avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin_Paul

Activitate Sorin_Paul

Discuție testament
Buna ziua,

va prezint urmatoarea situatie:
detin impreuna cu sotia un apartament. Intrebarea mea este daca pot lasa prin testament partea mea din apartament si o parte din bunuri surorii mele? sotia mea poate ataca in instanta testamentul?

Multumesc anticipat.
Sorin
Buna ziua,

Sunt asociat intr-o firma , detin 49% din actiuni si sunt si administrator.

Am imprumutat o suma de bani de la niste prieteni si am creditat firma la care sunt asociat, creditare facuta in numele meu.

Prietenii imi cer banii, nu am lichiditati, ei se multumesc daca le cesionez creditarea, vor sa fie siguri ca nu pierd banii. Eu sunt de acord dar nu stiu daca trebuie si acordul asociatului care detine 51%.
Intrebarile mele sunt:
-imi trebuie acordul asociatului pentru a cesiona creditarea facuta de mine catre firma?
-cesionarea se face la notar?

Multumesc
Sorin
Buna ziua,

Asociatul meu care detine 51% din firma (eu 49%) m-a amenintat in urma unor intelegeri ca va cere inchiderea firmei. Poata sa faca acest lucru fara acordul meu?

Alta intrebare are fi: daca il determin sa se retraga, are dreptul la cota din patrimoniu daca firma este pe pierderi? dar din capitalul social?

Va multumesc anticipat
Paul
Răspuns la discuția am sanse sa obtin ceva la partaj?
de asemenea a fost la un moment dat ideea socrilor mei de a ne da in judecata pentru a obtine apartamentul care a fost cumparat din banii lor (bine-nteles pe fiica lor o dau in judecata fictiv, ei s-au inteles in aceasta privinta). Ar avea socrii mei vreo sansa?
Răspuns la discuția am sanse sa obtin ceva la partaj?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Am totusi senzatia neplacuta ca mare sansa de izbanda nu am daca se ajunge in intanta. Poate ajung la o intelegere cu sotia.

Sotia are avocat si mi-a spus ca aduce martori si dovezi clare de unde provin banii.
Eu am avut o sursa de venituri si am contribuit la intretinerea apartamentului dar la fel a contribuit si ea.
In aceasta situatie cam ce procent credeti ca as putea obtine? Sunt suparat pentru ca as putea fi dat afara in curand.

Va multumesc.
Paul
Buna ziua,

Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma.

Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe care l-am achizitionat impreuna cu sotia mea dar la care recunosc nu am contribuit cu niciun leu. Apartamentul este pe numele amandurora. Sotia mi-a comunicat faptul ca se va opune cu tot ce ii sta in putinta sa imparta acest apartament cu mine.

Sotia a primit banii de la parintii ei, fara act de donatie. Sotia are martori privind provenienta banilor si are si dovezi prin care apartamentul nostru a fost cumparat in urma vanzarii de catre parintii ei a altui imobil.

Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in acest caz. Ar fi bine sa cer eu partajul in instanta? Are sanse sotia sa ceara 100% sin acest apartament?

Va rog sa ma ajutati, divortul se va pronunta in cateva zile.

Va multumesc.
Paul