avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Activitate wrmyx

Activitate wrmyx

Va multumesc pentru raspuns. In multe cazuri insa, preluarile sunt de pe alte pagini de facebook care nu mentionat sursa si intuitiv (cu o mare rata de certutidine) pot confirma ca nu sunt cei cu IP. Pot sa nu ii citez in cazul acesta?
Ma intereseaza din punct de vedere legal, cand trebuie citata sursa unei poze, postata pe pagina de Facebook a business-ului meu (nu pe site).

Mai exact, vad foarte des, pagini care prezinta video/photos fara sursa si care (intuitiv zic) nu le apartin. Eu ar trebui sa ii citez ca sursa pe acestia daca folosesc aceasi poza?

Multumesc
UP!
Buna ziua,

Sunt un antreprenor tanar la inceput de drum. Lucrez cu o firma din SUA pentru promovarea unei platforme web. As avea cateva intrebari legate de natiunea de contract:

1. Este suficient un contract realizat de catre cei din New York, in engleza si guvernat de legile statului New York, sau trebuie tradus in romana, legalizat, samd?
2. Cum se semneaza contractul legal, tinand cont ca ei au semnat, mi-au trimis .PDF, semnez si eu la randum meu. Este contractul in "original"?

Scopul efectiv al contractului este acela de a putea dovedi organelor fiscale romane de ce facturez firma respectiva (in baza carui act) si cam atat.

Va multumesc anticipat
Buna ziua,

Vreau sa invat ceva mai multe despre import/export (legislatie/taxe).
Sunt foarte multe carti in librarii, as vrea o recomandare din partea dumneavoastra.

Multumesc!
Multumesc frumos, xerxes! Exact raspunsul de care aveam nevoie.
Am inteles, insa referitor la a doua intrebare. Daca eu realizez un venit in USD, exista vreo directiva/legislatie europeana care ma scuteste de TVA? Atunci cand depasesc cota de 35,000E.
Buna ziua dragi colegi forumisti,

Lucrez in domeniul online ca si consultant in domeniul publicitatii online pentru o firma din SUA.

Am inteles de la o cunostinta din Sibiu care face acelasi lucru ca infiintarea unui PFA cu norma de venit este cea mai buna solutie din punct de vedere juridic.
Intrebarea mea: Am inteles (va rog sa ma contraziceti daca gresesc) ca exista o suma limita de 35,000E pe care il poate genera un PFA ca sa nu devina platitor de TVA. Cunostinta despre care vorbesc a depasit suma aceasta insa printr-o declaratie conform careia nu realizeaza venit din Uniunea Europeana sau Romania si lucreaza doar cu USD, este scutit chiar si peste aceasta suma de catre plata TVA.

Nu stiu cum sa continui, as dori sa platesc un consilier financiar sa imi explice si sa ma ajute cu infiintarea PFA-ului.

Multumesc,