avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate iuliaiulia1972

Activitate iuliaiulia1972

Răspuns la discuția Concediu medical
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. O zi frumoasa.
Bună ziua. În luna aprilie, am avut 5 zile de concediu medical. În mai am suferit o fractura în urma căreia mi s-a CM, care a fost ulterior prelungit pana la 90 de zile. Medicul de familie mi-a spus ca cele 90 de zile de CM nu au legătură cu primele 5,și pot avea acele 90 de zile. La serviciu mi s-a spus ca am depășit cele 90 de zile. Cum este corect?
Răspuns la discuția Act de vanzare cumparare
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mi s-a facut act de donatie pe locuinta, insa parintele doreste ca dupa moartea sa casa sa-mi ramana mie, fara a avea teama ca pot fi atacata, sau sa mai fie nevoie de succesiune. Neavand banii necesari pentru un contract de vanzare cumparare (deci nu se poate face dovada platii), ce act se poate face (cu acordul celuilalt copil), care sa nu fie atacat de catre celalalt mostenitor sau de catre copiii sai.
Răspuns la discuția Act de vanzare cumparare
Si ce act se poate face pentru ca locuinta sa ramana unuia dintre copii, fara a fi atacat de celalalt copil, sau de mostenitorii acestuia, dupa decesul actualului proprietar?
Buna ziua, se poate face act de vanzare cumparare catre unul dintre copii, fara prezenta sau stirea altui copil?
Apartamentul este cumparat de catre parinte singur fiind (divortat), acesta dorind sa faca act de vanzare cumparare catre unul dintre copii, fara a-l instiinta pe celalat.
Răspuns la discuția Alocatie Germania
Va multumesc mult pentru raspuns. Asta doream sa stiu daca banii ajung la mine sau la fostul sot. In conditiile in care el nu a platit pensia alimentara de aproape 3 ani si nu se implica in nici un fel in cresterea si educarea minorei, mai mult ca sigur acea alocatie ar ramane tot la el!!!
Iar in privinta programului de vizita, chiar daca legal el nu a avut nimic, de cate ori a solicitat copilul i l-am dat, deoarece am considerat ca este, in primul rand, dreptul copilului!
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, in legatura cu alocatia acordata de statul german. Fostul sot lucreaza in Germania de aproximativ 10 luni. Fetita este in grija mea, el nu a mai platit pensia alimentara de mai bine de 2 ani, iar acum tot insista sa ii semnez acte pentru aceasta alocatie. Din ce am citit, am inteles ca alocatia se acorda parintelui care lucreaza in Germania si in grija caruia este copilul! Fetita fiind la mine, va rog sa-mi spuneti in ce conditii aceasta alocatie ar ajunge la mine (la copil) si nu la fostul sot. Si daca eu semnez acele formulare, el ar avea vreun drept asupra copilului (precizez ca nu are program de vizita), poate veni oricand doreste sa o ia? Va multumesc!
Răspuns la discuția Neplata pensie alimentara
Va multumesc mult pentru raspuns. La divort, instanta a hotarat plata pensiei in valoare de 116 lei, bani pe care i-a trimis pana in august 2012. In cazul acesta,.pot apela la un executor judecatoresc, pentru a primi pensia pe care fostul sot nu a mai trimis-o de atunci?
Buna ziua, de 2 ani fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara pentru copil. Stiind ca nu are loc de munca, si locuieste impreuna cu mama lui, care este foarte bolnava, nu l-am actionat in judecata. Acum lucreaza in Germania de 4-5 luni, dar de fiecare data cand am vorbit de pensie, a spus ca nu are bani, ca trebuie sa-si plateasca datoriile, ii trimite bani mamei sale pentru medicamente etc.
Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care lucreaza cu carte de munca (eu nu stiu nici firma, nici daca are acte sau nu), si depun dosar pentru plata pensiei, de cand primesc banii, din momentul depunderii dosarului sau de cand nu i-am mai primit?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Act de donatie
Ce inseamna donatie scutita de raport?