avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma sediu social expirat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma sediu social expirat

Buna ziua,

Se doreste vanzare unui SRL care are contractul de inchiriere pentru sediu expirat si mandatul administratorilor expirat. Daca a mai intalnit cineva aceasta situatie, cum s-a procedat la Registrul Comertului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana-Camelia_Predescu , utilizator 10:58, 3 Iunie 2013
Da se poate, odata cu cesiunea se fac si prelungiire sau inlocuire administrator + modificare sau prelungire sediu.
Multumesc pntru raspuns, ma gandeam ca se poate insa ma interesau cateva detalii. De exemplu se face totul in prima etapa a cesiunii? Care ar fi mai exact pasii de urmat? Eu ma gandeam ca operatiunea ar trebui sa urmeze urmatoarele etape:
1. in etapa 1: se face hot aga prin care se decide cesiunea părților sociale, prelungirea ct de inchiriere sau mutarea sediului si incheierea unui nou contract in acest sens și numirea ca administrator a viitorului asociat. Tot in aceasta etapa se depune o imputernicire care presupun ca va fi semnata de asociatii care vand partile sociale(?). (in aceasta etapa ar trebui depuse si toate actele solicitate pentru schimbare/prelungire sediu/administrator?)
2. in etapa 2: se depune din nou hotararea aga (sau trebuie alta noua, cu data mai recenta? :-/), se depune actul constitutiv actualizat, contractul de cesiune și o nua imputernicire care insa eu cred ca ar trebui semnata de noii asociati. (plus toate celelalte declaratii si cereri tip)

Va rog sa imi spuneti daca considerati ca ar trebui procedat altfel,

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari act constitutiv srl Nata88 Nata88 Buna ziua, As dori informatii/raspunsuri la urmatoarea situatie: Societate comerciala SRL, asociat unic, declarata inactiva, din data de 02.03.2016, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator, radiere punct de lucru/deschidere punct de lucru nou, prelungire sediu social lavynyaa lavynyaa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati!! Sunt angajata la o societate comerciala, am descoperit in dosarele de \"corporate\" ale firmei diverse probleme ... (vezi toată discuția)