Multumesc pentru raspuns,intrebarea mea ar fi daca copilul face 1 an la 1 februarie 2012,as putea incepe lucrul in 15 ianuarie 2012?pentru a beneficia de stimulent,o cunostiinta mi a spus ca s a interesat la ea la serviciu si ca i s a spus sa se prezinte cu cel putin cu o luna inainte de implinirea varstei de 1 an,desi in ordonanta nu este precizat un termen,mi e frica ca pt 15 zile din luna sa nu pierd stimulentul,adica sa merg de la 1 ianuarie sau pot si din 15 ianuarie?
Am nascut la 1 februarie 2011,am optat pentru 1 an ,intrebarea mea este :cu cat timp trebuie sa merg, inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an,pentru a primi stimulentul de insertie?eu nu am gasit in ordonanta sa fie specificat vreun termen,dar poate ma insel,multumesc.
Revin cu problema mea mama a murit in 15 oct.2011,casa parinteasca este formata din 2 parti cu intrare si curte comuna,o parte i a dat o sorei mele in 2005 cu contract v-c cu clauza uzufruct,cealalta a ramas pe mama,urmeaza sa se imparta intre noi 2 surori(trebuia sa mi o dea mie dar a decedat si eu nu m am grabit inaintea mortii sa fac actele),am inteles ca pot sa o dau in judecata conf art.845 cod civil pentru partea sorei demonstrand ca este o donatie deghizata,nu stiu ce ar trebui sa fac :sa astept sa ma cheme la succesiune la notar si acolo sa refuz urmand sa o dau in judecata sau ar trebui sa fac altceva?mentionez ca am fost la notar si am dat declaratie de acceptare a succesiunii,sora mea a fost si a schimbat broasca de la usi ca sa nu pot sa intru.Nu stiu cum este cel mai bine sa procedez,va rog sa mi dati un sfat,si inca ceva ma incadrez la vechiul cod civil sau la noul cod.Multumesc.
Spuneti mi ,va rog,pozele unor obiecte furate sau filmatul acestora constituie probe in instanta?Multumesc.
Decesul a avut loc dupa 1 octombrie 2011,ce alta modalitate mai exista pentru a demonstra ca nu s a efectuat plata prevazuta in contract,in afara de ordin de plata?Mentionez ca in contract mai apare o persoana prezenta ,aceasta fiind reprezentanta a autoritatii tutelare.Multumesc.
In cazul concubinajului timp de 10 ani intre 2 persoane,femeia este proprietara pe imobil si locuieste cu concubinul care face renovari ,dupa moartea acesteia are dreptul la o parte din imobil?mentionez ca nu are acte in ceea ce priveste materialele cu care s a renovat imobilul.Daca da ,as vrea sa stiu care este baza legala?Multumesc.
in cazul contractului de vanzare-cumparare a unei jumatati din casa, intre mama si sora mea ,acesta poate fi atacat in justitie ,mama mea de curand a decedat,se poate considera ca este o donatie ascunsa?Multumesc.
mama a murit,casa parinteasca este formata din 2 parti,pe acelasi nr de casa,o parte e data cu contract de vanzare-cumparare sorei,cealalta este pe numele mamei,urmeaza sa se imparta intre noi,doua surori,as vrea sa stiu daca poata sa vanda sora mea ,cea care detine deja o jumatatate,fara dreptul meu,eu nu vreau sa vand.Multumesc.