avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate miki70_is

Activitate miki70_is

Se poate exercita acţiune pe contecios administrativ privind o hotarâre/propunere de amplasament a unei suprafeţe de teren de către comisia locală de fond funciar cu încălcarea art.10 din H.G. nr.890/2005.
Mai exact,am o sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă în care am reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren,în care este stabilit şi amplasamentul prin expertiza tehnică judiciară de specialitate(topo-cadastru) parte integranta din sentinţă,însa comisia locală de fond funciar refuză propunând alt amplasament asta în condiţiile în care am în posesie continua,publică,netulburată,neviciată acest teren.Deci,conf.art.10 din H.G. nr.890/2005 acest amplasament este posibil,este liber,mai mult este în posesie!
ªedinţele comisiilor locale de fond funciar sunt publice,pot participa cetăţenii comunităţii respective sau persoane interesate care le vizează direct ori accesul/participarea poate fi restricţionată/interzisă?
Răspuns la discuția PROCURA
Dacă mandatul(procura speciala,generală)nu are termen limita specificat,se înţelege!
Cu atât mai mult cu cât este specificat că este valabil până la revocare de cel care l-a dat,respectiv mandantul.
Ce se intampla cand debitorul nu respecta hotararea judecatoreasca(sentinta civila definitiva si irevocabile),dupa procedura la instanta conf.art.580/3 c.pr.civ.de amendare si daune-interese,ce se mai poate face pe cale legala daca refuza sa puna in executare?
Buna seara.In cazul executarii silite in"obligatia de a face",daca a debitorul solicita indeplinirea unei lucrari,in speta o expertiza extrajudiciara privind actualizarea cotelor cadastrale care sta la baza rectificarii si completarii unei sentinte civile,cine suporta cheltuielile in acest caz? Mentionez ca au fost achitate de catre creditor.
Multumesc!
Sărut mâna şi mulţumesc mult pentru răspunsul dvs.
Sărut mâna şi mulţumesc frumos pentru răspuns.Dar nu îmi este clar dacă se va emite o nouă sentinţă rectificată definitivă şi irevocabilă ori se va ataşa încheierea de şedinţă la sentinţa civilă pe care o am acum?!
Cu privire la faptul că ele trebuie legalizate la notar am înţeles.
La judecătorie am solicitat prin cerere rectificarea unei sentinţe civile definitive şi irevocabile,mai exact îndreptarea erorilor materiale(de redactare)şi completarea prin modificare unor date tehnice cadastrale în conformitate cu noul plan cadastral al localităţiibşi ataşarea raportului de expertiză extrajudiciară.Cererea a fost admisă,s-a dat pronunţarea favorabilă comunicându-mi la domiciliu încheierea de şedinţă.

Întrebarea este:ce se întâmplă cu Sentinţa civilă definitivă şi irevocabilă,se modifică sau respectiva încheiere de şedinţă se ataşează la aceasta?


Notă:este vorba despre o executare silită prin obligaţia de a face iar primăria respectivă(comisia locală de fond funciar)a refuzat măsurătorile funciare în vederea emiterii titlului de proprietate pe motiv că planul cadastral din anul 1990 şi-a modificat denumirile si numerotările faţă de anul 1940.Menţionez că sunt în posesia imobilului respectiv,efectiv este ocupat de 12 ani.
Pentru transcrierea proprietatii unui autoturism care este procedura?
Mai exact,am vandut un autoturism unei persoane prin contractul de vanzare-cumparare tipizat,incluzand si eliberarea fisei de inmatriculare,ce trebuie sa fac eu in calitate de vanzator si ce trebuie sa faca persoana respectiva in calitate de cumparator?
Am inteles ca eu in calitate de vanzator trebuie doar sa radiez financiar autoturismul de la unitatea fiscala unde este inregistrat facand mentiunea pe fisa de inmatriculare.
Cine face radierea si inmatricularea pe numele cumparatorului la serviciul specializat?
Pentru iesirea din tara cu autoturismul este nevoie de procura notariala din partea proprietarului sau de contract de comodat dupa noile reglementari in domeniu?
Utilizatorul autoturismului poate iesi din tara pe baza procurii notariale din partea proprietarului autoturismului?

Va multumesc.