avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in caz de divort

Situatie curenta: casatoriti de 4 ani, fara copii. 1 apartament (A) pe numele lui, obtinut inainte de casatorie, 1 apartament (B) luat dupa casatorie cu credit (aplicant el, sotia secundar), dar ipoteca este pusa pe apartamentul A, 1 teren (C) luat dupa casatorie cu credit cu ipoteca pe teren (aplicant el, sotia secundar), 1 apartment (D) luat dupa casatorie, platit integral, dar pe actul de vanzare cumparare apare doar ea, deoarece el lipsea din tara, 1 firma in care fiecare detine 50%. Cum se face partajul, daca nu exista pretentii speciale? Daca unul din ei cere mai mult de 50%, cum trebuie sa dovedeasca ca are dreptul la mai mult de 50%?

Multumesc,
Mircea
Cel mai recent răspuns: navzarp , utilizator 16:24, 13 August 2006
Salut.

Daca se inteleg e super. Daca nu, pot incepe un proces care va dura in jur de 1-2 ani, cu cai de atac. Sunt multe probe de administrat, si situatia e complexa. In ganeral, cel care pretinde ceva in tafa instantei trebuie sa si poata demonstra. Aceasta se poate face prin orice mijloc de proba permis de lege, care va trebui sa fie concludent, pertinent si util cauzei si care sa conduca la aflarea adevarului. Prin urmare se poate proba cu martori, acte, interogatoriu, contributia majoritara a unuia dintre soti. Acum trebuie vazut in ce masura se poate face aceasta, raportat la speta. Pentru detalii, va rog sa ma contactati la tel.: 0744-378.795, 0788-714.975.

Situatie curenta: casatoriti de 4 ani, fara copii. 1 apartament (A) pe numele lui, obtinut inainte de casatorie, 1 apartament (B) luat dupa casatorie cu credit (aplicant el, sotia secundar), dar ipoteca este pusa pe apartamentul A, 1 teren (C) luat dupa casatorie cu credit cu ipoteca pe teren (aplicant el, sotia secundar), 1 apartment (D) luat dupa casatorie, platit integral, dar pe actul de vanzare cumparare apare doar ea, deoarece el lipsea din tara, 1 firma in care fiecare detine 50%. Cum se face partajul, daca nu exista pretentii speciale? Daca unul din ei cere mai mult de 50%, cum trebuie sa dovedeasca ca are dreptul la mai mult de 50%?

Multumesc,
Mircea
navzarp , este inadmisibil ce faci dumneata ! nu este corect sa - ti faci rost de clientela prin astfel de metode ! Citeste cu atentie legea de organizare si exercitare a profesiei de avocat si statutul ! Nu se cade , si nu ar fi indicat , sa intri in conflict cu ai tai colegi pentru ca folosesti astfel de metode pentru a- ti face rost de clientela !!!!!!!
Esti extraordinar ! In primul rand trebuie sa fii mai calm. (prea multe !!!!!! la sfarsitul propozitiei) In al doilea rand eu nu stau sa agat clienti pe aici. Nu am timp de asa ceva. Fiind weekend am scris cateva idei, de dragul spetelor. Si hai sa fim seriosi... clienti pe net. In alta ordine de idei... ce ar fi sau nu indicat... ma priveste. Sa intru in conflict ? Cu cine...cu tine ? Eu ? Pentru ce anume ? Eu cred ca ar trebui sa ne vedem de treburile noastre si sa incercam sa vedem barna din ochii nostri. Nu mai fa educatie la altii. Nu e cazul. Uite, iti promit ca daca suna domnul, te recomand. E bine asa ?
Hai, weekend placut si tie.

navzarp , este inadmisibil ce faci dumneata ! nu este corect sa - ti faci rost de clientela prin astfel de metode ! Citeste cu atentie legea de organizare si exercitare a profesiei de avocat si statutul ! Nu se cade , si nu ar fi indicat , sa intri in conflict cu ai tai colegi pentru ca folosesti astfel de metode pentru a- ti face rost de clientela !!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde dupa casatorie, jumatate de imobil sotului/sotiei? AlexyAlexy AlexyAlexy Buna Ziua, Situatia mea este urmatoarea, Am avut un imobil cumparat inainte de casatorie (Apartamentul respectiv, este luat cu TVA de 5%),pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Posibilitate vanzare drept de proprietate dany3377 dany3377 Buna ziua! Am un credit ipotecar la BCR, la care sotia este coplatitoare. As dori sa stiu daca exista posibilitatea, bineinteles cu acordul bancii, de a ... (vezi toată discuția)
Un caz mai aparte de partaj ijak Rudolf ijak Rudolf Salut am 33 ani sunt inca casatorit , dar din pacate sotia mea isi doreste divortul cu care fie ca vreau fie ca nu trebuie sa fiu de acord. In anul 2003 la un ... (vezi toată discuția)