avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana-Camelia_Predescu

Activitate Ioana-Camelia_Predescu

Discuție Subînchiriere
Buna ziua,

Aș vrea dacă se poate să ma ajutați și pe mine cu un punct de vedere motivat în următoarea problema:
O garsonieră este închiriată către o societate comercială cu scopul stabilirii acolo al sediului social al acesteia. Aceasta poate subînchiria unei persoane fizice respectiva garsonieră? (în contract se va prevedea expres posibilitatea subînchirierii, societatea va avea codul CAEN necesar pentru acest tip de activități)

Mulțumesc!
Multumesc pntru raspuns, ma gandeam ca se poate insa ma interesau cateva detalii. De exemplu se face totul in prima etapa a cesiunii? Care ar fi mai exact pasii de urmat? Eu ma gandeam ca operatiunea ar trebui sa urmeze urmatoarele etape:
1. in etapa 1: se face hot aga prin care se decide cesiunea părților sociale, prelungirea ct de inchiriere sau mutarea sediului si incheierea unui nou contract in acest sens și numirea ca administrator a viitorului asociat. Tot in aceasta etapa se depune o imputernicire care presupun ca va fi semnata de asociatii care vand partile sociale(?). (in aceasta etapa ar trebui depuse si toate actele solicitate pentru schimbare/prelungire sediu/administrator?)
2. in etapa 2: se depune din nou hotararea aga (sau trebuie alta noua, cu data mai recenta? :-/), se depune actul constitutiv actualizat, contractul de cesiune și o nua imputernicire care insa eu cred ca ar trebui semnata de noii asociati. (plus toate celelalte declaratii si cereri tip)

Va rog sa imi spuneti daca considerati ca ar trebui procedat altfel,

Multumesc
Buna ziua,

Se doreste vanzare unui SRL care are contractul de inchiriere pentru sediu expirat si mandatul administratorilor expirat. Daca a mai intalnit cineva aceasta situatie, cum s-a procedat la Registrul Comertului?

Multumesc
Bună ziua, sper să mă puteți ajuta cu un răspuns motivat la următoare întrebare:

În cazul în care o asociație încheie contracte de sponsorizare cu diferite societăți comerciale care doresc să sprijine activitatea acesteia, cine ar trebui să fie responsabil de numerotarea contractelor? Sponsorul sau beneficiarul sponsorizării?

Mulțumesc
Răspuns la discuția Infiintare filiala in Romania
Va multumesc!! Un raspuns foarte util!
Răspuns la discuția Infiintare filiala in Romania
Buna ziua,

Am și eu o întrebare tot pe aceasta tema. Care ar fi diferențele intre înființarea de către o societate străină a unei societăți noi în Romania și înființarea de către societatea străină a unei filiale a sa în România. Menționez ca nu ma interesează doar diferențele în procedura de înființare ci și orice alte diferențe între o societatea comercială nouă și o filială a uneia deja existente (de exemplu, posibilitatea filialei de a a avea obiect de activitate diferit de societatea mamă )

Vă mulțumesc.
ContSters51068 a scris:

Sa infiintezi o filiala este exact ca si cum ai infiinta o firma complet noua, fara nici o legatura cu prima firma.
Astfel, un SA poate avea filiala un SRL si invers. Sau orice fel de firma.

Stii cum iti dai seama ca o firma este filiala? Doar din denumire. Altfel, nu exista nici un alt semn distinctiv.

Deci poti face ce vrei.
Nu exista reglementari speciale, este pur si simplu o firma noua.

Alberto Kurtyan


Bună ziua,

Având în vedere că modificările legislative în România sunt nenumărate, va rog să îmi spuneți în ce măsura aceste afirmații mai sunt valabile.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Vanzare SRL
multumesc mult pentru sfaturi!
Răspuns la discuția Vanzare SRL
atunci pretul minim pentru a nu fi donatie ar putea sa fie egal cu valoarea lor nominala, prevazuta in actul constitutiv?
Răspuns la discuția Vanzare SRL
Va multumesc mult pentru raspunsuri, sunt foarte utile. Mai am o singura intrebare. Cum se procedeaza in cazul in care firma are pierderi foarte mari? Practic persoana care preia o astfel de firma cu titlu gratuit sau pe o valoare simbolica, nu primeste o donatie, tocmai pentru ca firma are pierderi foarte mari. In acest caz procura pentru vanzare ar putea acoperi o transmitere a partilor sociale la o valoare foarte mica? Valoare reala in acest a caz a partilor sociale cred ca este aproape zero.

Multumesc anticipat