avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Martonze

Activitate Martonze

În primul rând, dacă aveţi autoritate părintească unică, aţi demonstrat în instanţă că tatăl are nişte probleme, greşesc? Se acordă greu autoritatea părintească unică. Apoi, se pune întrebarea: pentru ce infracţiuni a fost deţinut?
Răspuns la discuția acte calatorie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveţi nevoie de nimic, doar de paşaportul copilului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la copii, presupun că sunt mari, peste 14 ani, copilul alege cu cine vrea să locuiască. Şi dacă sunt mai mici, adulterul în sine nu e un motiv ca să rămână copiii la el, depinde se mai mulţi factori.
Pe de altă parte -părerea mea- fiecare relaţie este roz la început. Amintiţi-vă de începutul relaţiei dvs. cu actualul soţ. În căsătorie,pe lângă rutină, intervin problemele supravieţuirii, pe când într-o relaţie extraconjugală, toate acestea sunt uitate şi se pune accentul pe sex.
Fiţi prudentă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În apel, se poate respinge apelul , se poate modifica parţial, păstrându-se parţial şi considerentele din sentinţa de fond şi se poate schimba în totalitate. Dvs. sunteţi în al doilea caz-s-a păstrat culpa exclusivă a fostului soţ pentru divorţ, dar s-a stabilit autoritate părintească comună, probabil pe considerentul că un soţ rău poate fi un părinte bun.
Din experienţă vă spun că nu aveţi cum să reduceţi programul de vizită primit, dacă copilul e mai mic de 14 ani. Problema este că, aşa cum scrieţi dvs., tatăl trăieşte în afara ţării şi vine ocazional acasă, aşa că minorul nu e obişnuit cu prezenţa lui şi nu va voi să plece de lângă dumneavoastră, ceea ce vă va provoca neplăceri imense. Argumentele expuse mai sus de dvs. nu pot determina instanţa să reducă programul. Nici absenţa lui de la program ani de zile nu contează, când vine tati, copilul e obligat să plece cu el. Numai dacă în timpul petrecut cu tata copilul e bătut, violat, drogat, etc. şi aveţi dovezi în acest sens, se poate reduce programul de vizită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.378 Cod penal:
(1)
a
b
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Art. 296. Cod procedură penală
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

Nu are nici o şansă în penal, dacă acum plăteşte cuantumul lunar. Rămâne executorul.
Faceţi acţiune în instanţă de reducere a pensiei alimentare, dovedind cu noul venit.Se va stabili % din venit, dar nu mai mic decât % din minimul net pe economie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de unde vă alegeţi avocatul, judecătorul dă sentinţa.Şi dacă tati e un om influent acolo, influenţeză direct judecătorul.
dacă oricum v-aţi înţeles, părerea mea este să-i cereţi urgent tatălui fetiţei declaraţia de la notariat şi pentru paşaport, şi pentru ieşirea din ţară.Nu ştiţi când primiţi acasă sentinţa motivată şi, de obicei, se dă termen de 30 de zile pentru apel.Nimeni nu vă va da sentinţa legalizată înainte de epuizarea acestor 30 de zile.
Pe de altă parte, acum este mare aglomeraţie la paşapoarte, unii sunt programaţi la depunerea actelor peste 2 luni.Programaţi-vă urgent, poate prindeţi loc înainte de 30 iunie, ca să primiţi paşaportul.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aţi primit un răspuns legal corect.S-a vorbit de "şanse".
Eu vă relatez un caz recent: o situaţie similară a a dvs., copilul născut nerecunoscut iniţial.Apoi, domnul a recunoscut paternitatea ( la dvs., asta se va întâmpla după un proces lung de recunoaştere a filiaţiei!), a primit autoritate părintească comună ş program de vizită de 2 ori pe săptămână dupăamiaza şi weekendurile alternativ,împreună cu bunicii paterni.Fiindă copilul , necunoscându-i, a plâns şi nu voia să se despartă de mama,azi, mama plăteşte penalităţi, fiindcă instanţa a considerat-o vinovată pe mamă pentru refuzul copilului de a pleca cu cei 3-tata şi bunicii.
Atenţie ce vă doriţi!
Cu pensia alimentară, problema este că dacă domnul nu are bunuri pe numele lui şi nu lurează cu contract de muncă, poate să nu plătească, fiindcă nu aveţi ce executa silit!