Multumesc, am si asta in calcul doar ca tarifele unui executor in Be sunt foarte mari si pana a ajunge acolo as vrea totusi un raspuns de la angajator. Ideea e ca ei ca si angajati isi fac treaba, dar doar treaba lor, nu le amesteca...de aceea banuiesc ca a durat atat pana s-au "miscat", pt ca plicul nu a ajuns din start la cei ce se ocupa de asta si ca sa nu se mai repete istoria cu durata mare de timp, vreau sa ma adresez direct serviciului care se ocupa cu proprirea.
Pensia alimentara se da retroactiv de la data introducerii actiunii de divort. O sa ti se puna in vedere sa indici domiciluil si locul de munca al sotului, nu stiu ce urmeaza in cazul in care tu nu il stii, aici o sa iti raspunda un avocat. Daca nu se prezinta el nu e nici o problema, se judeca in lipsa, tu insa esti obligata sa te prezinti la fiecare termen, pt ca tu esti cea care a introdus actiunea. Craciun fericit!
de fortat nu te poate forta nimeni sa faci nimic, doar lege sau constiinta. legal, banuiesc ca nu poate sa te forteze sa faci ceva, eventual, intr-o posibila actiune de divort te poate acuza de parasirea domiciliului. Asta legal...ramane la latitudinea ta sa vezi moral, daca actionezi la fel ca el...il acuzi ca nu a vb cu tine, te-a deranjat deci...actionezi la fel? Craciun fericit!
Multumesc. Craciun fericit!
Buna seara si Sarbatori fericite!
Multumesc de raspuns, am epuizat si aceasta varianta, astept raspuns de la ei, doar ca dupa 3 ian va incepe activitatea acolo.
Multumesc, aveti idee cam cat e, aproximativ, asa ceva? Vinovatul era in timpul serviciului, cu masina de serviciu...are vreo importanta?
in luna iunie 2012 tatal meu a murit intr-un accident auto provocat de cineva. Dosarul e la politeie. Dupa 6 luni am fost contactati si ni s-a spus ca nu sunt bani de la minister pt necropsie si va ma intarzia. Eu vreau sa actionez cumva, nu vreau sa ajungem in stadiul de "mortul plateste" . Va rog sa ma indrumati cumva, nu stiu cum si ce sa fac. Multumesc
Buna ziua,
in urma unei Ordonante Presidentiale incheiate in luna martie, este o decizie prin care tatal copilului meu este obligat la plata pensiei alimentare si alocatie. Mentionez ca tatal copilului este cetatean roman angajat al Parlam. European. in luna mai am facut o adresa catre Parlam prin care i-am informat despre aceasta decizie, am anexat decizia tradusa si apostilata. in luna dec, mai exact pe 17, inca actualul sot m-a informat ca nu va mai vira el banii (pana acum vira lunar doar alocatia) pt ca se va ocupa Parlamentul de asta. Ceea ce vreau eu sa intreb....pt ca nu am fost contactata de nimeni, carui serviciu trebuie sa ma adresez pentru a intreba ce se intampla, ce se va intampla....nu vreau sa risc sa astept alte inca N luni pana se va misca ceva. Multumesc anticipat
da, se pare ca alta solutie nu exista. multumesc foarte mult, nu cred sa mai astept data de 5 ci voi actiona imediat. sper sa nu va suparati daca mai apelez la dvs cu hopurile peste care am sa dau
am vb cu avocatul meu, ideea e urm, eu fiind in Rom, cu domiciliu in Rom , el acolo, cu rezidenta acolo (si eu dealtfel figurez in Be ca rezident), procedura de obtinere a ordonantei e de durata mai mare decat daca ambii am fi in Rom. pt alocatia pe care o ia pt copil nu am, momentan ce sa fac, doar daca obtin ordonanta. acum, pe 5 oct am primul termen, daca nu are avocat cert e ca tinde spre lungirea procesului si atunci depun actele pt obtinerea ordonantei prezidentiale...altceva mai eficient nu ma duce mintea