Multumesc pt.raspuns,insa pt. mine exista anumite dileme.De ce mama,nu aduce in fata instantei,TOTALITATEA,masei succesorale?Exista doua imobile,dobandite in timpul casniciei.Cine,cum si in ce parte isi are dreptul?Care este motivul de a ascunde anumite proprietati?Mentionez ca locuinta de vacanta este construita pe un pamant mostenit de mama,insa imobilul este construit impreuna cu tata.
Nici o cauza nu este pierduta,sunt doar sanse diminuate!Lupta pt.un copil,nu va inceta niciodata.Cauzele cad pt. amandoi,odata cu separarea!Te asigur ca sistemul in care mama ii repeta obsesiv,ca tactu era golan,betiv,curvar,este aproape de sfarsit.Greseala mamelor este constituita din credinta unicitatii "facerii"!Cat de subtire este gheata gandirii!
Prostia naste nenorocire!O semnatura data sub impact emotional,nervos sau iesita de sub cutumele legale,naste nenorociri!Bani,timp pierdut,adoptarea unei altei legislatii,greu,f,greu!
Situatia comparativa,este delicata.Nu poti compara,vizita minorului,cu drepturi si obligatii.Abuzul mamelor in cazul programului de vizitare a tatalui sunt prea putin discutate,toata lumea fiind de acord ca,mama este mama!Eu nici dupa 4 ani de la divort,in care nu pot intra in curte,platind 5.mil. pensie de intretinere,facand demersuri la politie,protectia copilului.
Este greu de acceptat mediatorul pt. simplu fapt ca oamenii nu cunosc competentele mediatorului.Nici noi care avem acces la net nu putem trece de termenii tehnici ai institutiei medierii.1.Nu exista un site al mediatorilor,cu conversatii,pareri,comentarii.
Sunt chemat in judecata de catre mama pt.stabilirea cotei succesorale,fiind unicul mostenitor.In cererea de chemare in judecata nu se face vorbire decat despre un imobil,cel in care locuiesc eu si prietena mea.In actiune,justifica neprimirea dansei in casa,faptul ca doarme pe la rude,cunostinte,etc.Tatal meu a decedat acum 13 ani.In fapt,numai totalitatea masei succesorale din partea tatalui o reprezinta imobilul unde locuiesc eu,o casa de vacanta construita in 1995,unde sa retras mama dupa pensionare,doua terenuri intravilane din partea tatalui,mostenite de la bunicul,doua ha.extravilan in exploatare agricola.NU am avut pana acum pretentii financiare fata de pamantul tatei.Intreb.Daca sau ascuns voit bunuri mobile si imobile in cererea de chemare in judecata,ce se intampla cu ele si cum asi putea eu actiona in consecinta.Daca la partajarea masei succesorale se ia in considerare si partea mostenita de mama?