Buna ziua. Am un credit de nevoi personale contractat in urma cu 5 ani. Vreau sa ma casatoresc, dar nu vreau ca viitoarea sotie sa devina automat co-debitor. In caz ca nu mai pot plati ratele, are banca dreptul sa recupereze datoriile de la sotie?
Buna ziua! Poate ma puteti ajuta, am un SRL care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul (CAEN 4778). Am dat recent peste un site care vinde muzica in format MP3 impreuna cu drepturi de revanzare nelimitata. Adica pot face CD-uri cu MP3-urile respective si le pot vinde. Dar, teoretic, fiindca eu fac acele CD-uri, devin producator? Cum as putea face sa le vand legal? Ca sa le pot scadea din inventar, trebuie mai intai sa "intre" cumva in gestiune, nu?
Hm, oare ar fi OK daca as face NIR-uri pe CD-urile blank cumparate?
Buna ziua! Poate ma puteti ajuta, am un SRL care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul (CAEN 4778). Am dat recent peste un site care vinde muzica in format MP3 impreuna cu drepturi de revanzare nelimitata. Adica pot face CD-uri cu MP3-urile respective si le pot vinde. Dar, teoretic, fiindca eu fac acele CD-uri, devin producator? Cum as putea face sa le vand legal? Ca sa le pot scadea din inventar, trebuie mai intai sa "intre" cumva in gestiune, nu?
Buna ziua! De cand am infiintat PFA-ul, am fost si angajat la o firma cu contract de munca, deci mi se platea de acolo CAS-ul. Ce declaratie trebuie sa depun dupa ce nu voi mai fi angajat? Decizia de impunere pe 2013 am primit-o deja, evident, fara acel CAS. Voi primi de la finante o noua decizie care sa includa si CAS-ul?
Avem de cativa ani un stand intr-un centru comercial si dorim sa ne vindem produsele si online. As dori sa imi spuneti cum ar trebui sa procedam: putem emite bon fiscal de la casa de marcat din magazin? Trebuie emisa neaparat si factura? Daca da, factura nu ar trebui semnata de client? Orice alte lamuriri sunt binevenite! Va multumesc!