avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate szasza

Activitate szasza

Răspuns la discuția Casa de marcat
Va multumesc pentru raspuns.
Da emit chitanta, daca am convenit cu clientul ca trimite cash ramburs, atunci imi aduce curierul numerar, dar este rar.
Discuție Casa de marcat
Buna ziua
Ma lamuriti va rog daca am nevoie de casa de marcat, codul caen este 4791, vand produse online, trimit produsul prin posta sau curier , banii vin prin virament in banca? Trimit factura si chitanta in colet fie este persoana fizica fie juridica. Va multumesc!
Buna seara,

Tot in legatura cu declaratiile 301 si 390, din cate am citit nu trebuia sa ma inregistrez in ROI nefiind platitoare de TVA si nedepasind 10.000 de euro. Intrebarea mea este ca pot sa renunt eu la codul fiscal in scopuri de TVA pentru achizitiile intracomunitare si la inregistrarea in ROI? sau trebuie sa astept pana ma scot ei din oficiu? Daca am cod fiscal cu RO si nu il folosesc la achizitiile intracomunitare, ci platesc facturile cu TVA la furnizor in Germania ce se intampla? Va rog raspundeti-mi cat mai urgent!!!! Va multumesc!!!!!!
Buna seara,

Va rog ajutati-ma, ca nu stiu trebuie sa depun D301 si D390?
Am o firma SRL-D, neplatitoare de TVA, avem achizitii de bunuri din Germania, am cerut de la Finante cod fiscal cu RO pentru a putea face achizitii din UE si ne-am inregistrat in ROI.
Factura emisa de la furnizorul din Germania este cu TVA, dar cu codul fiscal RO in scopuri de TVA. Este corecta factura asa? trebuie sa depun 301 si sa platesc TVA in Romania chiar daca l-am platit in Germania sau nu trebuie sa depun declaratia deloc? mai am nevoie de codul fiscal cu RO? cu ce cod sa cer facturile de acum incolo? mentionez nu voi avea achizitii de peste 10000 de euro.
Va rog ajutati-ma cu raspunsuri ca nu mai stiu ce sa fac!!! Va multumesc anticipat!!!!!!
Buna ziua

Va rog sa imi raspundeti ca in cazul unui SRL- D nou infiintat care va vinde produse importate, adica va avea, achizitii intracomunitare, in jur de 400 euro, din 2 in 2 luni, trebuie sa fie platitoare de TVA? si impozitarea de profit va fi de 16% sau de 3% imp. micro? va multumesc frumos!!!!!!
In primul rand va multumesc pentru raspuns!
Ar trebui sa nasc in ianuarie-februarie 2016, din 23.11.2014- 31.12.2014 am fost in concediu fara plata, 01.01.2015 - 06.02.2015 am lucrat si din 07.02.2015 sunt in somaj pana in 07.11.2015 (in cazul in care nu imi gasesc un loc de munca, fiind insarcinata), nu voi realiza venituri, deci nu am 12 luni anticipate si nu voi primi ICC, eu a-si dori sa intru in CCC2 si sa primesc ICC, dar dupa calculele mele nu voi primi.
Deci am inteles bine ca daca eu nu voi beneficia de ICC atunci tatal va putea primi stimulentul de insertie si lucreaza in acelasi timp, pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, dupa incetarea concediului post natal.
Dar concediul pre si post natal eu voi putea primi in situatia, pe care v-am prezentat-o mai sus? Si de la cine ? Agentia de somaj?
Va multumesc!
Buna ziua! Cristos a Inviat!

Va rog sa ma lamuriti in problema ICC:
La nasterea celui de al doilea copil, putem beneficia de vreo indemnizatie?
Nu stiu daca este adevarat, nu am gasit nicaieri vreo lege (sau este vorba despre acea suma de insertie),
- cum ca tatal poate lucra si primi, in acelasi timp, suma de 500 de lei in perioada de concediu crestere copil?
Eu, mama, nu pot beneficia de ICC deoarece m-au trimis in somaj dupa reintoarcerea mea din CCC de 2ani, si am fost in concediu fara plata in ultima luna (luna in care tatal ar fi trebuit sa ramana cu copilul, dar a renuntat), dupa o luna de lucru m-au trimis in somaj si nu am realizate 12 luni de venituri.
Sper sa puteti intelege intrebarile mele!
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Va multumesc frumos pentru raspuns!!!
Buna ziua, imi puteti scrie va rog daca pot beneficia de ajutorul de somaj daca in perioada dec.2012 -21.11.2014 am fost in concediu crestere copil, iar din 23.11.2014 -31.12.2014 am fost in concediu fara plata iar in ianuarie 2015 am lucrat.
Va multumesc!
Răspuns la discuția PFA platitor de TVA sau nu?
Va multumesc frumos!