avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate Martonze

Activitate Martonze

Răspuns la discuția Grile notariale exagerate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este cât se poate de clar că acele grile notariale, ÎNSUŞITE DE DE CORPUL NOTARILOR PUBLICI, realizate, cu siguranţă, la cererea acestui corp, sunt făcute în avantajul notarilor, valori mai mari-onorarii mai mari, din care şi statul îşi ia felia. Nu ştiu dacă pein instanţă s-ar putea anula aceste grile, la un moment dat, s-a reuşit şi anularea unor taxe auto, dar cu statul, e greu să lupţi.
Răspuns la discuția Grile notariale exagerate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e cazul să ne raportăm la Spania sau Belgia, noi trăim aici şi plătim aici. Modul de calcul este stabilit astfel ca notarii să câştige cât mai mult. Dacă eu am fost obligată ca la interval de 3 ani să fac evaluare cu evaluator autorizat şi am plătit, nu puţin, este aberant ca notarul să aibă o grilă cu preţ de 3 ori mai mare. dar statul la fel procedează şi cu impozitele şi taxelor pe muncă pentru angajaţii parte-time, aşa că, să nu ne mai mirăm de nimic.
Răspuns la discuția Grile notariale exagerate
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
ibn, eu am avut evaluator ANEVAR, am avut evaluarea în temeiul căreia plăteam impozit şi totuşi, la notar, în grilă, avea valoare triplă şi a trebuit să plătesc taxele notariale în funcţie de tabelul notarului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dapix, un ordin de ministru nu se poate ataca la CCR.
Mulţumesc, d-na avocat. Copilul e născut în 2006, în timpul căsătoriei. şi până acum, tati nu şi-a pus problema că n-ar fi el tatăl biologic al copilului; acum, a introdus o acţiune de suplinire consimţământ al mamei,pentru a duce minorul la test. Mai ai am o întrebare: minorul mai mare de 16 ani nu are dreptul să-şi exprime părerea?
Bună seara
În situaţia în care un tată divorţat în urmă cu mulţi ani, cere prin instanţă obligarea mamei să trimită copilul comun, conceput în timpul căsătoriei, la test ADN, întrucât vrea să se convingă dacă el e tatăl, există temei legal?
Cum a furat-o? Nu e şi fetiţa ei?
Cu siguranţă, va primi program de vizită. Veţi avea noroc dacăîi dănumai câteva ore, fărănoaptea petrecută la el. Aş vrea să cred că mă înşel....
În general, instanţa cere ca până la următorul termen de judecată, ancheta psihosocială să fie depusă la dosar. De multe ori, se întâmplă ca la adresa solicitată, să nu fie găsită persoana, aşa că cei de la A.T. vor lăsa o înştiinţare în cutia poştală, dacă există; vor amâna şi ei, până pot să vadă locaţia şi să vorbească cu cine trebuie. dacă nu găsesc pe nimeni la adresă, vor trimite la dosar un înscris în care vor arăta că lipsa de la domiciliu a persoanei vizate.
N-aveţi ce face. Trebuia să vă opuneţi în şedinţă. Dacă instanţa a decis, aşa rămâne.