avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare creditare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare creditare firma

Buna ziua,

Sunt asociat intr-o firma , detin 49% din actiuni si sunt si administrator.

Am imprumutat o suma de bani de la niste prieteni si am creditat firma la care sunt asociat, creditare facuta in numele meu.

Prietenii imi cer banii, nu am lichiditati, ei se multumesc daca le cesionez creditarea, vor sa fie siguri ca nu pierd banii. Eu sunt de acord dar nu stiu daca trebuie si acordul asociatului care detine 51%.
Intrebarile mele sunt:
-imi trebuie acordul asociatului pentru a cesiona creditarea facuta de mine catre firma?
-cesionarea se face la notar?


Multumesc
Sorin
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:34, 6 Octombrie 2011
cf art 1566 si urm NCC nu este nevoie de forma autentica ptr contractul de cesiune. Fiind creanta dvs fata de firma nu aveti nevoie de acordul nimanui ptr a semna respectivul contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea contractului de imprumut intre persoane fizice EvilMonkey EvilMonkey Buna ziua, m-ar interesa daca pot cesiona un contract de imprumut incheiat intre 2 persoane fizice ? A fost semnat in cadrul unui notariat acest contract de ... (vezi toată discuția)
Cesiunea cu titlu gratuit a partilor sociale intr-un srl este o donatie) crash crash X detine 99% parti sociale dintr-un SRL, parti pe care le-a dobandit in baza unui contract de cesiune cu titlu gratuit, neautentificat la notar, avand doar ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta Aura2 Aura2 Vreau sa cesionez creanta pe care o detin la o societate (rezultata din imprumuturi pe care le-am facut in perioada in care eram asociat in respectiva ... (vezi toată discuția)