avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate pyerr79

Activitate pyerr79

Bună ziua. As dori sa știu dacă s-a adoptat legea prin care un cetățean străin poate obține cetățenie Romana dacă este căsătorit de mai mult de 10 ani cu un cetățean Roman chiar dacă aceștia trăiesc într-o alta tara? Mulțumesc.
Bună ziua! Cat are valabilitate o procura notariala pentru vinderea unui imobil?
Bună ziua. Părinții mei au decedat, a rămas un apartament. Eu am o sora care este plecata din tara de mulți ani, tata a decedat în urma cu 6 ani , mama face în curând 2 ani. Partajul a fost făcut după ambii părinți, mama a vrut sa-mi lase mie partea ei dar nu am apucat sa facem actele deoarece a intervenit problema cu pandemia și după aceea datorita stării de sănătate nu s-a mai putut. Sora mea nu a ajutat niciodată cu nimic nici când s-a îmbolnăvit tata ( cancer la colon) nici când s-a întâmplat cu mama. Am mai mulți martori care pot susține dorința părinților mei ( mătuși, fini și câțiva prieteni de familie). Întrebarea mea este: dacă nu sunt acte, este vre-o șansă ca în instanta sa obțin o parte mai mare? Mulțumesc.
Managerul firmei fura diverse lucruri, patronul nu este roman și angajații nu avem cum sa luam legătură cu el. Poate este de ras dar fura diverse lucruri de la aspirator,roaba, ruleta de măsurat pana la scotch și alte chestii de care angajații avem nevoie. Dacă patronul nu face nimic, ce soluții sunt?
Discuție Moștenitor
Buna ziua. Bunicii mei au murit. Au avut 3 copii. Tata,o sora și un frate ( Mătușa și unchiul meu) sa făcut succesiune și au toți 3 drept legal. Anul trecut a murit și tatăl meu, acum unchiul ,Mătușa si mama vor sa vândă casa. La succesiunea după tata, mama are 66 %, eu și sora mea 33. Eu sunt de-acord sa vândă casa in schimb sora mea cere mai mulți bani decât i se cuvin și refuza sa dea procura, ea fiind plecată din țara de peste 14 ani. Ce se poate face in situația asta? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Pot vinde o datorie
Către eos ksi, este firma de recuperare, nu creditor. Creditorul a fost brd dar a vândut creanța.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua,
Se poate insa aveti nevoie de acordul creditorului.

Bună ziua. Pot vinde datoria care o am către eos ksi? Am un prieten care îmi este dator cu niște bani, nu ii pot recupera în schimb a fost deacord să-mi preia datoria.
da,va multumesc pt raspunsuri.
cat despre ideea ca eu nu am muncit din 2012, a fost pt ca in urma discutiilor avute cu sotia, am cazut de comun acord ca am economisi mai multi bani decat as fi castigat satnd cu echipa de muncitori si muncind cot la cot cu acestia, dupa ce am terminat de ridicat casa la rosu, eu absolut singur am facut instalatia electrica, am placat casa cu polestiren, montat regips, casa are 166 mp. gardul, l-am facut cu fundatie de beton de 90 cm adancime si 30 latime, iar zidaria din bca, aproximativ 120 m de gard, la care am muncit eu si inca un baiat.
de muncit la angajator si adus bani in casa, da intradevar nu am muncit, plus ca am fost ajutati de parintii mei si de cumnatul meu cu aproximativ 12000 euro, bani de termopan si tabla pe casa. si in toti acesti ani ma refer din 2003 si pana acum ,am facut mai multe imprumuturi la banci, de aproximativ 20000 euro doar pe numele meu, masini am vandut de cand m-am apucat de casa 4 masini, am ajuns de la masina noua de 20.000 euro la un ford din 2003 in valoare de maxim 3000 euro.
despre pensia alimentara , eu am trait in aceeasi casa cu sotia si copilul, am contribuit la cresterea si educatia copilului poate mai mult decat mama , copilul vrea sa vina l;a mine, am martori, vecini, poze din concedii, domiciliul la aceeasi adresa cu sotia si copilul din 2003 pana in prezent....;''separati, dar impreuna'' pana acum in ianuarie.
Buna ziua.
An 35 de ani. in 2002 am cunoscut o fata cu care m-am casatorit in 2003 in acelasi ani s-a nascut si fata noastra.In acel moment eu lucram in MAI, in 2002 am luat un credit pt un auto care l-am vandut si cu banii obtinuti am facut cununia si au ajutat la nasterea sotiei, in 2006 pe la inceputul anului am mai facut un credit de 10000 euro, am cumparat alta masina si am achitat creditul vechi. pe la sfarsitul anului 2006 sotia a bagat divort, fara partaj, eu am plecat cu masina, am fost despartiti timp de 6 luni dupa care n-am impacat si am ramas impreuna pana in 20014.
in 2012 concubina a facut un credit pt prima casa in valoare de 35000 euro, dupa o discutie cu ea am ajuns la concluzia sa cumparam un teren si sa facem o casa.
zis si facut, in urma discutiilor avute cu ea , am considerat de comun acord ca ar fi mai bine ca eu sa-mi dau demisia si sa ma ocup personal de lucrarile casei, cautant muncitori, asistand la lucrari si in cea mai mare parte a timpului lucrand cot la cot cu ei iar la multe lucrari absolut singur( instalatii sanitare si electrice, placaj cu polestiren interior si exterior, izolatie, regips ,si altele)
in momentul de fata ne-am despartit si nu stiu daca am si eu dreptul la ceva deoarece din 2006 si pana in prezent eu nu am fost casatorit cu ea, dar am convietuit impreuna la achizitionarea mai multor bunuri, la cresterea copilului, etc, a fost ca si o casatorie dar fara acte. va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cam ce sanse am sa ma aleg si eu cu ceva dupa 11 ani de relatie cu aceasta femeie.
Răspuns la discuția Probleme leasing auto
am facut 3 asuguarari pana acum si am putu, doar cu talonul. finul meu are leasing dar la alta firma, la fel a facut unde a vrut el ,firma nu s-a impotrivit deloc, a spus ca este alegerea lui.
la bcr se face pe numele utilizatorului, valoarea fiin mai mica.
si nu vad cu ce ar deranja firma de leasing unde imi fac eu asigurare....ei nu au nimic de pierdut in afara de comisionul care si-l baga fiind broker si nu asigurator direct.
am leasing la porsche, asigurarea casco si rca care ei le fac sunt de la astra dar la un pret dublu.