avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale constituire filiala a unei societati comerciale pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

constituire filiala a unei societati comerciale pe actiuni

Pot sa infiintez o filiala a unei societati comerciale pe actiuni in alt judet si filiala sa fie un SRL sau nu filiala trebuie sa fie tot o societate comerciala pe actiuni?
Cel mai recent răspuns: Ioana-Camelia_Predescu , utilizator 11:25, 13 Noiembrie 2012
Filiala este o societate independenta, poate avea orice forma permisa de lege.
Sa infiintezi o filiala este exact ca si cum ai infiinta o firma complet noua, fara nici o legatura cu prima firma.
Astfel, un SA poate avea filiala un SRL si invers. Sau orice fel de firma.

Stii cum iti dai seama ca o firma este filiala? Doar din denumire. Altfel, nu exista nici un alt semn distinctiv.

Deci poti face ce vrei.
Nu exista reglementari speciale, este pur si simplu o firma noua.

Alberto Kurtyan
ContSters51068 a scris:

Sa infiintezi o filiala este exact ca si cum ai infiinta o firma complet noua, fara nici o legatura cu prima firma.
Astfel, un SA poate avea filiala un SRL si invers. Sau orice fel de firma.

Stii cum iti dai seama ca o firma este filiala? Doar din denumire. Altfel, nu exista nici un alt semn distinctiv.

Deci poti face ce vrei.
Nu exista reglementari speciale, este pur si simplu o firma noua.

Alberto Kurtyan

Bună ziua,

Având în vedere că modificările legislative în România sunt nenumărate, va rog să îmi spuneți în ce măsura aceste afirmații mai sunt valabile.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trebuie sa merg pt acte firma? nikki81 nikki81 BUNA SEARA, Am si eu o dilema. Vreau sa imi infiintez o firma intr-un oras, dar eu am domiciliul in alta localitate in CI. Trebuie sa merg in orasul in care ... (vezi toată discuția)
Cum se poate utiliza formula "doing business as" in romania? clascu clascu Buna ziua, As dori un sfat privind posibilitatea in Romania a utilizarii formulei DOING BUSINESS AS (DBA)... echivalent TRADING AS... sau A DIVISION OF ... (vezi toată discuția)
Filiala ong .cu statut propriu si cod fiscal se poate transforma in asociatie? gigif gigif Buna ziua, Sunt presedinte de filiala(asociatia mama are doar 2 filiale si nu este acreditata inca),acreditata de 3 ani, prestand servicii ptr.pers.cu ... (vezi toată discuția)