avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIA ALIMENTARA PENTRU COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIA ALIMENTARA PENTRU COPIL

Buna Ziua! Eu am inaintat dosarul pentru divort , dar si pentru pensia alimentara pentru fetita mea in varsta de 11 ani , dar in septembrie am depus actele , dar tocmai in aprilie 2013 este prima invatisare la tribunal . Intrebarea mea este, daca o sa iau pensie pentru fetita de cand am bagat actele in tribunal daca mi se da din urma pensia alimentara ca sotul meu nu contribuie cu nimic la cresterea copilului nostru.Eu nu stiu unde se afla sotul meu.El este in Italia dar nu stiu adresa exacta.La tribunal este vreo problema daca nu se przinta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:32, 25 Decembrie 2012
Pensia alimentara se da retroactiv de la data introducerii actiunii de divort. O sa ti se puna in vedere sa indici domiciluil si locul de munca al sotului, nu stiu ce urmeaza in cazul in care tu nu il stii, aici o sa iti raspunda un avocat. Daca nu se prezinta el nu e nici o problema, se judeca in lipsa, tu insa esti obligata sa te prezinti la fiecare termen, pt ca tu esti cea care a introdus actiunea. Craciun fericit!
Cand se va discuta de pensie, spuneti ca nu a contribuit cu nimic la intretinerea copilului si cereti sa se hotarasca sa plateasca odata cu introducerea cererii. Daca nu puteti face dovada veniturilor sale, pensia ce se va stabili va fi raportata la salariul minim pe economie.
Daca nu se prezinta si nu stiti unde este, veti cere incuviintare de la instanta sa il citati prin mica publicitate.
Procesul se va judeca abia dupa ce se constata ca procedura de citare a fost indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fara divort coribri coribri Buna ziua!Am o problema cu care ma confrunt si v-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez.M-am despartit de sotul meu din data de 6 august anul curent,fara a ... (vezi toată discuția)
Divort la tribunal dyzzyy dyzzyy ca sa divortam, sotul meu a spus ca vom recurge la tribunal- din motive personale. domiciliul lui din buletin nu coincide de multi ani cu domiciliul actual. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara/de intretinere eu1978 eu1978 Buna seara, Sunt separata de sotul meu de doar o luna de zile,avem o fetita minora,eu nu lucrez in aceasta perioada.Doresc ,ca pe viitor sa inaintez divortul ... (vezi toată discuția)