Inculpat condamnat in 2011 la 4 ani pt furt calificat.+i se revoca suspendarea pt o pedeapsa de 1 an, rezulta 5 ani.
Rejudecat in 2014 pt aceeasi fapta, primeste 2 ani si 6 luni + 1an rezulta 3 ani si 6 luni, pe care i se emite mandat. A executat deja 2,4 ani.
Mai are insa un madat din 2012 pt 5 ani si 2 luni, la alta Judecatorie, in alt dosar. Nu i s-au contopit pedepsele si i s-au cumulat mandatele.
Se poate face contestatie la executare sau cerere de contopire?
Am urmatoarea situatie: O condamnare la pedeapsa inchisorii de 4 ani pt. furt calificat, la care s-a adaugat o ped. de 1 an in urma revocarii suspendarii unei pedepse de 1 an. La totalul de 5 ani s/a adaugat un spor de 2 luni. I se poate aplica l.p.m.f in ce tine de recidiva? Ma refer la faptul ca dupa noul cod, primul termen al recidivei este ped. inchis. mai mare de 1 an. In speta mea, condamnatul nu mai e recidivist, astfel i se poate recalcula pedeapsa, aplicandu-i-se regulile de la pluralitate?
As putea formula o cerere de aplicare a legii penale mai favorabile?
Un cunoscut a avut un incident - la iesirea dintr-un sens giratoriu a frecat o alta masina, insa "impactul" a fost insesizabil; pe masina lui nu a ramas nici o urma, practic nu si-a dat seama ca cele doua masini s-au "ciocnit"; la 4 zile dupa a fost chemat la politie in urma depunerii unei reclamatii de catre celalalt sofer, ocazie cu care politistul a constatat (dupa a doua verificare!), ca cealalta masina are o zgarietura infima. Acum este amenintat ca i se va suspenda permisul pentru neprezentarea in 48 de ore de la reclamatie (dar politistul nu l-a anuntat decat dupa 4 zile!), si este convocat sa se verifice filmarea facuta cu o camera existenta in respectivul sens giratoriu; martori nu exista, niciunul dintre ei nu au fost insotiti. Ce ar trebui sa faca? Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa atac o decizie de impunere emisa de Casa de asigurari de sanatate impotriva unui asociat al unei Asociatii urbariale pentru contribuitii de asigurari sociale. Credeti ca ma pot prevala de prevederile Art 296^22 Cod fiscal "(2) Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I–III si V din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate in sistemul public de pensii nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute ca urmare a incadrarii in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (1)." ??? Multumesc!
Citesc si nu-mi vine sa cred...
Cei cu probleme ati dat toti in Bucuresti? ar fi interesant sa luati legatura pe privat sa vedeti daca ati fost in aceleasi locatii..ma gandesc ca ati nimerit acelasi calup de corectare.
Ca incurajare vi-o spun, in cazul meu a fost foarte corecta notarea (metionez ca nu am dat in Bucuresti), deci sansele la contestatii sunt reale, pt. ca corecteaza 2 persoane si e ceva marja maxima ce nu poate fi depasita.