avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate Mimi78cc

Activitate Mimi78cc

Decontare intervenții chirurgicale pentru cei care plătesc lunar la CNAS

Vă rog mult să mă lămurească cineva de ce trebuie să plătim sume exorbitante pentru intervenții chirurgicale, dacă de ani de zile contribui lunar la CNAS. Dacă optezi să faci măcar niște analize gratuite, ești amânat luni de zile, ca să nu mai apuci să remediezi problema de sănătate în degradare progresivă. Ca să nu mai spunem de intervenții chirurgicale! Nu ne operează nimeni gratuit și sumele sunt copleșitor de mari! De aceea pleacă oamenii din țară, pentru că în străinătate cei care muncesc nu plătesc pentru a li se salva viața! Este strigător la cer! Ce este de făcut? Cine trebuie să plătească pentru aceste bătăi de joc la adresa oamenilor simpli?
Mulțumesc mult! Este cam greu să faci rost de probe video, cu excepția zilelor în care agresorul este în stare avansată de ebrietate la locul de muncă.
Ce putem face în caz de hărțuire psihică și emoțională la locul de muncă, plus hărțuire sexuală, având în vedere că agresorul este directorul instituției și este sprijinit politic, de primărie, poliție și de Inspectorat? Menționez că au mai existat colege care au încercat să se apere și s-au trezit cu tot felul de inspecții și de psihiatri care să le ,,verifice'' , De fapt ideea era să le incrimineze tot pe ele și să le intimideze. Nu a fost soluționată nicio plângere! Între timp, una dintre colege a făcut un cancer galopant și a decedat. Cum se poate ca un director dintr-o școală de la țară să aibă atâta putere încât să-și permită să batjocorească, să înjure, să umilească, să amenințe și să intimideze cadrele din subordine și să nu plătească deloc pentru toate acestea? Ce este de făcut pentru ca opresorul să înceteze? Cum ne putem apăra? Legea referitoare la hărțuirea la locul de muncă este făcută pentru a fi încălcată în mod repetat, se pare...
Vă mulţumesc pentru răspuns!
O persoană care a condus un vehicul sub influenţa alcoolului, vătămând corporal din culpă persoanele din autoturismul cu care acesta a intrat în coliziune, a primit după patru ani de la comiterea faptei o pedeapsă cu executare de 3 ani şi 6 luni. Persoanele lezate nu au necesitat spitalizare îndelungată, doar de o zi, iar cel care a comis infracţiunea nu a încercat să ajungă la o cale amiabilă de rezolvare a problemei. După 4 ani, dincolo de pedeapsa cu privarea de libertate, i se cere plata de daune morale şi fizice de aproximativ 40000 lei. Întrebarea este: această daună nu se plăteşte implicit prin executarea pedepsei? Există posibilitatea ca după executarea pedepsei să i se ceară acea sumă fantastică? Menţionez că persoana în cauză este la prima abatere, nu a mai săvârşit niciun fel de faptă de natură penală. Presupun că cei care citesc acest mesaj ştiu că există cazuri în care un şofer poate ucide un pieton pe trecere, deplasându-se regulamentar, iar şoferul să scape doar cu suspendare, ceea ce nu este drept, fireşte. Aşadar, care este legea de fapt, cea a banilor?
Bună ziua!

Am o mare nelămurire în privinţa unui proces iniţiat în luna februarie a acestui an. Când am vorbit cu avocatul, mi-am manifestat clar nemulţumirea faţă de aplicaţia introdusă de Minister, aplicaţie ce-mi respinge dosarul pentru examenul de definitivat în învăţământ.
Menţionez că în anul 2009 am susţinut două examene majore, examenul de licenţă şi cel de titularizare, şi am obţinut rezultate foarte bune la ambele. Când mi-am depus dosaul pt def. în luna octombrie, acesta a fost respins, pe motiv că Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine nu era acreditată la acea vreme. Facultatea de Litere din cadrul Universităţii ,,Spiru Haret" mi-a eliberat în ianuarie o adeverinţă din care reiese clar acoperirea legală a formei de învăţământ urmate. Formele de învăţământ la distanţă ( forma pe care am urmat-o şi eu) au funcţionat potrivit prevederilor art. 60(1) din Legea Învăţământului nr. 84/1995 în deplină legalitate, forma de zi fiind acreditată şi având implicit aceeaşi acreditare şi pt celelalte forme de învăţământ.
ISJ-ul a specificat clar că doar o hotărâre judecătorească poate debloca aplicaţia. Aşadar, am ,,pornit la drum" cu ideea de a ataca indiferenţa, discriminarea, nerecunoaştera unei legi de către Minister, dar, spre uimirea mea, avocatul a intentat proces împotriva ISJ-ului, ceea ce nu cred că-mi va fi de niciun folos.
Cine este vinovat în toată povestea? Cum era corect să procedez? Mai am timp să schimb ceva sau nu e cazul?
Vă rog din suflet să mă ajutaţi, întrucât mă apropii cu paşi repezi de expirarea termenului în care pot susţine acest examen, iar ISJ-ul a spus destul de clar că pe ei nu-i interesează că sunt în proces, vor lua în calcul şi acest an şi vor considera că nu am vrut să particip.
Mii de scuze pt greşeala din titlu! Nu am reuşit să remediez problema la editare! Aşadar, rectific: PROCES CU ISJ-UL SAU CU MINISTERUL EDUCAŢIEI
Răspuns la discuția Coasiguraþi
Mulţumesc tuturor pentru răspunsurile prompte! O zi bună vă doresc!
Discuție Coasiguraþi
Bună ziua!

Sunt pentru prima dată pusă în situaţia de a încerca să ajut un frate internat la urgenţă în urma unui accident de maşină. Acesta nu este asigurat şi nu are niciun venit. Soţia lui lucrează ca zilier, aşa încât nu contribuie la CNAS.
Aş avea trei întrebări legate de acest caz:
1) Îl pot trece pe fratele meu ca şi coasigurat, eu fiind salariată, cu un salariu de 1139 lei, pentru ca acesta să nu fie pus în situaţia de a plăti 500 de lei pe zi spitalizare, bani pe care nu îi are?
2) Îl poate trece mama în calitate de coasigurat, ea fiind pensionară, cu o pensie de 350 pe lună?
3) Pe soţul meu îl mai pot ajuta în caz de spitalizare, dacă voi avea acordul să-l trec ca şi coasigurat pe fratele meu?
Menţionez că până acum niciun membru al familiei nu a fost trecut la capitolul coasiguraţi.
Vă mulţumesc anticipat!
Vă mulţumesc pentru răspunsuri! Acum este mai clară situaţia.
Mulţumesc mult pentru răspuns!