avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters2254

Activitate ContSters2254

Buna ziua,
am un leasing pe firma pentru o masina si am gasit un cumparator care vrea sa preia contractul. Cum trebuie sa procedez, ce acte trebuie facute, ce conditii trebuie indeplinite, ce restrictii pot sa fie?
Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cu bine!
1) va rog sa ma lamuriti daca un lesor poate refactura taxa de prima inmatriculare aplicand TVA.
2) Ar mai fi ceva de lamurit legat de felul cum functioneaza plata acestei taxe in cazul unui leasing contractat in 2006 si cu livrare auto in inuarie 2007. Firma utilizator (eu!) a acceptat prin contract plata unei sume reprezentand taxa pentru cheltuieli de import si inmatriculare. La prima factura s-a platit aceasta taxa catre lesor chiar daca denumirea din factura nu corespundea cu denumirea taxei din contract. Acum lesorul a refacturat taxa de prima inmatriculare separat si am refuzat la plata factura pe motivul ca nu platesc de doua ori o taxa. Se pare ca lesorul si-a facturat alte cheltuieli in locul taxelor convenite prin contract. Am corespondat deja cu lesorul si i-am cerut sa-mi detalieze ce a platit in dreptul taxei convenite si redenumite incorect in prima factura achitata. Cum credeti ca este corect sa procedez in continuare? Este cineva dispus sa ma sustina contra cost intr-un eventual proces?
Multumesc anticipat respondentilor!
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca si in ce conditii PFA plateste TVA!
Dupa accidente grave de circulatie datorate unor soferi care sfideaza legea circulatiei si pun in pericol pe ceilalti participanti in trafic prin comportament agresiv si atitudine sfidatoare, eu, impreuna cu alti posesori de autoturism care dorim sa circulam normal, decent si in conditii de siguranta in traficul rutier, vrem sa ne asociem sa ne aparam drepturile de automobilisti amatori. Am constatat ca politia nu aplica legea si actioneaza selectiv fara a indeparta pericolele reale si consecinta este traficul insuportabil din capitala Romaniei si nu numai din capitala. In scopul constituirii asociatiei non-profit, caut colaborare cu specialist in domeniul juridic amintit. Va rog contactati pe Calin Delavale la calcris_54@yahoo.com.