avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenajarea unui parc cu flori , in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenajarea unui parc cu flori , in curte comuna

Buna ziua ! In urma cu 3 saptamani unul dintre cei 3 proprietari ai imobilului partajat si respectiv al curtii comune , sa apucat sa faca un parc de flori in curte, fara sa intrebe pe ceiilalti 2 proprietari daca sunt de acord. Prin amenajarea acestui parc , respectivul proprietar opreste intrarea cu masina ( spre exemplu) , sau libera trecere prin aceea parte a curtii, Pe acolo imi aduceam lemne cu masina sau alte necesitati . Totul este facut in mod rau intentionat pt , a intra in conflict, spun asta deoarece mai exista un dosar in judecare , prin care urmeaza a se stabili sistare indiviziune a gradinii imobilului(la care fiecare are stabilita cota parte) si dupa cele trei schite de partajare facute de expertul topograf, rezulta ca intrarea in gradina se face prin acea parte a curtii. In viitor, speram sa fac un garaj acolo , dar nu voi putea intra in terenul respectiv decat prin curte , iar parcul acesta imi va obstructiona 100% intrarea. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: norte , utilizator 10:38, 1 August 2012
In situatiile de agest gen, de obstructionare a dreptului celorlalti proprietari una din solutii este o sesizare la politia locala de pe langa primaria unde locuiti. Trebuie sa asteptati apoi decizia instantei pentru iesirea din indiviziune.
Multumesc! Am sa incerc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ioasaf ioasaf Buna ziua ! Am urmatoarea problema. Locuiesc intr-o curte cu alte 3 familii de 20 de ani.Avem parti comune indivze in diferite cote curtea si gradina. Acum ... (vezi toată discuția)
Coproprietate si trai in comun ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am o problema legata de coproprietatea in indiviziune. Daca eu detin apartamentul principal dintr-un imobil de P+1+MANSARDA, si sunt proprietar pe ... (vezi toată discuția)
Curte comuna indivizibila kittycrisssta kittycrisssta Buna ziua! Locuiesc la casa, avand doi vecini care locuiesc in alt imobil situat catre strada, in mijloc exista o curte comuna indivizibila, de asemenea ... (vezi toată discuția)