avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate css_romania

Activitate css_romania

Răspuns la discuția inregistrare ca platitor de tva
am depus de doua saptamani dosarul si nu ne-a sunat nimeni, nu a venit nimeni sa vada sediul si noi stam si pierdem lucrari din cauza statului roman. halal legislatie! am inteles ca dupa vizita lor mai dureaza inca nu stiu cat pana iesie certificatul
Răspuns la discuția firma noua
deci dumneavoastra spuneti ca dureaza 2 saptamani. si atunci de ce firma mea de contabilitate are doasre depuse pentru clienti si de o luna de zile tot nu a venit acest certificat. in unele cazuri mai mult chiar decat o luna. vorbesc pentru Bucuresti si Ilfov
am deschis la sfarsitul lunii septembrie o firma. contabilul meu mi-a spus ca nu putem factura cu tva pentru ca din luna iulie 2011 nu poti trece inca de la deschiderea firmei ca platitor de tva ci trebuie sa depui niste acte, trebuie sa vina garda financiara la sediu si de abia dupa obtii un certificat. toata procedura durea de la o luna la doua luni, timp in care pierd doua contracte mari din cauza ca nu pot factura cu TVA. vreau sa intreb daca asa este si daca se poate urgenta procedura. daca este corecta informatia atunci vreau sa zic ca de abia am deschis firma ca deja imi este greata de sistemul nostru si de cum "dam" in cap de la inceput tinerilor intreprinzatori.
Discuție noile legi
Va rog frumos sa imi spuneti si mie care sunt ultimile variante valabile de : cod fiscal, legea societatilor comerciale, legea contabilitatii, codul muncii.

Va multumesc
Va multumesc foarte mult, mi-ati dat o veste f buna si ati fost foarte explicit!
Răspuns la discuția deschidere firma
deocamdata nu am facut absolut nimic pe firma. nici contracte, nici facturare, nimic. sunt in concediu de ingrijire si crestere copil si nu am fost lamurita clar ce se intampla cu indemnizatia , asa ca mi-a fost frica sa fac ceva pe firma
In prezent sunt in concediu de ingrijire si crestere copil. Am deschis o firma (srl) acum cateva zile dar am trecut=o la activitate zero deocamdata. Sunt administrator la aceasta firma si asociat cu 50%, NUsunt salariat.

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare : daca facturez ceva pe firma si obtin profit, asta inseamna ca nu mai pot primi indemnizatia de ic copil? Sau doar in momentul in care se impart dividendele (nu stiu nici cand e acesta conform legii) nu mai am dreptul la indemnizatie?

Am deschis o firma prin intermediul unei firme specializata in asa ceva.
Ni s-a pus intrebarea pentru ce dorim sa optam : MICRO sau MACRO intreprindere.
Pe noi ne avantajeaza impozitarea sub forma a 16 % din profit.
Asa ca firma respectiva a zis ca ne incadram la MACRO.
De pe net nu am inteles aceasta diferentiere cu micro sau macro , asa ca va rog sa imi spuneti daca ne-a incadrat bine. (am primit diferite pareri de la diversi contabili si experti care se bateau cap in cap)
Am infiintat o firma pentru prima data.
Am declarat firma cu 0 activitate deocamdata. Intre timp a facut cineva o comanda si vrem sa facturam pe firma. Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa ma duc sa schimb ceva vis a vis de "zero "activitatea pe care am declarat-o si unde anume sa ma duc si in cat timp. Firma isi are sediul in Ilfov.

Va mltumesc foarte mult