La judecătorie am solicitat prin cerere rectificarea unei sentinţe civile definitive şi irevocabile,mai exact îndreptarea erorilor materiale(de redactare)şi completarea prin modificare unor date tehnice cadastrale în conformitate cu noul plan cadastral al localităţiibşi ataşarea raportului de expertiză extrajudiciară.Cererea a fost admisă,s-a dat pronunţarea favorabilă comunicându-mi la domiciliu încheierea de şedinţă.
Întrebarea este:ce se întâmplă cu Sentinţa civilă definitivă şi irevocabilă,se modifică sau respectiva încheiere de şedinţă se ataşează la aceasta?
Notă:este vorba despre o executare silită prin obligaţia de a face iar primăria respectivă(comisia locală de fond funciar)a refuzat măsurătorile funciare în vederea emiterii titlului de proprietate pe motiv că planul cadastral din anul 1990 şi-a modificat denumirile si numerotările faţă de anul 1940.Menţionez că sunt în posesia imobilului respectiv,efectiv este ocupat de 12 ani.
Veti legaliza atat sentint rectificata cat si incheierea de recificare, care vor merge impreuna la autoritati. Nu se va da o noua sentinta cuprizand rectificarile.
Faceti mai multe exemplare legalizate ca nu stiti cand si unde aveti nevoie de ele si cateodata se mai pierd dosarele prin arhive si nu se mai pot face mai tarziu alte copii legalizate.
Sărut mâna şi mulţumesc frumos pentru răspuns.Dar nu îmi este clar dacă se va emite o nouă sentinţă rectificată definitivă şi irevocabilă ori se va ataşa încheierea de şedinţă la sentinţa civilă pe care o am acum?!
Cu privire la faptul că ele trebuie legalizate la notar am înţeles.