Buna ziua ! In urma cu 3 saptamani unul dintre cei 3 proprietari ai imobilului partajat si respectiv al curtii comune , sa apucat sa faca un parc de flori in curte, fara sa intrebe pe ceiilalti 2 proprietari daca sunt de acord. Prin amenajarea acestui parc , respectivul proprietar opreste intrarea cu masina ( spre exemplu) , sau libera trecere prin aceea parte a curtii, Pe acolo imi aduceam lemne cu masina sau alte necesitati . Totul este facut in mod rau intentionat pt , a intra in conflict, spun asta deoarece mai exista un dosar in judecare , prin care urmeaza a se stabili sistare indiviziune a gradinii imobilului(la care fiecare are stabilita cota parte) si dupa cele trei schite de partajare facute de expertul topograf, rezulta ca intrarea in gradina se face prin acea parte a curtii. In viitor, speram sa fac un garaj acolo , dar nu voi putea intra in terenul respectiv decat prin curte , iar parcul acesta imi va obstructiona 100% intrarea. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va Salut! Am si eu o nelamurire , daca imi fac1 pfa pot sa lucrez in mai multe domeni, mai exact , vreau un pfa pt transport masini cu remorca-platforma, alpinism utilitar, apicultura! pt toate activitatile am diploma de calificare, respectiv carnet de profesionist ! Cate activitati poate avea un pfa ?
fac obiectiunii si cer impartire in mod egal a suprfetei in panta, a suprafetei de teren plat, si a suprafetei de acces ! Daca ma puteti ajuta la felul in care se formuleaza o astfel de obiectiune! Va multumesc
Buna ! Pt. sistare indivziune la o gradina, am solicitat o expertiza , care costa destul de mult. A venit expertul a masurat dar nu de unde trebuia,a omis 12 m2, si a emis expertiza, care nu a ajuns la domiciliu ci am luat-o de la tribunal, desi apar chitatele de primire semnate de noi ,dar nu e semnatura noastra. Dupa ce am vizualizat-o , am constatat ca modul in care este impartit terenul este in defavoarea mea, respectiv din 3654 m2 impartit la 4 mostenitori din care eu ma aleg cu 85 % teren in panta,iar restul adica ceilalti 3 , teren drept! Sau propus 2 variant cea de-a 2 fiind buna pt mine dar nu si pt 1 din ceilalti 3 mostenitori! Din moment ce eu platesc expertiza si cheltuieli de judecata , nu e normal ca din cele 2 schite propuse, sa fie egale in parti cu inclinatie/panta ?
Buna seara ! doresc sa achizitionez un autoturism, din alt judet , iar detinatorul este firma, dar are activitatea suspendata si nu imi poate da factura! detinatorul firmei si de altfel proprietarul, a cumparat masina in leasing pe firma respectiva., omul zice ca e achitata, si firma e fara datorii. Am stabilit sa o cumpar dar nu stiu cum sa procedez cu actele; am ramas pe oarecum stabilit pe varianta unei procuri din care sa reiese ca in termen de 90 de zile sa radieze firma si sa trimita acte pt inmatriculare pe mine ! Cum sa procedez mai bine , sa nu iau tzeapa....