avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi legale dupa o relatie de casatorie, divort si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi legale dupa o relatie de casatorie, divort si concubinaj, cu copil

Buna ziua.
An 35 de ani. in 2002 am cunoscut o fata cu care m-am casatorit in 2003 in acelasi ani s-a nascut si fata noastra.In acel moment eu lucram in MAI, in 2002 am luat un credit pt un auto care l-am vandut si cu banii obtinuti am facut cununia si au ajutat la nasterea sotiei, in 2006 pe la inceputul anului am mai facut un credit de 10000 euro, am cumparat alta masina si am achitat creditul vechi. pe la sfarsitul anului 2006 sotia a bagat divort, fara partaj, eu am plecat cu masina, am fost despartiti timp de 6 luni dupa care n-am impacat si am ramas impreuna pana in 20014.
in 2012 concubina a facut un credit pt prima casa in valoare de 35000 euro, dupa o discutie cu ea am ajuns la concluzia sa cumparam un teren si sa facem o casa.
zis si facut, in urma discutiilor avute cu ea , am considerat de comun acord ca ar fi mai bine ca eu sa-mi dau demisia si sa ma ocup personal de lucrarile casei, cautant muncitori, asistand la lucrari si in cea mai mare parte a timpului lucrand cot la cot cu ei iar la multe lucrari absolut singur( instalatii sanitare si electrice, placaj cu polestiren interior si exterior, izolatie, regips ,si altele)
in momentul de fata ne-am despartit si nu stiu daca am si eu dreptul la ceva deoarece din 2006 si pana in prezent eu nu am fost casatorit cu ea, dar am convietuit impreuna la achizitionarea mai multor bunuri, la cresterea copilului, etc, a fost ca si o casatorie dar fara acte. va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cam ce sanse am sa ma aleg si eu cu ceva dupa 11 ani de relatie cu aceasta femeie.
Da , puteti avea pretentii la o anumita suma, cat considerati daca puteti proba ca ati contribuit cu bani la achizitionarea bunurilor.
Nu vad ce ati putea primi, nu ati avut venituri din 2012 incoace, ati muncit la casa e adevarat, insa nu ati platit pensie copilului in perioada asta si v-ati si intretinut.
Buna ziua, stimate domn,
Este bine sa stiti ca dispuneti de posibilitatea de a va rezolva situatia prin mediere, caz in care nu aveti nevoie de probe, martori sau incadrari juridice, ci doar sa stiti ce vreti si sa va exprimati clar doleantele.
Va puteti prezenta impreuna cu fosta sotie la mediere sau, daca nu, mediatorul ii va trimite o invitatie oficiala.
In cadrul medierii, discutiile si negocierile vor avea loc pe baza nevoilor si intereselor dv., luand in calcul interesul superior al copilului minor.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie incuviintat de instanta de judecata sau autentificat de un notar public pentru a deveni titlu executoriu.

da,va multumesc pt raspunsuri.
cat despre ideea ca eu nu am muncit din 2012, a fost pt ca in urma discutiilor avute cu sotia, am cazut de comun acord ca am economisi mai multi bani decat as fi castigat satnd cu echipa de muncitori si muncind cot la cot cu acestia, dupa ce am terminat de ridicat casa la rosu, eu absolut singur am facut instalatia electrica, am placat casa cu polestiren, montat regips, casa are 166 mp. gardul, l-am facut cu fundatie de beton de 90 cm adancime si 30 latime, iar zidaria din bca, aproximativ 120 m de gard, la care am muncit eu si inca un baiat.
de muncit la angajator si adus bani in casa, da intradevar nu am muncit, plus ca am fost ajutati de parintii mei si de cumnatul meu cu aproximativ 12000 euro, bani de termopan si tabla pe casa. si in toti acesti ani ma refer din 2003 si pana acum ,am facut mai multe imprumuturi la banci, de aproximativ 20000 euro doar pe numele meu, masini am vandut de cand m-am apucat de casa 4 masini, am ajuns de la masina noua de 20.000 euro la un ford din 2003 in valoare de maxim 3000 euro.
despre pensia alimentara , eu am trait in aceeasi casa cu sotia si copilul, am contribuit la cresterea si educatia copilului poate mai mult decat mama , copilul vrea sa vina l;a mine, am martori, vecini, poze din concedii, domiciliul la aceeasi adresa cu sotia si copilul din 2003 pana in prezent....;''separati, dar impreuna'' pana acum in ianuarie.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
pyerr79, utilizator
Desigur: contributia dv. nu este deloc de neglijat; ati implicat multe resurse in acea casa. Pacat ca va despartiti :(...
Toate aspectele pe care ni le relatati noua va trebui sa le prezentati fie in fata instantei, fie in fata mediatorului; dv. cantariti si hotarati.
Daca alegeti calea instantei, va trebui sa aduceti probe, martori si legi in favoarea dv., sa fiti inarmat cu rabdare, bani si nervi, pentru ca probabil veti primi termene la intervale mari de timp, procesul putand dura ani de zile si, dupa toatea astea, sa nu fiti surprins daca solutia primita va fi departe de ceea ce ati sperat...
La mediator va trebui sa veniti doar cu pretentiile dv. bine structurate, sa va ganditi cat si ce sunteti dispus sa negociati; nu vi se vor cere probe, martori si legi si totul se poate solutiona intr-o singura sedinta de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj cosminilie cosminilie suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani, in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani , eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de ... (vezi toată discuția)
Martori pt divort doru anghel doru anghel am rugamintea sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa am martor intr-un proces de divort cu care sotia nu este de acord. Nu gasesc pe nimeni care sa ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament 40% inainte de casatorie+credit ipotecar dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)