avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde dupa casatorie, jumatate de imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde dupa casatorie, jumatate de imobil sotului/sotiei?

Buna Ziua,

Situatia mea este urmatoarea,

Am avut un imobil cumparat inainte de casatorie (Apartamentul respectiv, este luat cu TVA de 5%),pe care l-am vandut, si am decis impreuna cu sotia sa-l vindem si sa achizitionam altul, in alt oras. Din pacate acum suntem nevoitii, sa apelam la o varianta nu foarte agreeata de noi, sa divortam, pt ca sotia sa aiba dreptul sa cumpere alt apartment cu 5%. (daca am cumpara cu 19% nu ne-am putea permite), si dupa sa ne recasatorim.
Intrebarea mea este, dupa ce ne recasatorim, cum putem face ca acel apartament sa fie un bun comun. Se poate face o donatie, sau se poate ca sotia sa-mi vanda jumatate de apartament pe o suma modica?

Daca este posibil, care ar fi costurile aproximative? Nu as vrea sa facem acest pas, si la urma sa ajungem sa platim aceeasi suma pe care am fi platit'o pe imobil cu TVA de 19%.

Multumesc
Alex
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
AlexyAlexy, utilizator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 17:59, 9 Mai 2018
Exista cateva variante posibile, in ordine cronologica ar fi (1) vanzarea inainte de casatorie, (2) primiti 50% de la sotie prin conventia matrimoniala (daca intentionati sa incheiati una), sau (3) sotia va doneaza dupa casatorie. Costurile sunt aproximativ echivalente
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil pe numele minorului fagh adriana fagh adriana Sunt recasatorita si am un copil cu sotul actual. El mai are insa inca un copil din prima casatorie. Ce variante am sa cumpar un imobil pe numele copilului meu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire filipconstantin filipconstantin buna, acum 9 zile a murit socrul meu care a fost casatorit in 1983cu mama sotiei mele ea mai avea un copil inaintea casatoriei care sotul nu la acceptat si ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare hera2001 hera2001 Buna seara, in cazul in care doresc sa achizitionez un apartament impreuna cu sotia mea ( ea are un credit de nev. personale pe 10 ani la care nu a mai achitat ... (vezi toată discuția)