avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate delcea_ramona

Activitate delcea_ramona

Bună ziua,
Am următoarea situație:in 2022 a decedat tata și nici până acum nu am făcut succesiunea.Suntem 3 frați ai aceluiași tată și mama noastră trăiește.Ce variante avem,in cazul in care se dorește vânzarea unor terenuri.Ce costuri presupune derularea succesiunii?Vă mulțumesc
Buna ziua.
Va rog sa-mi dati cateva detalii legate de rolul si atributiunile unei reprezentante fiscale infIIntate intr-un alt stat membru/nemembru UE care sa reprezinte o societate -persoana juridica cu sediul social in Romania,cu cod tva,care efectueza operatiuni intracomunitare, dar si in afara UE.(Eventual articole de lege,art.cod fiscal).Va multumesc.
Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect,si anume:in ce conditii pot cumpara o licenta de taxi pentru a infiinta un SRL pe care sa desfasor activitate de prestare servicii in regim de taximetrie?
Mentionez ca sotul meu are atestat taximetrie si va fi angajat pe firma.
Va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect,
Ramona Delcea
Buna ziua,

Va rog sa imi permiteti sa va supun atentiei doua spete pentru care astept un raspuns avizat din partea profesionistilor si multumesc anticipat pentru asta:

1. in luna mai 2016 socrul meu a decedat.Cand am declarat decesul la primarie am completat un formular cu datele tuturor mostenitorilor(inclusiv adresele de domiciliu) si ni s-a spus ca in termen de 30 de zile vom primi acasa adresa pentru taxa de succesiune.
Intrebarea mea este: este obligatorie efectuarea taxei de succesiune acum sau dupa decesul soacrei mele,sotia defunctului?
Care sunt costurile pentru prima succesiune si care pentru cea de-a doua(daca se va face dupa decesul soacrei mele)?
2.socrul meu,decedat,avea in proprietate un autoturism la care va expira polita RCA.Intrebarea mea este: se poate face act de vanzare-cumparare de catre soacra mea pentru nepotul acestora?Mentionez ca nepotul nu detine permis de conducere si,in acest caz,se doreste ca tatal sau(fiul decedatului) sa incheie polita RCA pe numele sau.

Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa procedam in aceste doua cazuri.

Va multumesc!
Cu respect,
Ramona







Multumesc mult.
Buna ziua,

Doresc sa obtin fonduri europene pentru a construi o pensiune turistica sau cateva casute de vacanta in mediul rural.Intrebarea mea este daca exista vreo masura de acest gen care sa nu presupuna si cofinantare.Va multumesc.
Răspuns la discuția TITLU DE PROPRIETATE
Va multumesc.
Răspuns la discuția TITLU DE PROPRIETATE
Si urmatorul pas?!Ce mai trebuie facut?!
Va multumesc mult de tot.
Buna ziua,

Am nevoie urgenta de un sfat in urmatoarea situatie:
socrul meu are de mostenit o parcela de pamant din partea unei rude decedate;problema consta in faptul ca in certificatul de deces s-a comis o eroare la numele mamei: s-a trecut Ilinca in loc de Elena,toate celelalte acte oficiale ale defunctului avand numele mamei corect :Elena,asa cum aparea si in buletinul acestuia.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ca notarul, sa-mi poata elibera act de proprietate ,sa-mi ia in seama certificatul de deces care cuprinde aceasta eroare?!O adresa de la evidenta populatiei cu datele corecte inscrise in buletinul defunctului sunt suficiente?
Va multumesc mult si astept cat mai curand posibil un raspuns avizat.
Discuție Proprietate
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: m-am casatori in 2004 cu sotul meu,care era divortat si are un copil acum de 21 ani,care locuieste la bunici.La data casatoriei sotul meu detinea garsoniera in care locuim si acum.Pe parcurs s-au facut diverse imbunatatiri in imobil,am cumparat masina si motocicleta si ave cateva conturi curente deschise la diverse unitati bancare pe numele sotului meu.Intrebarea este: in cazul decesului sotului meu,avand in vedere existenta unui mostenitor al lui,cat imi revine mie ca sotie? Sotul meu doreste sa mi treaca imobilul pe numele meu fara sa poata fi atacat de mostenitor.Ce sfat imi dati,ne gandeam la un contract de vanzare-cumparare pe numele meu cu clauza ca imi apartine numai daca intervine decesul sotului meu inaintea mea.Ce costuri cu taxe notariale si alte cheltuieli intervin in acest caz?
Va multumesc foarte mult si va doresc un An 2013 senzational.
Cu respect,
Ramona