avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate retex

Activitate retex

Multi dintre voi comentati doar ca sa va aflati in treaba fara sa stiti macar ce este 112 si la ce fel de urgente raspunde acest serviciu. Puteati da o simpla cautare pe site-ul 112 si va puteati informa ce este un apel de urgenta. Cititi aici [ link extern ]
Buna ziua
Am primit o amenda penala si in urma procesului am fost obligat si la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 800 lei + 220 lei la recurs. Exista posibilitatea scutirii de aceste cheltuieli ?
Multumesc !
Am primit si eu o citatie de la o sectie de politie din Bucuresti pentru a ma prezenta in calitate de " administrator la SC.... " Am ramas surprins de aceasta citatie care se refera la o SC la care am fost " administrator" acum 5 ani. Firma asta se ocupa cu lucruri necurate si am plecat de la ei fara sa stau pe ganduri. Ma gandesc sa nu fi facut ei ceva dupa plecarea mea, semnaturi in fals sau cine stie ce nenorociri , de ma cheama pe mine la politie cineva dupa 5 ani de zile ... maine trebuie sa ma duc acolo si nu am niciun avocat . Nici nu stiu despre ce e vorba , nici cunostinte juridice nu am si nici nu as vrea sa spun vreo prostie pe acolo si sa ma puna sa fac o declaratie fara sa fiu aparat... Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa procedez! Va multumesc !
Cei de la politie au spus asta dupa ce cel acuzat a fost cinstit si a recunoscut prin declaratie faptele de care a fost acuzat. Asadar nu vad niciun motiv ca cei de la politie sa-i fi spus asta ca sa-l faca sa recunoasca ceva.
Am sa va spun pe scurt despre ce e vorba : s-au comandat niste liste cu semnaturi pentru infiintarea unui partid politic . Aceste liste nu contineau date reale de identificare ale persoanelor. Listele au fost trimise in 3 transe la cei care l-au comandat pentru a fi verificate. S-a dat raspuns favorabil si s-a spus ca totul este OK .S-a facut o plangere la politie din parte unei persoane fizice care contesta aceste liste. Practic nu s-a urmarit pagubirea nimanui prin intocmirea acestor liste . Incadrarea faptei a fost cea pe care v-am spus-o mai sus.
Care ar fi sansele ca aceasta fapta sa aiba consecinte atat de grave incat sa “ pateze “ cazierul ? Considerati ca prin angajarea unui avocat in acest caz se poate schimba ceva ?
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Problema este putin mai delicata dar din anumite motive nu as dori sa o expun public. As prefera sa o detaliez in privat , daca cineva este dispus sa o citeasca in cateva randuri si sa-mi dea cateva idei.
Va multumesc !
Multumesc pentru raspuns
Cat timp va aparea in cazier ?
Am inteles de cei de la politie ca in acest caz se poate da o amenda administrativa. Acum nu mai stiu ce sa cred. Mai astept si alte pareri
Buna ziua
As dori sa stiu ce pedeapsa se poate primi pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata . Mentionez ca persoana acuzata nu are antecedente penale si nu a mai fost cercetata penal pana acum. Se poate primi doar o amenda administrativa fara a se " pata " cazierul ?

Va multumesc
Răspuns la discuția AVOCAT PENTRU DIVORT
Foarte interesant raspunsul .Multumesc
Povestea este complicata putin.Nu prea o pot explica intr-un forum pentru ca sunt multe aspecte aici. Daca cineva este dispus sa mi dea niste sfaturi pe messenger pentru a putea detalia putin cazul , v-as fi foarte recunoscator. Lasati-mi un privat cu adresa de messenger cei care doriti sa-mi oferiti cateva sfaturi.
va multumesc
sa inteleg ca daca parintii sunt despartiti , se face ancheta sociala atat unde locuieste sotul cat si unde sta sotia?
multumesc Claudiu pentru raspuns.
mai am o intrebare: care sunt criteriile pe care se stabileste custodia unui copil in caz de divort? [ copilul are 6 ani]