avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate rbruzadelli

Activitate rbruzadelli

Achizitie camion
O societate inregistrata ca platitoare de TVA in Romania doreste sa achizitioneze un camion din Germania. Cel care va emite factura este persoana fizica neplatitoare de tva in Germania, Va plati SC din Romania TVA in Romania?
Răspuns la discuția leasing financiar
cu valoarea autovehiculului
nu poti infiinta pfa, decat daca dai examen la ceccar, la infiintare pfa se cere autorizatia de expert contabil sau contabil autorizat, in schimb poti sa tii contabilitate cu contract de munca cu timp partial.
Răspuns la discuția firma noua
pentru a obtine certificatul de inregistrare in scopuri de tva trebuie sa te duci la finante si sa depui declaratia 010 la infiintare impreuna cu cererea completata pe care o gasesti pe siteul de la m.finante, dupa care astepti in jur de 5-6 zile, pana ce va veni cineva de la garda financiara sa verifice sediul societatii, iar dupa aceea s-ar putea sa astepti si 10 zile pana ce se va elibera ciful. Atentie, sa nu intocmesti nici o factura pana la data comunicarii cifului
Răspuns la discuția import
nu este suficient sa existe codul caen in actul constitutiv, dvs. trebuie sa va autorizari codul la Reg.com.
Răspuns la discuția TVA
multumesc
Discuție TVA
O societate de catering factureaza servicii pentru o scoietate din UE. In acest caz locul prestarii este in Romania conf. Art. 133(4) lit.d. (masa s-a servit la sediul societatii din Romania)Conform normelor aceasta operatiune nu se declara in declaratia 390. Cum se intocmeste factura? Se calculeaza TVA si se trece pe factura, sau se aplica taxare inversa?