avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate danionofrei

Activitate danionofrei

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uneori, primim ceea ce merităm. Si escrocii de aici se hrănesc, din ignoranța oamenilor.
6 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti despre ceva ce nu există. Familia LGBT este un non sens.
E penibil sa sfătui sa bagi sub preș o nesimțire ca asta. Atunci codul civil, penal, e de decor? E penibil.
Precizez că am locuit 3 luni pe iarna, apartamentul este vechi și la parter. Singurul apartament vecin a fost neancalzit, restul pereților exteriori. Îmi pot recupera banii?
Discuție Apel
Buna ziua,
Pentru apel, este necesara reprezentarea de către un avocat?
Mulțumesc!
Buna ziua.
Am fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției și amendat plus suspendare permis 30 zile pentru o presupusă depășire a coloanei oprite la semafor.
În realitate am schimbat banda 2 cu banda 1 pe linie discontinuă,
În decizia primită de la judecătorie, este trecut greșit numărul mașinii mele, de specifică că aș fi fost chemat de doua ori, dar nu am primit nici o citație. De asemenea, nu am primit o copie a raportului agentului constatator, adusa că proba la dosar și nici dovezile solicitate de mine privitor la fapta incriminată.
Pot face recurs singur sau trebuie să angajez un avocat?
Mulțumesc mult pentru un răspuns documentat.
Cu stima.
Răspuns la discuția Somatie primarie pe HG 525/1996
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea o stiam deja. Puteam si eu sa dau copy+paste.
Dar nu vedeti padurea din cauza copacilor, fiind, probabil, prea ocupati cu prea multe probleme pe care doriti sa le rezolvati.
Extrag din lege pentru a va sublinia ideea:
"* in cazul unei parcelari pe doua randuri, accesele la parcelele din spate se vor realiza prin alei de deservire locala (fundaturi):
* cele cu o lungime de 30 m - o singura banda de 3,5 m latime;
* cele cu o lungime de maximum 100 m - minimum 2 benzi (total 7 m), cu trotuar cel putin pe o latura si supralargiri pentru manevre de intoarcere la capat."

Aici este vorba de o parcelare doar pe un rand, adica pe o singura parte.
Gresesc eu cu ceva sau legea e facuta sa nu se inteleaga om cu om?
Buna ziua,
Este vorba de o cale de acces facute prin parcelarea pe o latura sa unui teren, pe care s-au construit case de locuit. Lungimea caii de acces:130 metri, latimea 4,2 conform actelor de dezlipire semnate si stampilate chiar de primaria C.

In urma sesizarii vecinului mutat in capatul caii de acces, un vecin procesoman, precum ca acea cale de acces ar trebui sa aiba latimea de 7m parte carosbila, primaria comunei C. ne-a somat in 2011, pe toti ceilalti 4 proprietari de pe calea de acces, sa mutam gardurile si sa lasam 7 metri latimea caii de acces, nu 4,2 cat sunt in realitate acum, conform actelor.

Avand in vedere faptul ca HG 25/1996 prevede latimea de 7 metri doar in cazul parcelarii pe ambele laturi ale caii de acces, nu inteleg somatia primariei, nu inteleg pentru ce ne amendeaza, avand in vedere faptul ca, pe tot teritoriul comunei C. de langa Iasi, exista doar cateva strazi in cadrul unei zone cu blocuri contruite pe vremea lui Ceausescu. In cazul celorlalte 95% din drumurile comunei C, cat chiar si in fata primariei, nu exista drum cu latimea de 7m parte carosabila. Nici pe drumul Iasi-Bucuresti ce trece prin comuna nu exista aceata latime.
Nu stiu cum sa contest aceasta somatie, avand in vedere ca vecinul procesoman, un vestit fost avocat da afara din Baroul pentru cazuri de inselaciune si fals, ne-a dat in judecata si solicita daune morale pentru faptul ca nu se respecta latimea drumului..
Cum se contesta o somatie la primarie? Este tarziu acum, avan in vedere data somatiei 2011? Prin ce document/contestatie ma pot adresa prefecturii Iasi pentru o verificare a departamentului juridic din cadrul comunei C.?

Va multumesc!
Ce mai este interesant: in Iasi, comisia de la MT a fost saptamana trecuta. A aprobat agreearea pentru inca patru laboratoare psihologice in afara de Policlinica CFR Iasi. Unul dintre ele este chiar cabineul la care am obtinut avizul in decembrie 2013.
Deci, conform ARR-ului si MT-ului si statului..... avizul psihologic emis legal in decembrie 2013, isi pierde valabilitatea in mai 2014 si apoi este din nou valabil odata cu agreerea emitentului...
Si mi se opreste din salariu 350 ron impozit pe venit, 320 taxe CAS iar din orice cumpar, platesc 24% TVA pentru stat....
Imi puteti da, va rog, un text de lege sau legea care prevede aceasta valabilitte a unui document legal emis?
Va multumesc foarte mult.

Oricum, problema a fost generata chiar de Ministerul Transporturilor prin anuntul publicat pe site-ul www.mt.ro privind valabilitatea documentelor necesare obtinerii acestui atestat:
"ANUNŢ PRIVIND PRELUNGIREA VALABILITÃŢII AVIZELOR MEDICALE ªI PSIHOLOGICE PE SIGURANŢA TRANSPORTURILOR

Avizele medicale şi psihologice emise conform periodicităţii din OMLPTL
nr. 447/2003 pentru controlul periodic al personalului cu atribuţii în
siguranţa transporturilor (feroviar, rutier, naval şi aerian) îşi menţin
valabilitatea până la data de 01.05.2014. "

Deci.... traim in Romania.