am urmatoarea situatie:
-in anul 2006 cei de la electrica au montat la domiciliul meu un contor electric si au efectuat racordarea la reteaua electrica (conform bonului de montare nr... si fact de bransament nr...)
-pana in luna ian 2015 nu au emis nici-o factura de plata....
-in anul 2015, au facut o nota de constatare pe care nu am vazut-o, nu am semnat-o, dar pe baza ei au emis o factura in valoare de 33.865lei ( bineinteles ca m-au debransat de la retea... fara notificare)
-banuiesc ca nu ati mai intalnit o astfel de situatie, dar poate imi dati o idee ce sa fac pt a anula acea factura si a ma reconecta la curent!!!
-am uitat sa spun ca nu am incheiat un contract cu ei..(in 2006)
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Chiar ca-i o situatie cel putin ciudata... furnizorii au bunul obicei de a-ti lua banii cu anticipatie (,,lasa ca o regularizam" cu factura urmatoare)....
Oricum, sumele datorate aferente unor ani s-au prescris.
Aveti factura detaliata pe ani?
Probabil ca nu!
Astia emit una, cu sold X, la care se adauga Y penalizari+Z majorari de intarziere+...=ATAT, treci si plateste!
nu exista fact detaliata pe ani...
din cate m-am dumirit eu, astia vin, masoara intensitatea curentului pe cablu, calculeaza puterea instalata, si calculeaza pe ultimul an tinand cont de consumul din clipa in care au masurat...
adica : masoara acum 28A, calculeaza puterea P=U*I si obtin KWat/h si inmultesc cu 24ore*30zile*12luni, de unde rezulta 55800kwat deci fact in valoare de 33800lei...
- problema este ca acei kwati se inregistreaza pe contorul lor, pe care nu l-au citit, si care arata mult mai putin..
deci: ce pot sa fac????
nu s-a emis nici-o factura niciodata.... nu am fost debransata niciodata de la curent...
Cu contractul de proprietate de la domiciliu si cr de montaresau schimbare contor ,trebuia sa mergeti la enel si sa anuntati sau sa dati o citire,vina este si a consumatorului si a furnizorului (care avea obligatia sa va faca o notificare de neprezentare in 30 de zile).Vina este a dumneavoastra ca nu ati renoit contractul iar ei aveau obligatia sa va anunte.