Buna ziua! Stiti cumva daca anul asta se va mai organiza examen de admitere in profesia de executor judecatoresc stagiar? Unde pot gasi detalii despre tematica, cerinte, etc? Va multumesc!
Buna ziua! Sunt in ipoteza in care am 3 hotarari diferite (2 civile si una penala) cu privire la o linie de hotar. Acum sunt in recurs la Curtea de Apel, iar aceasta a solicitat toate cele 3 dosare de mai sus. Instantele respective au trimis dosarele insa nu au precizat cate file contine fiecare, iar de la curtea de apel au fost sustrase sau pierdute anumite foi din dosare Acum curtea de Apel a pus in sarcina mea sa fac rost de dosarele complete. Ce pot sa fac? ( se judeca pe vechiul cod de procedura civila).
Se poate recupera taxa de poluare ( in baza OUG 50/2008) pentru o masina noua?
In 2011 mi-am achizitionat o masina noua si am platit aceasta taxa. O mai pot recupera acum? Si daca da, cum?
Pai vecinii nu vor sa plateasca pentru asa ceva precizand ca ei nu sunt afectati de acoperisul stricat iar administratorul nu e interesat in a strange bani si nici nu se implica.
Cum pot afla componenta comitetului executiv al asociatiei de proprietari din care fac parte, daca administratorul si presedintele refuza sa-mi spuna componenta lor ( nume si numar).
Am o hotarare definitiva , impotriva unei asociatii de proprietari ( obligatia de a face hidroizolatia blocului) am investit-o cu titlu executoriu, am mers la executor dar acesta nu a procedat la executarea silita motivand ca asociatia nu are bani. Pot merge la alt executor dar ce pot face sa nu mi se repete situatia anterioara? Cum pot sa il oblig sa puna in executare hotararea daca refuza sau nu isi duce treaba la bun sfarsit?
O chestiune sigura despre tematica la admiterea INM-2012 in ceea ce priveste NOUL COD CIvIL astfel: la concursul de admitere la INM din 2012, tematica va fi alcatuita din institutiile cuprinse in vechiul cod civil, urmand ca din noul cod civil sa fie cuprinse in tematica numai institutiile `aplicarea legii in timp` si `actul juridic civil` sa fie cuprinse in tematica din noul cod civil.
Este dintr-o sursa sigura (nu am pus-o ca nu stiu daca este acceptata fiind un alt site dar o gasiti printr-un search pe google->danilet).
Numai bine si sper ca am fost prompt si de ajutor!
Sunt in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, impotriva unei asociatii de proprietari prin care aceasta este obligata sa ma despagubeasca cu o suma de aprox 2400 lei constand in reparatiile acoperisului. Dupa investirea acestei hotarari cu formula executorie, am angajat un executor judecatoresc care dupa aproape cateva luni de zile sustine ca nu poate recupera suma amintita pe motiv ca asociatia nu are conturi si alte mobile fixe pe care sa le excute silit. Am primit un proces verbal de la acesta care este indescifrabil ( singurele parti descifrabile sustine ca ceilalti vecini si-au reparat acoperisul din banii lor) dar eu avand hot. jud. definitiva consider ca trebuie sa fie o modalitate. Bineinteles ca banii pe onorariu i-am dat =>pierdut, desi exeutorul mi-a spus ca se rezolva. Acum ce este de facut?