testamentul poate fi contestat. Actul de donatie ar fi mai potrivit, sau contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe taoata perioada vietii dvoastra.
-am initiat un proiect de hotarare de consiliu local - ca simplu cetatean- conform legii 215/2001, legii 141/2004
-am depus la primarie proiectul respectiv, insotit de listele cu semnaturi a 5% din pop cu drept de vot din oras(in loc de 750 de semnaturi, am strans 1300)
- semnaturile au fost pe liste speciale date de secretarul primariei
- proiectul este in dezbatere publica- pe siteul primariei din sept 2015
intrebare:
1. in cat timp trebuiesc validate semnaturile?
2. cat trebuie sa stea in dezbatere publica?
3. daca primarul refuza sa puna proiectul pe ordinea de zi, ce trebuie sa fac?
4. l;egea 189/1999 privind initiativa legislativa cetateneasca se aplica si in cazul initiativelor cetatenesti?- initiativa cetateneasca este aceeasi cu initiativa legislativa???(un avocat mi-a zis ca nu este aclasi lucru...)
in legea 189/1999 zice la art 5 alin 4 ca atestarea semnaturilor este de max 15 zile, altfel nu mai pot fi contestate..
MA AJUTA CINEVA?
esti foarte tare, omule... eu nu m-as fi gandirt la asta ( la mail).. dar sa stii ca mailul a devenit ca o scrisoare recomandata cu confirmare de primire... nu stiu ce lege prevede asta, dar de ex: poti deschide o actiune in instanta impotriva cuiva, trimitand un mail, in care scrii ce vrei... si la fel si in timpul procesului, poti trimite pe mail tot...
cum te-ai gandit sa scrii injuraturile???? =D>
se vede IP-ul calculatorului, ca banuiesc ca ai trimis de acasa mailul, nu te-ai gandit sa-l scrii de la un prieten .... dusman...
am urmatoarea problema:
in 2013 am depus declaratia pe supraf la apia- am incasat in 2014 banii de subventie- la dosar era depus un contract de arenda in care eu aveam calitatea de proprietar -arendator
dosarul a fost primit , verificat, declarat eligibil, cu toate ca in contractul de arenda se vedea ca nu eu muncesc pamantul
in 2014 am incasat banii de subventie
in nov 2015, apia emite un prioces verbal de constatare nereguli, si cere banii de subventie inapoi+ penalitati
bineinteles ca nu vreau sa-i returnez!!!
am contestat pv resp, motivand ca in regulamentul ce 1122/2009 la art 80 alin3 scrie ca sumele necuvenite se restituie doar daca au fost cerute de apia in 12 luni de la plata
apia mi-a cerut banii dupa 20 de luni.
acum au emis o decizie prin care cer banii.
ce sfaturi aveti???
autorizarea constructiilor nu se face cu acordul vecinilor, atunci cand se schimba destinatia spatiului?? daca este zona de locuinte, si aia fac supermarket, nu trebuie acordul vecinilor? in certificatul lor de urbanism, este trecut la regimul economic, categoria de folosinta- probabil curti constructii.si au nevoie de mai multe avize printre care si acord notarial vecini. in practica, daca vecinii nu le dau acordul, ei fragmenteaza terenul respectiv, astfel ca se invecineaza tot cu ei si-si dau singuri acord. poti cere la primarie copie de pe autorizatia de constructie a lor, de pe certfi urbanism, acordul vecinilor, toate avizele pe care le au la dosar. primaria este obligata sa ti le dea conform legii privind liberul acces la documentele de interes public, si apoi poti cere suspensdarea constructiei daca nu au acord...(presupun ca tu nu le-ai dat acordul...)
ideea este ca nu trebuie facut nimic pe vorbe !!!
trebuie scris, cu nr de inregistrare...
in 2002 am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc)- am facut carte funciara pt el
in 2004 am cumparat si terenul de sub spatiu - cota de teren ( obligata fiind de proprietar , care ma ameninta cu chirii uriase...)- am facut si pt teren carte funciara
in 2011 am vandut spatiul comercial, fara teren - la notar - cumparatorul nu a vrut sa plateasca si terenul... deci nu l-am trecut in acte
cum pot sa-l determin sa-l cumpere?