Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Băiatul să depună acţiunea pentru pensie alimentarăî imediat, (ier dacă se ppoate! ), fiindcă pensia e datorată de la data depunerii acţiunii. Deci, acţionaţi imediat!
Bună ziua
În urmă cu ani, am moştenit un imobil, împreună cu fratele meu. Am dezbătut succesiunea, fiecare a avut 50%. Acum, am renunţat la partea mea, iar fratele mi-a plătit jumătatea mea . Urmează să mergem la notar, să consfinţim operaţiunea.
Întrebare: Pentru banii primiţi acum, trebuie plătit impozit la stat?
Mulţumesc.
D-na Anastasia, acest argument l-am folosit în procesele avute şi aveţi dreptate, dar judecătorii argumentează exact ca d-na avocat. În primul rând, vă răspund la întrebare: 1. penalităţile se calculează pe zile calendaristice, chiar dacă tati are program o zi/lună; mai mult, dacă dvs., peste o săptămână, duceţi copilul la el să-şi facă relaţia personală, tati va refuza, că el vrea doar la programul din sentinţă şi dvs. să plătiţi. 2. Penalităţile sunt de 2 feluri, cea despre care aţi amintit este în temeiul art.20 din Legea 272/2004 recent modificată, minim 300 lei/zi ÎN BENEFICIUL STATULUI şi cea în temeiul art.913 cu trimiterea la art. 906 alin.(2) din Codul de procedură civilă, care este între 100 - 1000 lei/zi calendaristică, până copilul merge cu tati, ÎN BENEFICIUL PERSONAL al tatălui (sau după caz, al mamei). Deci pentru acelaşi lucru, sunt 2 sancţiuni! Astea 2 pot decurge concomitent 3.Executorul nu se atinge de copil, el doar scrie.Dacă dvs. declaraţi că nu-l lăsaţi pe copil, fiindcă ... şi fiindcă...., executorul va consemna în Procesul verbal opunerea dvs. şi procedura de penalizare e rapidă, în temeiul art.910 Cod proc. civilă, suplimentar, va sesiza Parchetul , cf. art. 379 alin 2 Cod Penal. Ce puteţi face dvs.: 1.Cereţi, în scris, autorităţii tutelare sau DGASPC-ului monitorizarea programului de vizită, cf.Legii 272/2004. Personalul venit la monitorizare este obligat să încheie procese verbale cu fiecare ocazie, să vorbească cu copilul, să descrie cum tati nu a venit la program, deşi copilul a fost pregătit.Trebuie să îndemnaţi copilul să meargă cu tata, să-l cunoască...Trebuie să vorbiţi frumos despre el, altminteri vor scrie că dvs. influenţaţi copilul, prin vorbe, gânduri şi atitudine corporală. NU trebuie să vă opuneţi executării, lăsaţi copilul să se exprime! Dacă sunteţi chemată la executor cu copilul, mergeţi, nici acolo nu are voie să se atingă nimeni de copil.
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimată Anastasia Gar, platforma nu-mi permite să vă trimit mesaj privat. Nu am ce link să vă trimit, cazul despre care v-am amintit e real, mama respectivă şi azi plăteşte penalităţi, în condiţiile în care tatăl iubitor nu a mai fost la copil de 2 ani: mai mult, prin executor, măreşte penalităţile cu iindicele inflaţiei. Vă luptaţi cu morile de vânt! Actuala modificare a L 272/2004 a fost realizată sub presiunea unui grup , cu ajutorul grevistei foamei , grup din care fac parte vechi membrii TATA şi "Custodie Comună" şi din dorinţa de afirmare a unei deputate, care vrea să aibă la activ legi promovate.Cei care au votat nu cred că ştiu ce au votat, noile prevederi contravin legilor europene. În orice caz, penalităţile le poate obţine foarte uşor....
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
D-na avocat, cum de nu înţelegeţi " care e problema de copilul nu doreste sa isi vada tatal.." ????Dvs., ca adult, mergeţi la "relaţii personale" cu un individ, pe care nu-l cunoaşteţi, dar se declară că vă este părinte? Dar dacă acel individ apare sporadic, să o bată pe mama dvs.? Cu atât mai mult, un copil are ataşament asigurator faţă de persoanele care îl cresc, care îl iubesc. Spuneţi că nu ştiţi "ce motivatie ar putea avea un strain?" Vă spun eu:BANII! Cunosc caz identic! Comportamentul acestui om este de ostilizare a minorului, minor care mai repede se spânzură decât să fie obligat să plece cu numitul tată. Şi atunci, urmează penalizările.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este cât se poate de clar că acele grile notariale, ÎNSUŞITE DE DE CORPUL NOTARILOR PUBLICI, realizate, cu siguranţă, la cererea acestui corp, sunt făcute în avantajul notarilor, valori mai mari-onorarii mai mari, din care şi statul îşi ia felia. Nu ştiu dacă pein instanţă s-ar putea anula aceste grile, la un moment dat, s-a reuşit şi anularea unor taxe auto, dar cu statul, e greu să lupţi.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e cazul să ne raportăm la Spania sau Belgia, noi trăim aici şi plătim aici. Modul de calcul este stabilit astfel ca notarii să câştige cât mai mult. Dacă eu am fost obligată ca la interval de 3 ani să fac evaluare cu evaluator autorizat şi am plătit, nu puţin, este aberant ca notarul să aibă o grilă cu preţ de 3 ori mai mare. dar statul la fel procedează şi cu impozitele şi taxelor pe muncă pentru angajaţii parte-time, aşa că, să nu ne mai mirăm de nimic.
Martonze
Utilizator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
ibn, eu am avut evaluator ANEVAR, am avut evaluarea în temeiul căreia plăteam impozit şi totuşi, la notar, în grilă, avea valoare triplă şi a trebuit să plătesc taxele notariale în funcţie de tabelul notarului.
Mulţumesc, d-na avocat. Copilul e născut în 2006, în timpul căsătoriei. şi până acum, tati nu şi-a pus problema că n-ar fi el tatăl biologic al copilului; acum, a introdus o acţiune de suplinire consimţământ al mamei,pentru a duce minorul la test. Mai ai am o întrebare: minorul mai mare de 16 ani nu are dreptul să-şi exprime părerea?