros

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma prestari servicii medicale Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! O sa colaborez cu o clinica medicala, si am nevoie de o firma, cum pot face firma? PFA este mai avantajos? Despre impozitul de 3 % ce imi puteti ... (vezi toată discuția)