avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate tiku1985

Activitate tiku1985

Buna ziua,

Firma la care lucrez intentioneaza sa achizitioneze un teren si sa construiasca un punct de lucru, as dori sa stiu pe ce cont o sa trec terenul dar cheltuielile cu materiale, avize, prestarile de servicii pentru construirea acestui sediu.

Va multumesc.
Răspuns la discuția problema revisal
Multumesc pentru raspunsul prompt ce l-am primit, am transmin deja revisalul cf HG 500/2011 dar io am completat doar cu situatia actuala a salariatului nu si modificarile ulterioare ce le-a avut de la data de 01.01.2011, sper sa fie in regula.
M-am panicat se pare degeba, am citit undeva ca trebuie introduse toate modificarile aparute de la data angajarii.

Multumesc inca o data

Weekwnd placut sa aveti.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca in revisalul conform HG 500/2011 salariul trebuie completat de la angajarea salariatului sau doar modificarile aduse din 01.01.2011. sa va spun despre ce este vorba. am un salariat din anul 2008, in perioada 05.11.2008-30.05.2009 a avut un salariu "A", in perioada 01.06.2009-31.03.2010 a avut salariu "B", in perioada 01.04.2010-31.12.2010 salariul "C", in perioada 01.01.2011-30.05.2011 salariul "D" iar in perioada 01.07.2011-prezent salariul "E".
Intrebarea mea este exact asa trebuie inregistrate salariile in revisalul nou in aceasta ordine (cronologica) sau trebuie inregistrate doar modificarile aparute dupa data de 01.01.2011, data cand s-a desfintat relatiile cu ITM-ul si nu se mai depun statele de salarii?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Revisal
Poate sa isi infiinteze din nou Revisalul dar mare grija la detaliile de la contract sa le introduceti corect (numar contract data contract, data incepere activitate etc.) ca altfel riscati sa aveti 2 contracte pentru acelasi angajat cu date diferite!!
Datele acestea se pot recupera si de la Inspectoratul de munca contacost dar tinand cont ca aveti doar un angajat puteti sa il creati d-voastra.

Succes!
Răspuns la discuția TVA intracomunitar
Va multumesc mult pentru ajutoru acordat, mi-ati luat ceata de pe ochi.
:vishenka:
Răspuns la discuția TVA intracomunitar
Multumesc pentru raspuns!

Mai am o intrebare, pentru cele 2 luni (octombrie-noiembrie) ce decont o sa depun, trimestrial iar incepand cu luna ianuarie o sa depun decont lunar pentru luna decembrie, este corect?
Va multumesc inca o data!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati, sunt in ceata nu mai inteleg nimic, am tot citit in forumuri dar parca mai rau mi-am facut. In luna noiembrie urmeaza sa facturez un serviciu intr-un stat din UE, ok m-am inregistrat in ROI, intrebarile mele sunt
-o sa depun declaratia 300 si 390 pana in data de 25 decembrie 2011 pentru lunile octombrie si noiembrie?
-urmatorul decont o sa fie pentru luna decembrie, pana in 25 ianuarie 2012, urmand sa depun decont normal-trimestrial sau trebuie sa imi schimb perioada fiscala de la trimestru la luna, mentionez ca sunt platitor la trimestru?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Facturare
In consecinta mie nu o sa imi afecteze contul 4423(tva de plata)? iar la trimestru o sa trebuiasca sa depun D 390 si D300(unde voi trece si livrarea intracomunitara) sau o sa trebuiasca sa o depun pana in data de 25 a luni urmatoare facturari?
Discuție Facturare
Buna ziua,

Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ROI dar nu stiu cum sa intocmesc factura, o sa facturez in euro sau o sa facturez in lei la cursul BNR din ziua respectiva? La TVA o sa scriu scutit cf art...........? Iar dupa facturare o sa fac 4426=4427 (autolichidarea taxei pe valoarea adaugata) cu suma de 511.56, este corect?

Va multumesc.
Conform Cod Fiscal art.48 :alineatul a) acestea trebuie sa fie cuprinse in cheltuielile exercitiului financiar al anului in cursul caruia au fost platite;
Dupa parerea mea ar fi mai bine sa le lasati asa, ma gandesc ca nu afecteaza foarte mult rezultatul, iar incepand din acest an sa le deduceti dar doar pe cele efectuate anul acesta! Este o situatie putin cam delicata trebuie sa umblati pe la finante, sa vedeti daca vor sa va ia rectificative iar in cel mai rau caz s-ar putea sa va treziti cu un control.